BuzzerBeater Forums

BB Poland > czik cziak on de najt, akt siódmy

czik cziak on de najt, akt siódmy (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
209562.116 in reply to 209562.109
Date: 2/26/2012 3:44:16 PM
Overall Posts Rated:
9494
A wolisz Rasialdinho ? :P

This Post:
00
209562.117 in reply to 209562.112
Date: 2/26/2012 3:54:06 PM
Overall Posts Rated:
2626
Mimo całego wkładu Miasta Wrocławia i prywatnych inwestorów (Solorz - który zawalił sprawę - nie wybudował galerii która miała dotować budżet) Śląsk ma dużo mniejszy budżet niż Legia. Stąd ona może sobie pozwolić na transfery, które nie powiem wyglądają nieźle. Tylko, że Legia może ma kim postraszyć, tylko czy to wykorzysta? Do końca sezonu jeszcze zostało sporo meczy, dlatego obiektywnie ciężko cokolwiek wyrokować. Dziennikarze sportowi uwielbiają mówić o passach etc., ale to bzdura. Teraz Legia może wygrać parę meczy, Śląsk potracić punkty, jednak ostatecznie nie będzie decydować siła składu na papierze, lepszy/gorszy początek drugiej połowy sezonu etc. Liczą się cechy takie jak zaangażowanie, wiara w własny sukces, kibice.

PS A to że Legia wygrała z Rapidem, a Śląsk nie to też nie jest jakiś wyrok. Może Rapid ze Śląskiem grał po prostu lepiej (imho - być może subiektywnie - tak było)

Tak więc poczekamy, zobaczymy :) Jeśli Legia zakończy sezon przed Śląskiem pogratuluje, a jak nie to cóż... tym lepiej :)

This Post:
00
209562.118 in reply to 209562.116
Date: 2/26/2012 4:07:04 PM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
12981298
Second Team:
Szerszony II
Nie no żartuję sobie. Mimo, że Legia to jeden z "poważniejszych" rywali dumy Wielkopolski, to na pewno zasługuje na uznanie pokonanie lidera 4:0. Zobaczymy, jak dalej pójdzie Warszawianom, i czy pokażą dobrą piłkę bez Rybusa i Komorowskiego, ale za to z Novo i powracającym Radoviciem. ;)

OG.
This Post:
00
209562.119 in reply to 209562.117
Date: 2/26/2012 4:12:35 PM
Overall Posts Rated:
9494
No to zobaczymy... Ale i tak Legia będzie Mistrzem Polski. A porażka z Górnikiem 2:0 to był wypadek przy pracy i już według mnie tego błędu nie popełnią, bo teraz mają stabilny i wyrównany skład, który jest oparty również na młodych piłkarzy jakich Legia potrafi wyszkolić niż inny polski klub. Do drużyny powoli wchodzi Żurek, który wszedł na zmianę.

From: Tales

This Post:
00
209562.120 in reply to 209562.118
Date: 2/26/2012 4:18:48 PM
Overall Posts Rated:
445445
plus Ismael Blanco. Na papierze gościu wygląda imonująco i jeżeli będzie w takiej formie jaką prezentował w czasie gry w AEK'u Ateny to może być lepszym napastnikiem niż Ljuboja.

Dla mnie Ljuboja z Blanco mogą stworzyc bardzo groźny duet, jeden rozgrywający, cofający się po piłkę i schodzący na skrzydła a drugi typowy lis pola karnego z talentem do strzelania wielu goli w sezonie, wykorzystujący z zimną krwią sytuacje wypracowane przez tego pierwszego. Legii był chyba bardziej potrzebny właśnie taki napastnik bo skrzydła i środek pola mają zabezpieczone a w napadzie była dziura której sam Ljuboja nie mógł w pojedynkę załatać.

Osobiście jestem kibicem Śląska nawet z tego powodu że pracuję na Oporowskiej 62 i dzisiaj niestety nie miałem powodu do radości i cięzko patrzeć przez 90 minut na tak grający zespół z Wrocławia.

Po pierwsze będę najlepszy, po drugie będę pierwszy ...
This Post:
00
209562.121 in reply to 209562.120
Date: 2/26/2012 4:21:20 PM
Overall Posts Rated:
2626
No dziś nie było za dobrze... Ale będzie lepiej, mam nadzieję :)

This Post:
00
209562.122 in reply to 209562.120
Date: 2/26/2012 4:25:12 PM
Overall Posts Rated:
9494
plus Ismael Blanco. Na papierze gościu wygląda imonująco i jeżeli będzie w takiej formie jaką prezentował w czasie gry w AEK'u Ateny to może być lepszym napastnikiem niż Ljuboja.

