Az itteni fórum pedig arra redukálódott, hogy a mecscek előtt egy "taktika és felállás kint" kommentet látunk, hát ez nem vmi érdekfeszítő. Sokan csak napi pár percet töltenek el itt, és nincs kedvük egy másik oldalra regelni és még oda is felnézni aktívan.
Igen, de értelemszerűen itt nem teregethetjük a taktikát. Minden ellenfél kémkedik, és is szoktam olvasgatni az ellenfelek fórumait. Itt jegyzem meg, hogy ők sem teregetik. Van, hogy a párbeszédekből nekem az jön le, hogy mások is üzemeltetnek külső oldalakat, és szerintem nem én vagyok az egyetlen, akit keresett már meg scout adatfeltöltéssel kapcsolatban, tehát lehetnek még a nagyvilágban a miénkhez hasonló helyek. Tudom, hogy a beírásod csak részben vonatkozott erre, de lényegesnek tartottam megemlíteni.
kaygee: Meggyőződésem, hogy ilyen ellenfelek meleltt újraleszel választva, mik a terveid a jövőre nézve? Hiszen jelenleg is azt mondod, hogy a jövőt tervezed még, sokan csak a következő szezonra, vagy a következő ciklusra érnek majd be. Ezesetben újra indulnál a 3. ciklusért is, hogy eredményt is megpróbálj elérni velük? 6 szezon kapitányság nem sok egy kicsit egyhuzamban? (nekem a 4 is soknak tűnt anno)
Szerintem sokat léptünk előre azalatt az időszak alatt, amikor Vendabal volt a kapitány 4 szezonig + én a scout. Ha nem dönt úgy, hogy nem folytatja, akkor nem valószínű, hogy elindultam volna a választáson két szezonnal ezelőtt. A válogatott melletti scoutolásnak nem nagyon voltak előzményei, kialakíthattam a dolgot a magam rendszere szerint + rengeteg segítséget kaptam az U21-es teamtől is.
Ami az időszakot illeti. 4 szezon scoutolás + két szezon kapitányság az összesen 6 szezon. Nyugodtan mondhatom, hogy a szervezésre elment egy jelentős idő az elején (amíg kialakult a kapcsolattartás, megbeszéltünk minden dolgot az U21-esekkel, elkértem 1-2 játékost stb. stb.). Egy jó válogatott játékost edzeni 6-7 szezon, tehát valóban ott vagyunk, hogy a közeljövő lehet néhány ígéretes játékos beépítése. Nyilván nem állt azonnal össze azoknak a köre, akiket NT-re lehet edzeni, multiskillessé tenni stb. Több szezon draftjából állt össze. Így már vannak, akik bent vannak (vagy voltak) Bagoly Máté vagy éppen Györk Tibor, akik már abba a generációba tartoztak, akikkel gyakorlatilag végig én tartottam már a kapcsolatot. Bagoly sajnos nem lett az igazi, Györk azonban például hosszabb távra is bent ragadhatna (nyilván eltarthatóság kérdése a dolog). Az sem meglepő, hogy ők alapskillesek, ők nőnek fel gyorsabban. Vegyük hozzá azt is, hogy időközben a kerettagok is edződnek, ez hosszabbá teszi a nevelési időt is, mert nehezebb a kerettagokat kiszorítani.
Én viszont mindenképpen szerettem volna, és szeretném még tovább vinni a megkezdett munkát, ha abból az irányból kellene ezt közelíteni, hogy sok-e, én azt mondom, hogy jelenleg élvezem és motivált is vagyok a dologra. A külföldi tulajokkal történő maratoni győzködés és egyeztetés egyébként valóban a szűk keresztmetszete és a legfárasztóbb része a dolognak.
Egyébként, hogy valamennyire közérthető legyen, hogy mire gondolok, ide össze lehet rakni (ez elől sosem zárkóznék el) egy olyan listát, hogy mondjuk 2-3 szezon múlva hogy néz ki az én álom 18-am, illetve kik azok, akik közül kikerülhetnének. Már ha erre igény van.
Az való igaz, hogy kicsit keserű lenne a szájízem akkor, ha eredményeket más érne el azzal a kerettel, ami az én scoutolásom vagy kapitánykodásom alatt alakult ki. Ehhez azt tenném hozzá, hogy a választáson való indulás joga bárki számára adott, ha én valakivel szemben egy becsületes küzdelemben veszítek, azt nyilván elfogadnám. A jövőbeli eredmények pedig sosem garantáltak, lehet egy csapatot jobbá tenni, de eredménygaranciákat nem adhat senki. Ott van a pályán az ellenfél is.