BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választási vitafórum

Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
208962.117 in reply to 208962.86
Date: 2/9/2012 1:56:44 PM
Overall Posts Rated:
6262
+1
Nem értem miért kéne bírálni a jelenlegi rendszerünket ha azzal komoly sikert könyveltünk el?
Ha beérik abból az u21-es csapatból Plotár, Radnai, Gedó vagy ha meghívást kapnak netán Ferlingék, akkor csoda erős NT csapatunk lehet mindenféle reform nélkül is!
Vannak szelektált embereink, most is lesznek jó páran NT felé terelt és u21 alapskillesek. (A részleteket megtalálod a higher levelben. Egyeztetni kéne kit merre tereljünk!)

Komoly sikereket? u21 szinten és egy szezon erejéig.

Ha úgy érzed, hogy a jelenlegi helyzetünk minden igényt kielégít akkor nem is próbállak meg meggyőzni az ellenkezőjéről.
Erős alapskilles játékosaink most is vannak, hála az áldozatos munkának, ez elég arra, hogy szinten tartsuk magunkat az erős középmezőnyben vagy a gyenge élbolyban úgy, hogy esélyün k sincs azokkal szemben, amelyek az általam vázolt edzésszisztémán alapulnak.

Érthető és természetes, hogy nem mindenkinek tetszik az elképzelésem, de máshol ez nagyon sikeresen meg van valósitva.

Wolw.:

"Enyhén" idealizált az elképzelésed, úgy gondolom.

Szezononként maximum egy darab olyan 18 éves MVP-legenda tehetségű játékos születik, aki a te elképzeléseid szerint jó lehet, tehát 6-7-es 3 főskillel, és 4-es tempódobás-technika-labdavezetés, természetesen legalább 208 centi, mert egyébként gyatrán fejlődik kintre. Úgy vélem, hogy azon a módon, ahogy te leírtad, 26 éves kora előtt használhatatlan NT szinten a játékos, akkor is, ha minden tökéletesen megy, ez szerintem rengeteg buktatót tartalmaz: először is egy tulaj nem tudja végigvinni a dolgot, valamint nem is száguldoznak azok a jelentkezők, akik egymást eltiporva vállalják ezt.

Kérdésem a következő: hány farmcsapatot tudsz felsorolni? Szerintem a felvetésedhez kapcsolódóan jogos kérdés.....

Jelenleg hány, mondjuk 100k fizetés feletti magyar játékos van az első osztályban, MVP-legenda pottal? És 200k feletti?

Mivel motiválnád a felhasználókat, hogy az általad edzeni tervezett 22 éves játékost leigazolják? Mert az gyakorlatilag egy ballaszt, egyedül belső támadáshoz használható bedobóként tudom elképzelni, mert centernek, erőcsatárnak alkalmatlan komoly célokat kitűző csapatnál.....Támadjon mindenki belülre?

Én egyáltalán nem mondanám túlidealizáltnak, bizonyítottan működőképes. A jelenlegi is az, egy bizonyos szintig.
Nem vagyok scout, de 4 csapatot tudok, akik tőkeerősek is egyben.
A hány darabka Hukli már válaszolt, elég jelentős számban vannak úgy gondolom.( ha egyébként érdekelt, utána nézhettél volna), pár kattintás.
Nem belső támadáshoz használható bedobók lennének, mivel nincs KV-jük, hanem a főskillek mellett passzuk, technikájuk és labdavezetésük. Miért lennének jók bedobónak? Nem értem a koncepciódat.
Nem csak benti támadásra használhatóak, a jó passznak következtében jól passzolják a labdát a kinti embereknek kinti támadásnál.
Centerekről beszélünk.
Több hozzáfűzni valóm nincs a témával kapcsolatban, elég sokat írtam a programom edzéspolitikájáról, aki akarta megértette szerintem.:)

This Post:
00
208962.118 in reply to 208962.116
Date: 2/9/2012 2:00:46 PM
Overall Posts Rated:
9797
Nem a taktikáról beszéltem. Anno, ha jól emlékszem én első votlam azok között akik hattrick mintára szorgalmazták a külső fórum létrejöttét. A taktikázásra az jó.

This Post:
00
208962.119 in reply to 208962.99
Date: 2/9/2012 2:01:09 PM
Overall Posts Rated:
6262
Kedves pörköltszáj!

Kissé értetlenül állok az előtt a dolog előtt, hogy dzsevaszt kérnéd fel segítőnek. Emlékeim szerint ő az U21-es válogatottat segíti jelenleg, ezért úgy gondolom, minimum egy kérdést elmulasztottál feltenni!

