BuzzerBeater Forums

BB Poland > Debata wyborcza

Debata wyborcza (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
169159.119 in reply to 169159.116
Date: 1/13/2011 3:42:05 PM
Overall Posts Rated:
3030
Offtop - ma ktoś więcej plusików przy piłeczkach od Ciebie ? Skubany dużo już tego nazbierał

This Post:
00
169159.120 in reply to 169159.112
Date: 1/13/2011 3:42:48 PM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
No właśnie. M4ti_ zadał dobre pytanie o ten sensowny poziom zbiórek u wszystkich zawodników. Czy to znaczy, że odkrycie kadencji m4ti_ego - Weszka u Ciebie nie miałby szans? No bo przecież zbiórki 1 trudno uznać za sensowne ;)

From: hatchet

To: Jax
This Post:
00
169159.121 in reply to 169159.109
Date: 1/13/2011 3:43:06 PM
Overall Posts Rated:
99
nie wiem czy Ci to pomoże czy nie ;)

ale głos poszedł, powodzenia :)

This Post:
00
169159.122 in reply to 169159.119
Date: 1/13/2011 3:44:54 PM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
A ja wiem - jakoś nie zwracam za bardzo na to uwagi :)

This Post:
11
169159.123 in reply to 169159.122
Date: 1/13/2011 3:45:54 PM
Overall Posts Rated:
3030
A ja wiem - jakoś nie zwracam za bardzo na to uwagi

Skromniś ;)

From: Jax

This Post:
11
169159.124 in reply to 169159.115
Date: 1/13/2011 3:51:42 PM
Overall Posts Rated:
773773
myśle że w granicach 5-7 jest do zaakceptowania . Granie z 2 obwodowymi kompletnie bez zbiórek to moim zdaniem spore ryzyko . Zagranie z jednym takim graczem jeszcze jest możliwe bo można jakos sensownie ta umiejętność rozłożyć u pozostałych graczy .

Cytat z reguł : Zbiórki: Duże znaczenie środkowego i PF, trochę mniejsze SF, średnie obrońców (PG i SG).

This Post:
22
169159.125 in reply to 169159.123
Date: 1/13/2011 3:52:06 PM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
A dorzuciłem Ci jedną piłeczkę :) Rzadko kiedy z tego korzystam więc doceń to ;)

From: m4ti_

To: Jax
This Post:
00
169159.126 in reply to 169159.124
Date: 1/13/2011 3:57:39 PM
Overall Posts Rated:
2121
To mogę Ci powiedzieć, że trudno Ci będzie obwód skompletować.

Więc teraz masz wiedzę, że tylko kilku zawodników spelnia to kryterium, jednym z nich jest Swiatczak i Podniesinski ale reszta to nie mieszczą się w tych kryteriach. Wiesz też, że Podniesinski nie jest najlepszym SG a Swiatczaka powoli inni zaczynają wypierać. Jaki masz pomysł na rozwiązanie tej sytuacji? Granie tymi słabszymi? Czy może coś innego?

This Post:
00
169159.127 in reply to 169159.113
Date: 1/13/2011 3:58:32 PM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Mogę potwierdzić, że B.B. King bardzo mi pomagał w prowadzeniu kadry. Kontaktowałem się z nim przez BB-maile i muszę szczerze i obiektywnie przyznać, że jego pomoc była naprawdę ogromna i nie do przecenienia.

This Post:
00
169159.128 in reply to 169159.61
Date: 1/13/2011 4:06:02 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Ok. To zaczynamy!. Mam nadzieję, że żadnego pytania nie ominę. Jak coś to się przypominać;-)

1. Czy w przypadku niepowodzenia w wyborach, zainteresowanie kadrą NT nie osłabnie? W jaki sposób zamierzasz pomagać?
W przypadku gdy padnie propozycja współpracy ze zwycięzcą, zgodzisz się?
2. Nowe taktyki - pierwsze wnioski, uwagi. Czy masz nimi zamiar grać w najbliższych meczach kadry? Jak muszą wyglądać statystyki rywala, abyś zdecydował się zagrać z użyciem nowinek ( a ataku lub/i obronie )
3.Grupy ME już rozlosowane. Proszę o komentarz dot. rywali? Który mecze będą najważniejsze ? Proszę o ocenę szans na awans z tej grupy.
4. Znając pomeczowe statystki tego pojedynku: (12560), czego zabrakło do wygranej ? Co sądzisz o poziomie zbiórek? Z czego to wynika?
5. Dlaczego taki, a nie inny wynik? (29196776). pech?, BBbug?, klątwa?

Ok. To zaczynamy!. Mam nadzieję, że żadnego pytania nie pominę. Jak coś to się przypominać;-)

Ad.1 Myślę, że nie osłabnie:D Startowałem w wyborach 2 sezony temu i moje zainteresowanie po niepowodzeniu raczej nie osłabło.

To zależy od tego co to za propozycja będzie;-) ale generalnie nie widzę przeszkód. Chyba, że dalej będę pomagał vinniemu i tak mnie to pochłonie, że nie będę miał czasu na nic innego:D Tak jak mówię...wszystko zależy od propozycji i czasu.
Ad.2
Co do nowych taktyk to jest jeszcze za wcześnie, żeby pokusić się o jakieś ostateczne wnioski, a tym bardziej jest za wcześnie żeby decydować, czy te taktyki przydadzą się w najbliższych meczach kadry. Nie mniej jednak jakieś wnioski są;-)

Po pierwsze wydaje mi się, że Isolation to taktyka dla zespołu posiadającego tak zwanego "killera", czyli zawodnika który poziomem nie tylko odstaje na plus od zawodników w swoim teamie, ale także jest lepszy od zawodników drużyny przeciwnej. Także na pierwszy rzut oka wydaje się, że ta taktyka jest dla zespołów teoretycznie słabszych posiadających w swoim składzie jednego znakomitego strzelca, na którego pracuje cała drużyna, a więc wydaje się, że do jej grania potrzebny jest wysoki poziom PS u 4 pozostałych zawodników.

