BuzzerBeater Forums

BB Poland > Zmiany w systemie personelu

Zmiany w systemie personelu

Set priority
Show messages by
From: Laczek
This Post:
00
53309.12 in reply to 53309.10
Date: 10/11/2008 6:01:43 AM
Overall Posts Rated:
00
Zmiany calkiem ciekawe, ale powinni dodac wiecej personelu na TL.

From: hatchet
This Post:
00
53309.13 in reply to 53309.11
Date: 10/11/2008 6:37:53 AM
Overall Posts Rated:
99
serdeczne 3 wam w 4 cholerni ignoranci

teraz mnie zirytowali

Robić takie zmiany w środku sezonu, kiedy nikt nie jest przygotowany na niezapowiedziane wydatki, k*** brawo!!!

Myślałem że tylko HTecy potrafią wnerwiać człowieka ale BBecy za wszelką ceną chcą im dorównać.
Nie można było zmian zapowiedzieć dziś a wprowadzić na początku sezonu ?
Bardzo się ciesze że udało mi się to - pensje wykrakać w ostatnim artykule odnośnie PP.
Tylko ciekawe po obcięciu kasy z ligi i PP za co ja to wszystko utrzymam.

to mnie wnerwili z rana w sobote

i jeszcze jedno ... fajnie że reprezentanci będą mieli teraz dobrych trenerów.

złooooo k*** !!!

sory za język wnerwiony jestem :/

From: Rahvean

This Post:
00
53309.14 in reply to 53309.13
Date: 10/11/2008 6:52:44 AM
Overall Posts Rated:
1414
Zmiany były zapowiedziane na początku sezonu i to nie prawda ze nikt nie jest przygotowany na niezapowiedziane wydatki.

Co do wydatków, przecież będziesz wydawał mniej więcej tyle samo. Wczesniej placiles 20k za trenera lvl 10 i on sobie spadal powoli, a teraz trener jest taki sam, a placisz mu po trochu coraz wiecej - wychodzi na to samo, wczesniej czy pozniej bedziesz go musial zmienic (albo jak spadnie za duzo albo jak zacznie zarabiać za dużo).

Co do reprezentantów to nie rozumiem, będą mieli trenerów takich jak do tej pory? A nawet lepszych bo im skill nie spada. A mogą mieć jeszcze lepszych jak kogoś stać.

Mi się zmiana bardzo podoba - nie trzeba czekać sezonu az przypadkiem pojawi się trener lvl10, specjałki fajne, zobaczymy jak bardzo będą drożeć pensje ale mysle ze nie bedzie to 5000 na tydzien.

This Post:
00
53309.15 in reply to 53309.14
Date: 10/11/2008 6:55:42 AM
Overall Posts Rated:
99
sory, ale to są zmiany z kategorii, wiemy że wprowadzimy nie wiemy kiedy nie wiemy jak. Tydzien temu wydalem 300 k i troche mnie wkurza fakt, ze zmiany robione sa na hurra w srodku sezonu. Co innego gdyby faktycznie wprowadzili zmiany na poczatku sezonu tak jak sie spodziewalem a co innego pod jego koniec.

This Post:
00
53309.16 in reply to 53309.15
Date: 10/11/2008 7:02:32 AM
Overall Posts Rated:
1414
sory, ale to są zmiany z kategorii, wiemy że wprowadzimy nie wiemy kiedy nie wiemy jak. Tydzien temu wydalem 300 k i troche mnie wkurza fakt, ze zmiany robione sa na hurra w srodku sezonu. Co innego gdyby faktycznie wprowadzili zmiany na poczatku sezonu tak jak sie spodziewalem a co innego pod jego koniec.

No wydałeś 300k, ja wydałem 500k i co z tego. Nie rozumiem związku na co ci potrzebne pieniądze w tej chwili, przecież nikt ci nie zabrał personelu, płacisz za trenera lvl5 nawet mniej niz przed zmianą za trenera lvl9(10). Nie ma przecież obowiązku kupowania jedynego trenera lvl7.

This Post:
00
53309.17 in reply to 53309.16
Date: 10/11/2008 7:06:09 AM
Overall Posts Rated:
99
ja juz nie placze

teraz sie smieje :)

Teraz wszyscy rzucą się na TL dla trenerów i zycze im szczescie :)
PRowców level 5-6 ze sepcjałką "Popularność" jest 5 na rynku chętnie popatrze jak się marnuje gotówke.
Aczkolwiek pensja za level 6 = 30 k jest groteskowa biorąc pod uwage wczesniejsze zmiany BBkow zwiazane z obcieciem kasy :)

This Post:
00
53309.18 in reply to 53309.17
Date: 10/11/2008 7:09:52 AM
Overall Posts Rated:
1414
ja juz nie placze

teraz sie smieje :)

Teraz wszyscy rzucą się na TL dla trenerów i zycze im szczescie :)
PRowców level 5-6 ze sepcjałką "Popularność" jest 5 na rynku chętnie popatrze jak się marnuje gotówke.
Aczkolwiek pensja za level 6 = 30 k jest groteskowa biorąc pod uwage wczesniejsze zmiany BBkow zwiazane z obcieciem kasy :)

Ja sie nie rzuce, mialem trenera lvl 9 (spadl z 10) mam lvl 5, zarabia mniej i jakis czas u mnie potrenuje jeszcze. Za jakiś czas trzeba będzie poszukać okazji. A ze kasa przy aukcjach się ostro wydrenuje to fakt, ale to chyba dalszy ciąg zwalczania inflacji.

Pensja lvl6 jest o połowę większa niż lvl5, podejrzewam ze bedzie rosła proporcjonalnie więc chyba jest sensowna.

A jeszcze co do wydatków - przed zmianami miałem staff 9/9/5 i płaciłem 56046 teraz mam 5/5/3 i płacę 43476 czyli zauważalnie mniej.

From: m4ti_

This Post:
00
53309.19 in reply to 53309.17
Date: 10/11/2008 8:08:24 AM
Overall Posts Rated:
2121
sick!
wtf?
Nie podoba mi sie to :(
Hatchet ma racje, zmiany powinno sie wprowadzac na początku sezonu a nie w połowie bo to jest nienormalne i nie logiczne.

Może troszke urealnili zatrudnianie personelu ale to nie znaczy ze to jest OK. Giełda to nie jest dobry pomysl bo tam wiecej gotówki ludzie wpakują niz w plan Polsona(czy jak mu tam:P). Moim zdaniem przez pewien czas rozstabilizuje rynek co moze doprowadzic do spadku cen bo oprócz zawodników teraz kluby będą musiały zakupic i specjalistów i to pewnie jeden taki delikwent będzie kosztował jak solidny zawodnik a ich muszimy kupic 3(wiem wiem nie musimy ale pasuje:P). Ponadto koszty specjalistów będą ciagle rosły czyli znowu tam będzie upływać część gotówki.

BBecy wprowadzili to moze dlatego ze chcą "pozbyć się" częsci gotówki z rynku, której moim zdaniem nie jset znowu tak dużo by ingerować w te sprawy.

Podsumowując, pomysł wmiare dobry ale wykonanie i wprowadzenie fatalne. Takie zmiany powinny wchodzic po pewnym czasie od podania idei a my niemamy szans aby sie na to przygotowac, to samo jest z hala. Z dnia na dzień obcieli dopływy z bietów od tak.

Smutne to jest bo nie ukrywajmy niema BB bez nas, twórcy chyba zaczynaja zapominac o tym.

This Post:
00
53309.20 in reply to 53309.19
Date: 10/11/2008 8:30:09 AM
Overall Posts Rated:
99
Mnie bardziej przeraża niewiedza :/
Bo kto mi powie czy:

- trener fitness na poziomie 3 bedzie tak samo wpływał na mniejszy spadek formy niż fitness na 7 ?
- PR na poziomie 6 ze specjałka "+dla gospodarzy" versus PR na poziomie 7 ze specjałką "+dla gości", no i co wtedy ? Małe +1 w niwelowaniu przewagi parkietu dla gości ?

Jaka jest mechanika tych zmian?

A co do wątku reprezentantów.
chciałbym żeby każdy był w klubie z trenerem 7, bo jest rożnica między lepszym a slabszym trenerm w treningu. Widać było to już ze starym staffem, wystarczyło porównać trenera level 8 i trenera level 10. Więc jestem zirytowany bo obawiam się że takich zmian może się szybko nie udać zrobić zespołom i ja to rozumiem.
Ponadto chciałbym żeby każdy reprezentant miał w zespole lekarza fitness bo forma i przekroczone minuty w kadrze to norma. Ale tego tym bardziej nikt mi nie załatwi od ręki :)

From: Big Z

This Post:
00
53309.21 in reply to 53309.20
Date: 10/11/2008 8:40:08 AM
Overall Posts Rated:
6363
trener fitness na poziomie 3 bedzie tak samo wpływał na mniejszy spadek formy niż fitness na 7

Też się nad tym zastanawiałem. Może te specjalne zdolności nie będą skorelowane z poziomem pracownika? Czyli u każdego trenera "fintess" będzie działało tak samo?

Wydawało mi się że te zmiany miały urealnić system zatrudniania pracowników. Ciekawy jestem w której firmie dają podwyżki co tydzień, sam chętnie bym się tam przeniósł :)

This Post:
00
53309.22 in reply to 53309.20
Date: 10/11/2008 8:44:22 AM
Lame Ducks
PLK
Overall Posts Rated:
1414
Wystarczy przeczytac reguly i wszystko staje sie jasne "Poziom umiejętności danego członka personelu nie wpływa na efektywność jego specjalności." dla mnie to zdanie wyczerpuje temat. pozdrawiam

Advertisement