Kedves Wolwerine!

Nem értem a problémádat. Dzsevasz véleményem szerint ezidáig is rengeteget ötletelt a válogatott taktikával és felállásokkal, esélyes játékosok edzésével kapcsolatban, ha elnyerném a kapitányi posztot, nagy örömmel fogadnám, ha ezt a folyamatot ezután is folytatná.
Véleményem szerint a hsz-ed alaptalan, ha mégsem, akkor tiszteletben tartom a véleményedet és köszönöm hogy megosztottad velem eme döntő fontosságú befolyásoló tényezőt.

Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 2/9/2012 2:04:33 PM

This Post:
00
208962.120 in reply to 208962.119
Date: 2/9/2012 2:03:46 PM
Overall Posts Rated:
9797
Alapvető etikai szabály, hogy mielőtt vkit felhasználsz a kampányodban, illik megkérdezni róla...

From: kaygee

This Post:
00
208962.121 in reply to 208962.107
Date: 2/9/2012 2:11:52 PM
Overall Posts Rated:
173173
1. Jelenleg fel lehet adni válogatott hirdetést, fizetési kritériumot lehet megadni, és a hirdetés megjelenik az adott válogatott játékos adatlapján. Tehát bizonyos automatizmus is működik, emellett természetesen megkeresem, és a megkeresés után tartom a kapcsolatot a tulajdonosokkal (nem csak a keret esetében, a kerettagságra esélyesek esetében is).

2. Az ilyen dolog veszélyes, mert addig a többi játékos is fejlődik, és nem biztos, hogy nem lesz az adott játékosnál jobb. Ilyesmit csak olyanoknak szabad mondani, akinek nagyon egyedi játékosa van, és nincs a felhozatalban olyan, aki rövidtávon behozná. Ehhez kötődő probléma, hogy a külföldi tulajok gyakran bekövetelik a játékosukat a keretbe (kapják meg a plusz pénzt) és majd utána akarja csak edzeni a játékost. Ezzel csak egy a gáz, hogy nem lennénk sehol 4-5 szezonig...

3. Erre van a scout. Javítsatok ki, ha nincs igazam, de ha jól tudom, Vendabal négy szezonja előtt nem volt ilyen (a nagyválogatottról beszélek). Az ő négy szezonja én voltam a scout, az én elmúlt két szezonom alatt pedig magamra vállaltam ezt. Bár azt mondhatnám, hogy olyan brutális mennyiségű NT esélyes van, hogy ez egy külön embert igényelne, de egyelőre sajnos ez nincs így, ezért a négy szezon scoutolási tapasztalat alapján (nagyon sok kapcsolat kialakult a tulajokkal, ezeket érdemesebb volt fenntartanom, mint inkább átadni másnak) probléma nélkül el tudtam vinni.

Akad-e olyan érv/módszer/terv, mely felkeltheti a külföldi tulajok érdeklődését a magyarok edzésére, illetve a szövetségi kapitánnyal való együttműködésre?

Ezt kiemelném abból, amit kérdeztél. Erre egyértelműen nem a felelet. Sokszor érintettem a témát, gyakorlatilag a játékban egy külföldi tulaj sem érdekelt abban, hogy magyart fejlesszen. Az egyetlen dolog, ami ezen változtathat, a külföldi tulaj habitusa, lát-e abban egy jó célt vagy feladatot, hogy fejlesszen egy válogatottat vagy sem. Persze ez hatalmas mértékben függ attól, hogy az adott játékos mennyire lesz sikeres a játékban, és mennyire lehet ezt a sikert annak betudni, hogy kerettagságra esélyes játékost nevel. Van ilyen, ha nem is sok a mi tulajdonosaink között is. Anyagilag sajnos nem jelent sokat a kerettag, a nevelt játékos pedig nyilván egyenesen semmit.

This Post:
00
208962.122 in reply to 208962.120
Date: 2/9/2012 2:11:52 PM
Overall Posts Rated:
6262
Nem hinném hogy felhasználtam a kampányomban, csupán jeleztem, hogy ha belemegy, akkor szívesen dolgoznék vele együtt. Egy szóval sem állítottam azt, hogy belement volna, viszont azt látom, hogy lát lehetőséget a felvázolt edzésszisztémában.( nem szándékom helyette beszélni)

Engedelmetekkel ehhez a túlrágott csonthoz nem fűznék hozzá több prózát. Ha kéri,természetesen azonnal törlöm úgy mint Kay-nál is tettem.

Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 2/9/2012 2:12:56 PM

This Post:
00
208962.123 in reply to 208962.120
Date: 2/9/2012 2:13:45 PM
Overall Posts Rated:
411411
nem a velem kapcsolatos dolgokra írnám ezt, hanem úgy általánosságban.

volt már itt amióta scout vagyok pár szövkap választás! meglepett, hogy egyik olyan induló sem kérdezett meg (akik tudják, hogy őket támogatom azoktól természetesen nem várom el) arról, hogy egyáltalán mit gondolok a közös munkáról, a scoutolást hajlandó vagyok-e vállalni az ő esetleges kapitánysága alatt is. mert mi van ha nem? megválasztják kapitánynak meg egyből kezdi az új scout keresését? na az vicces lenne, amikor pont most van draft időszak. vagy ha már megvan előre ki az akivel mondjuk tudna dolgozni, akkor azt illene megosztani a közösséggel! ezt csak a jövőre nézve írom, ne vegye senki se magára, teljesen általánosan írtam ezt!

This Post:
00
208962.124 in reply to 208962.107
Date: 2/9/2012 2:21:18 PM
Overall Posts Rated:
6262
Kedves Gau84!:)

1. Ezt sajnos nagyon nehéz lenne megvalósítani, ha lenne rá lehetőség miért ne, de erre alapozni sajnos nem lehet.
2. Erre a válaszom: nem.
3. Ha jól értelmezem a kérdésedet akkor a válaszom:igen. De a legoptimálisabb eset szerintem az, ha a kapitány maga tartsa a kapcsolatot.

Nincs mit:)

This Post:
00
208962.125 in reply to 208962.123
Date: 2/9/2012 2:34:36 PM
Overall Posts Rated:
2323
Kövi hozzászólás. Dátum: 2012. 02. 08. 23:57:52
kaygee:”hogy elmondjam a véleményem, amit állítasz esélytelen.”
Mighty:” Szerintem ez rossz, hogy nem tudod analizálni a mintákat, és engem támadsz ehelyett.
Kaygee: „1. Te nem voltál itt, amikor ezeket a meccseket lejátszottuk. Nem tudhatod így, hogy a csapatszellem mekkora volt, így könnyű ötletelni, hogy az előtte nálunk folyó eszmecseréket nem tudod (ezt nem teljesen tudom, hogy mire gondolt kaygee, én így érteném….szerk.) Azt állítod, hogy a M.V-ban az offenzív játékot helyezzük előtérbe a defenzívvel szemben. Azt tudod például, hogy a hollandok ellen a legerősebb védő sorunk játszott?”
Mighty:” Hát igen, semmi offenzivitás. Így gondolom, ezzel ellentétben igazad van, hogy nem tudtam a csapatszellemetek, a játékosok formáit se, stb, csak annyit tudok,hogy a M.V kikapott, és Hollandia nyert. Emellett még láttam az értékeléseket, illetve, hogy Pastoor 31 pontot dobott (15-23 mezőnykísérletből)
kaygee:”2. Tudtam, hogy aki jelentkezik a M.V. vezetői poszjára, az előfogja venni Győzőt. Nem te vagy az első. Győző egyszer nem volt jó formában az elmúlt szezonba. Nem láttad, hogy milyen ötletelések folytak az előző szezonban, fogalmad sincs róla, de az én csapatomat kritizálod………
Mighty:”Nem kritizállak, csak nem értem, hogy miért nem szerezted meg a csapatodba egész szezon alatt. Egy válogatott edző feladata, hogy a válogatott keretet megpróbálja formában tartatni, vagy új csapatot keresni neki. 230k fizetés nem sok, hogy egy olyan játékost más csapatba elhelyezz, akire szükség lenne. És most megint 2-3 héten keresztül átadón volt, mielőtt apró pénzért Ausztriába vitték el, olcsón.
kaygee:” A kérdésem, kit?! Mint Győző, de ki még?”
Mighty:”G.Molnár? Vagy megint nincs formában?”