Po drugie wydaje mi się, że można by było za pomocą tej taktyki bardzo boleśnie wykorzystywać dziury przeciwnika ustawiając najlepszego strzelca na teoretycznie słabo broniącego gracza. Weźmy może przykład samych mistrzów świata Chilijczyków. A co tam;-) Jak wiemy przy LI grają tym SF-em (8171575). Pensja i pozycja domyśla tego zawodnika wskazują na to, że prawdopodobnie nie jest najlepszym obrońcą. Gdyby zatem zagrać Isolation wersja ataku z obwodu i na SF-ie dać zawodnika z dużym JS, JR, DV + ID i RB z największą pensją na obwodzie (silnik chyba właśnie po pensji wybiera najlepszego gracza) to możliwe, że udałoby się zaskoczyć tym zagraniem samych mistrzów świata;-) Ciekawe jakby to wypadło?:D W każdym bądź razie w meczu z takim rywalem można by było tak zaryzykować, bo nie sądzę aby udało się wygrać w tym momencie z tak klasowym zespołem grając coś tendencyjnego. Tylko trzeba najpierw skądś skołować tego zawodnika na SF:P

Box-and-one jest dla mnie bardziej skomplikowane. Możliwe, że dobrze by to wypadło np. grając z takim zespołem jak była ekipa Mario (była bo Mario wszystkich praktycznie już wyprzedał), w której właściwie jedyny gracz potrafiący dobrze podać to Kotyrba (chyba miał najwyższą pensję na obwodzie). Gdyby udało się go odciąć od podań to przy szybkim ataku Odlewnictwa mogłoby to być bardzo skuteczne.

Na poziomie reprezentacyjnym by to się chyba raczej nie sprawdziło, bo w dobrych zespołach poziom jest bardzo wysoki i jak wyłączymy SG to krzywdę zrobi nam najprawdopodobniej PG lub SF...a ze słabszymi przeciwnikami takimi jak np. tutaj (12746) można by było pokusić się o Box-and-one...ale mimo wszystko chyba lepsze jest MtM.

This Post:
00
169159.129 in reply to 169159.128
Date: 1/13/2011 4:06:27 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies

Ad.3
Doświadczony minionymi ME z udziałem naszej U-21 odpowiem, że nie ma meczy nie ważnych. Mam tutaj na myśli ten mecz (12372) i niespodziewaną porażkę, która bardzo skomplikowała nam sytuację i ostatecznie nie wyszliśmy z grupy. Także, każdy mecz jest ważny i do każdego trzeba podejść w pełni przygotowanym i skupionym. Oczywiście najmocniejsi są Hiszpanie i Serbowie.

Ad.4
Na porażkę na pewno wpłynęło wiele czynników. Pierwszy, który rzuca się od razu w oczy to zbiórki. 36 do 62 na korzyść Włochów mówi samo za siebie. Do tego aż 3 do 17 w zbiórkach w ataku na korzyść Włochów:/ Przegraliśmy tylko - 8 pkt. Wydaje się, że ten mecz był do wygrania, gdyby udało się zebrać kilka piłek więcej.
Skąd tak niskie RB? To efekt wyboru poszczególnych zawodników. Najbardziej nie podoba mi się C z tamtego meczu...ale z tego co pamiętam to np. Rybaczuk ma też bardzo słabe RB (około 3-4).

Ad.5
Dyskutowałem dużo na temat tego meczu w wątku "mecz dnia". Staty i wynik szokują...ale faktycznie była dziura na SF i PF. Pytałem właściciela Widzewa o górne skille jego PF-a. Miał się podobno odezwać w wątku...ale tego jeszcze chyba nie zrobił:D

Dodam tylko, że wolniejsza taktyka prawdopodobnie dałaby w tym meczu zwycięstwo drużynie Mario. Mam na myśli Patient albo nawet Base Offense. Co prawda większość przyzwyczajona jest, że o wyborze tempa decyduje się na podstawie zbiórek ale moim zdaniem jest jeszcze coś ważniejszego. Chodzi o poziomy PS i HN w drużynie. Na potwierdzenie moich słów podeprę się monologiem Parrota, który z resztą jest Tobie Czesław dobrze znany;-) ( z resztą polecam wszystkim do przeczytania ten monolog, bo jest naprawdę dobry)
JK: Welcome back. You said last time that Patient shifts some weight from primary skills to Handling, and Push the Ball shifts some weight to Passing. Does this hold for all six ratings, and is there a more general pattern behind this?
Parrot: Yes it is a more general pattern where slow tactics have increased importance of Handling and fast tactics of Passing.

Jak udało mi się dowiedzieć Odlewnictwo raczej miało kiepskie PS. W zasadzie to tylko PG miał bardzo dobre PS. SG już sporo słabiej, a reszta nawet bardzo słabo. Z HN było jak dobrze pamiętam sporo lepiej.

A więc tak bardzo ogólnie wolne tempo HN, szybkie tempo PS

Advertisement