ray allen çocukluğumdan beri saygı listemde tim duncan ile birlikte en tepededir. nefret ettiğim bu takıma gitmesiyle beni derinden yaraladı ama saygım hala sonsuzdur. hala dediğin gibi ilk beşten en iyi verimi verebileceğini düşünüyorum. fakat bosh gibi yumuşak bir uzunun pivota alınma ihtimali bence yüzde sıfır. öyle yaparlarsa çok acayip sonuçlar doğar herhalde. joel anthony'li pota altı bile daha verimlidir. hadi öyle olmadı, wade,allen,lebron,bosh,center diyelim. olur mu hocam, wade ilk beşten oyun kuruculuk yaparsa o takımın hali ne olur. lebron'un ok'ye alınması bile daha az fantastik. kaldı ki nefret ettiğim chalmers epey iyi işler yaparken genç yaşında oturtulması daha büyük olay olur.
tahminimce ray allen 20-25 dakika civarı oynayan bir bonus haline dönüşecek. bu rolün çok da sağlam işin içinden çıkacağını düşünüyorum. bu durumda tabii ok'ye wade'in veya lebronun alınması gibi ya da bosh'un pivota kaydırılması gibi şeyler görürüz ama ilk beş öyle şekillenmez bence. ara ara denenen rotasyonlar olur anca. miami pivot sıkıntısı dışında muazzam bir hücum gücüne sahip oldu. özellikle en korkutucu dakikalarını wade-allen-lebron-lewis-bosh ile oynarlar tahminimce. ne wade ve lebron'un penetrelerini engellemek için içe gömük savunma yapabilirsin ne de dış hattan gelecek olası üçlüklere önlem alabilirsin. tüm bunların yanında bosh'un orta mesafesi filan... saçma sapan bir kadro! umarım pivot mivot almazlar da benim asabımı bozmazlar (: