Pozdrav zajednico!
Hrvatska - Belgija 99-90
Nestvarna pobjeda nasih mladica. Nitko nije znao koliko i sta mozemo pa cak ni ki ali ova utakmica je pokazala da vrijedimo i da zasluzujemo sa 7-0 proci na zavrsnicu ep. Usli smo medu 12 reprezentacija europe. Susjedne zemlje koje su skoro stalno bile unutra, su ispale sto dovoljno govori o tome sta smo napravili.
Belgija je bila favorit ali takticki smo ih nadigrali. Unutra su puno jaci pa smo se orijentirali na vanjski sut te da zatvorimo njihovog vanjskog igraca sto nam.je i uspjelo. Nisam ocekivao 2 3 zonu od belgijca ali il su isprobavali nesto.il su htjeli drugu poziciju zbog boljeg zdrijeba.(nesto kasnije o tome)
Krenulo je sobro po nas i prvu cet zavrsavamo s 20-17. Druga nam je dosta luta bila rak rana ali ovoga puta povecavamo prednost na 4 razlike. Treca je bila ona koju je trebalo izdrzat. Tu su nas stigli pa i vodili ali smo se drzali te tricom u zadnjkj sekundi vracamo vodstvo od 1 razlike. Cetvrta i la do zadnjih 5 min kad se odvajamo na 8 i to drzimo do kraja za najvecu pobjedu u mom mandatu. Prvo ime utakmice fric. 25p i covjek nas je cijelu tekmu nosio. 11-17 sut i 2-4 trice. Ima joa prostora za napredak i kako ce vrijeme odmicat bit ce jos bolji. Pasteta 8 asistencija a kranj i magazin skokova
Grupnu fazu smo prosli neokrznuti sto je fantastican uspjeh i bas sam ponosan na sve. Vrijedi sad proslavit i pripremit se za dalje. Ako sam dobro vidio, grupa ce bit: mi, spanjoska, francuska, poljska, izrael, madarska. Skoro je bila i italija umjesto izraela. U grupi su same velesile i jasno da je ovo grupa smrti. Vjv sve reprezentacije su favoriti za bar minimalno polufinale ep a vecina i za naslov. Ispada da je bolje da smo izgubili od belgije i osli na drugu stranu. No, tako je kako je i ovo smo cekali ibza to smo radili tako da nema kukanja nego pokazat se u dobrom svijetlu. Da se vidi taj povratak Hrvatske u sami vrh buzzera.
Cujemo se kad izadu sluzbeno grupe i raspored pa onda par crtica o protivnicima