Dátum: 2012. 02. 09. 1:19:53
Mighty:” Szerintem ez rossz, hogy nem tudod analizálni a mintákat, és engem támadsz ehelyett.
kaygee:”Nem támadni akarlak, de milyen minta analizálásra gondolsz?Amit mondasz, az mind általános, de én úgy látom te tudnád a megoldást a problémáinkra. Konkrétumokat szeretnék tudni, nem ötleteket….Úgy tűnik számomra, hogy a te programod arra épül, hogy átnézed a régebbi mérkőzéseinket, amit akármelyik BB játékos meg tud csinálni. Ez mind múlt, mit gondolsz a későbbiekben? Akárki tud meccseket analizálni, és megmondani:Ó, ezt szerintem én biztos jobban csinálnám…”
Mighty:” válogatott edző feladata, hogy a válogatott keretet megpróbálja formában tartatni, vagy új csapatot keresni neki.”
kaygee:”Miért gondolod, hogy a sima menedzerek jobb formában tartják a játékosaikat, ha M.V. keret tagok? Vagy ez egy fajta „mágikus erő” lenne?
Mighty:”G.Molnár? Vagy megint nincs formában?”
kaygee:”Molnárral minden jó irányba halad. A maximális formája 5ös volt a szezon alatt……..
Még mindig arra lennék kíváncsi, hol a terv, amivel jobbá teszed a M.V.at? Akárki tud analizálni.AKÁRKI.

From: kaygee

This Post:
00
208962.126 in reply to 208962.111
Date: 2/9/2012 2:56:29 PM
Overall Posts Rated:
173173
Az itteni fórum pedig arra redukálódott, hogy a mecscek előtt egy "taktika és felállás kint" kommentet látunk, hát ez nem vmi érdekfeszítő. Sokan csak napi pár percet töltenek el itt, és nincs kedvük egy másik oldalra regelni és még oda is felnézni aktívan.

Igen, de értelemszerűen itt nem teregethetjük a taktikát. Minden ellenfél kémkedik, és is szoktam olvasgatni az ellenfelek fórumait. Itt jegyzem meg, hogy ők sem teregetik. Van, hogy a párbeszédekből nekem az jön le, hogy mások is üzemeltetnek külső oldalakat, és szerintem nem én vagyok az egyetlen, akit keresett már meg scout adatfeltöltéssel kapcsolatban, tehát lehetnek még a nagyvilágban a miénkhez hasonló helyek. Tudom, hogy a beírásod csak részben vonatkozott erre, de lényegesnek tartottam megemlíteni.

kaygee: Meggyőződésem, hogy ilyen ellenfelek meleltt újraleszel választva, mik a terveid a jövőre nézve? Hiszen jelenleg is azt mondod, hogy a jövőt tervezed még, sokan csak a következő szezonra, vagy a következő ciklusra érnek majd be. Ezesetben újra indulnál a 3. ciklusért is, hogy eredményt is megpróbálj elérni velük? 6 szezon kapitányság nem sok egy kicsit egyhuzamban? (nekem a 4 is soknak tűnt anno)

Szerintem sokat léptünk előre azalatt az időszak alatt, amikor Vendabal volt a kapitány 4 szezonig + én a scout. Ha nem dönt úgy, hogy nem folytatja, akkor nem valószínű, hogy elindultam volna a választáson két szezonnal ezelőtt. A válogatott melletti scoutolásnak nem nagyon voltak előzményei, kialakíthattam a dolgot a magam rendszere szerint + rengeteg segítséget kaptam az U21-es teamtől is.

Ami az időszakot illeti. 4 szezon scoutolás + két szezon kapitányság az összesen 6 szezon. Nyugodtan mondhatom, hogy a szervezésre elment egy jelentős idő az elején (amíg kialakult a kapcsolattartás, megbeszéltünk minden dolgot az U21-esekkel, elkértem 1-2 játékost stb. stb.). Egy jó válogatott játékost edzeni 6-7 szezon, tehát valóban ott vagyunk, hogy a közeljövő lehet néhány ígéretes játékos beépítése. Nyilván nem állt azonnal össze azoknak a köre, akiket NT-re lehet edzeni, multiskillessé tenni stb. Több szezon draftjából állt össze. Így már vannak, akik bent vannak (vagy voltak) Bagoly Máté vagy éppen Györk Tibor, akik már abba a generációba tartoztak, akikkel gyakorlatilag végig én tartottam már a kapcsolatot. Bagoly sajnos nem lett az igazi, Györk azonban például hosszabb távra is bent ragadhatna (nyilván eltarthatóság kérdése a dolog). Az sem meglepő, hogy ők alapskillesek, ők nőnek fel gyorsabban. Vegyük hozzá azt is, hogy időközben a kerettagok is edződnek, ez hosszabbá teszi a nevelési időt is, mert nehezebb a kerettagokat kiszorítani.

Én viszont mindenképpen szerettem volna, és szeretném még tovább vinni a megkezdett munkát, ha abból az irányból kellene ezt közelíteni, hogy sok-e, én azt mondom, hogy jelenleg élvezem és motivált is vagyok a dologra. A külföldi tulajokkal történő maratoni győzködés és egyeztetés egyébként valóban a szűk keresztmetszete és a legfárasztóbb része a dolognak.

Egyébként, hogy valamennyire közérthető legyen, hogy mire gondolok, ide össze lehet rakni (ez elől sosem zárkóznék el) egy olyan listát, hogy mondjuk 2-3 szezon múlva hogy néz ki az én álom 18-am, illetve kik azok, akik közül kikerülhetnének. Már ha erre igény van.

Az való igaz, hogy kicsit keserű lenne a szájízem akkor, ha eredményeket más érne el azzal a kerettel, ami az én scoutolásom vagy kapitánykodásom alatt alakult ki. Ehhez azt tenném hozzá, hogy a választáson való indulás joga bárki számára adott, ha én valakivel szemben egy becsületes küzdelemben veszítek, azt nyilván elfogadnám. A jövőbeli eredmények pedig sosem garantáltak, lehet egy csapatot jobbá tenni, de eredménygaranciákat nem adhat senki. Ott van a pályán az ellenfél is.

This Post:
00
208962.127 in reply to 208962.123
Date: 2/9/2012 3:53:50 PM
Overall Posts Rated:
2323

Dátum: 2012. 02. 09. 11:14:00
kaygee:” Amit mondasz, az mind általános, de én úgy látom te tudnád a megoldást a problémáinkra. Konkrétumokat szeretnék tudni, nem ötleteket….Úgy tűnik számomra, hogy a te programod arra épül, hogy átnézed a régebbi mérkőzéseinket, amit akármelyik BB játékos meg tud csinálni. Ez mind múlt, mit gondolsz a későbbiekben? Akárki tud meccseket analizálni, és megmondani:Ó, ezt szerintem én biztos jobban csinálnám…”
Migthy:”Ahogy már írtam: én úgy gondolom jobb taktikát tudok játszatni, nem állítom, hogy mindet meg tudtam volna nyerni, de mindenképp más taktikát alkalmaztam volna.
Úgy gondolom jó munkát végeztél a M.V-nál. Magyarországnak 1168 aktív menedzere van a jelen pillanatban. Muszály találni olyan menedzsereket, akik szeretnének válogatott játékost, úgy edzik, ahogy szeretnénk, és formában is tartja. Tudom, hogy nehéz külföldiekkel egyezkedni, és őket ez nem is érdekli, de mivel nagyon sok M.V. játékos van hétről-hétre átadón, ezért úgy gondolom itt más probléma is lehet…..
Ha azt állítod, hogy a forma a problémák gyökere, akkor ez a legnagyobb baj. Ezt itthontartásukkal tudod megakadályozni.”

Dátum: 2012. 02. 09. 11:55:39
Migthy:”Ahogy már írtam: én úgy gondolom jobb taktikát tudok játszatni, nem állítom, hogy mindet meg tudtam volna nyerni, de mindenképp más taktikát alkalmaztam volna.
Úgy gondolom jó munkát végeztél a M.V-nál. Magyarországnak 1168 aktív menedzere van a jelen pillanatban. Muszály találni olyan menedzsereket, akik szeretnének válogatott játékost, úgy edzik, ahogy szeretnénk, és formában is tartja. Tudom, hogy nehéz külföldiekkel egyezkedni, és őket ez nem is érdekli, de mivel nagyon sok M.V. játékos van hétről-hétre átadón, ezért úgy gondolom itt más probléma is lehet…..
Ha azt állítod, hogy a forma a problémák gyökere, akkor ez a legnagyobb baj. Ezt itthontartásukkal tudod megakadályozni.”
kaygee:” Még mindig általánosságokban beszélsz. Mindenki tudja a BB közöségben, hogy a probléma a centerekkel a magas fizu. Ez már többször tárgyalva is lett.
Azt írtad, a legnagyobb probléma a játékosok itthontartása. Ezt könnyű mondani, de ezek megintcsak nagy szavak…….
Mindannyian boldogak lennénk, ha megmondanád, hogy hogyan tennéd ezeket, ha te lennél a kapitány. Nem mondasz SEMMIT, hogy lehet megoldani a problémát.
Ok, ez a topick kérdésekról szól, itt egy:
Hogyan hoznád haza, a problémás magyar játékosokat?!”

Advertisement