Może problemem jest brak kontaktu scautów z menadżerami z PLK i np. brak wymiany informacji na temat zawodników, którzy w przyszłości byliby na sprzedaż. Może gdybyście Wy odpowiednio wcześnie wiedzieli co możemy oferować, a my jako scauci wiedzielibyśmy czego szukacie, to byłoby łatwiej wypracować jakiś kompromis i przynajmniej kilku ciekawych graczy (szczególnie z wysokimi potencjałami) zatrzymać w Polsce.
Z powyższym zgadzam się w 100%, jednak rozszerzyłbym to o II ligę ( tam też mają sporo skarpet z zielonymi;) ). Kojarzysz może grajka Bolesław Lipko
(8213908) ? Myślę, że gdyby wcześniej pojawiła się informacja o jego sprzedaży, zostałby w kraju.
Co do naszej wymiany poglądów, to zgodzę się, moje niektóre słowa mogłeś odebrać tak jak odebrałeś. Z drugiej jednak strony mam nadzieję, że zrozumiałeś kwestię którą chciałem poruszyć. Wiem, że Ty panujesz nad wszystkimi rocznikami, które zostały Tobie przydzielone. Wywiązujesz się z tego zadania tak, iż gdyby Vinni dodał do swego co sezonowego konkursu Oskarowego, kategorię : "Oskar dla najlepszego skauta" to bez wątpienia głosowałbym na Ciebie.
Jednak sam powiedz czy tak jak to w przypadku pozostałych pozycji większa ilosć opiekunów nie sprawia że wizja treningu
każdego rocznika jest nieco inna? Każdy próbuje wcielać swoje pomysły, mamy więć większe pole manewru i lepszą możliwość szukania różnych optymalnych treningów. Pozdrawiam. The End:)
Kończąc tą sprawę to nie mogę pojąć jak tak duży kraj, o takim potencjale walczy conajwyżej w pucharze pocieszenia czy przegrywa z Turcją oraz Czechami. Dlaczego nie mamy innego PF ( mamy jakeigoś ? ), żę na tej pozycji gra LW ? To jak i wiele innych pytań pozostają bez odpowiedzi.
Mam nadzieję, że selekcjonerzy zechcą mnie i innym odpowiedzieć na to pytanie oraz żę nie będą zasłaniać się tekstami typu :" to trzeba samemu spróbować" - bo odpowiem Tobie Leszku, ok trzeba. Jednak jak się weszło na ring to trzeba liczyć się z tym, że można oberwac. Poza tym nie każdy może być na świeczniku, jest też spora szara masa, która skoro wybierała, to chce odpowiedzi, a nie takich prymitywnych argumentów.