Dla mnie Ljuboja z Blanco mogą stworzyc bardzo groźny duet, jeden rozgrywający, cofający się po piłkę i schodzący na skrzydła a drugi typowy lis pola karnego z talentem do strzelania wielu goli w sezonie, wykorzystujący z zimną krwią sytuacje wypracowane przez tego pierwszego. Legii był chyba bardziej potrzebny właśnie taki napastnik bo skrzydła i środek pola mają zabezpieczone a w napadzie była dziura której sam Ljuboja nie mógł w pojedynkę załatać.

Osobiście jestem kibicem Śląska nawet z tego powodu że pracuję na Oporowskiej 62 i dzisiaj niestety nie miałem powodu do radości i cięzko patrzeć przez 90 minut na tak grający zespół z Wrocławia.

I jeszcze Radović, który jest chytrym lisem pola karnego ;). Szkoda mi Rybusa, ale mam nadzieję, że tam będzie jeszcze lepszy. No ale cóż, właściciele uznali, że mają dobrą młodzież i mieli okazję nad nim zarobić oraz dali zielone światełko Rybusowi żeby się bardziej rozwinąć.

This Post:
00
209562.123 in reply to 209562.121
Date: 2/26/2012 4:26:20 PM
Overall Posts Rated:
445445
widzę nacodzień jak ciężko pracują na treningach, Orest robi świetną robotę i nie tylko z piłkarzami ale i w całym klubie. Dba i myśli o wszystkim, począwszy od piłkarzy a kończywszy na niezgaszonym świetle w czyimś biurze w budynku klubowym. Zasługują oni i on na sukces właśnie za tą pracę i włożony wysiłek.

This Post:
00
209562.124 in reply to 209562.123
Date: 2/26/2012 4:31:23 PM
Overall Posts Rated:
9494
A myślisz, że w Legii tak podobnie nie wygląda? Skorża to świetny i młody trener, który dba również, aby młodzież rownież miała okazję pograć w meczu o wysoką stawkę.

This Post:
22
209562.125 in reply to 209562.124
Date: 2/26/2012 5:44:30 PM
Overall Posts Rated:
445445
Nie wiem jak wygląda to w innych klubach, mozliwe że podobnie. To świadczy tylko o pełnym profesjonaliźmie w obu tych zespołach i dlatego teraz walczą o najwyższe lokaty w lidze. Wiadomo że w piłce rządzą pieniądze ale bez zaangażowania, ciężkiej pracy i pełnego poświęcenia nikt by nie osiągał wyników. Do tego wspaniali kibice, którzy nawet przy stanie 0-4 gorąco wspierali swój team. Tak się buduje atmosferę i całą tą otoczkę która pozwoli rozwijać się klubowi. I Legia i Śląsk i zapewne też Wisła oraz Lech dążą do tego podobnym torem. Nikogo nie foworuzuje, ponieważ zawsze patrzyłem na polska piłkę przez ogólny pryzmat i takie moje obserwacje bardzo pozytywnie mnie nastrajają a jeszcze jak do tego wszystkiego dochodzą młodzi gracze to już jest pięknie. Wiadomo że wszystko ma swoje mankamenty i minusy i możemy wiele marudzić nad stanem naszej piłki skopanej jak to piszą niektórzy, ale coraz więcej wzorców, tych dobrych wzorców, jest przeszczepianych na nasz rodzimy grunt i tylko kwestia czasu jak to wszystko wybuja i rozwinie się. Teraz jest to wszystko w fazie delikatnego kiełkowania i to w niewielu klubach ale da to efekt ogólowi, bo nic lepszego jak równanie się do najlepszych i motywowanie w celu osiągnięcia celu jakim jest klub europejskiego formatu w naszej ekstraklasie. Nie chcę z nikim polemizować bo to sa moje subiektywne odczucia i obserwacje a może w kilku przypadkach i życzenia które chcę aby się spełniły, ale są za to moje własne, na mój własny użytek tak aby pozytywnie nastrajać się. Bo chyba to wszystko temu ma służyć abyśmy myśląc o piłce nożnej i o naszym klubie któremu tak kibicujemy, releksowali się, odprężali i odpoczywali a nie spinali i stawali się agresywni.

This Post:
00
209562.126 in reply to 209562.125
Date: 2/26/2012 6:07:26 PM
Overall Posts Rated:
124124
I masz piłeczkę ode mnie ode mnie:)) A taka napinka na forum i naśmiewanie się z przeciwnika świadczy, że kolega który to pisał, jest BOTEM :P Smutno było na stadionie, ale zobaczymy na koniec sezonu, kto będzie lepszy. Kibice Legii myślą, że mistrza za zasługi dają... Żenada.

Advertisement