Co do tych Włochów to ja się zgadzam z vinnim. Owszem mają PF-ów...ale wątpię żeby mieli tak dobre boki jak Ty to piszesz. Owszem może mają OD ale na pewno nie wyższe niż 8-9...no i na pewno mają JS i jakieś DV. Pozycję domyślną PF przede wszystkim generuje JS. Jeśli mają już te skille trenowane w U-21 to na pewno nie windują ich zbyt wysoko, a już na pewno nie zaczynają od nich. Uważam, że obecnie nie nie jest z tym u nas dużo gorzej. W U-21 gra u nich obecnie jeden PF więc też szału jakiegoś nie ma. Co ich natomiast zdecydowanie odróżnia od nas? To, że mają w NT zawodników, którzy ciągle trenują.
Popatrzcie sobie jak zmieniają się ich oceny meczowe w trakcie sezonu i na jakich pozycjach grają. Ten
(4608787) najprawdopodobniej DV trenuje, ten C
(6769986) często na PG gra, ten PF
(6762378) też, ten bardzo często SF/PF
(4618425) więc pewnie DV, ten PF
(4639907) gra na SG/SF, ten akurat to SF
(5791577) więc za bardzo nie dziwi, że gra na SG ale też widać, że trenuje, ten SG
(4638451) porównując tylko oceny meczowe z początku sezonu i ostatnich meczów widać, że trenuje i to ostro...a inni też wydaje mi się nie stoją w miejscu.
Może pensję na koniec sezonu tego wyraźnie nie pokażą bo są to w większości treningi boków, a 9 skoków DV u PF nie jest aż tak widoczny w pensji jak chociażby 4 skoki IS, nie mówiąc już o PS, czy OD...ale i tak jestem pewny, że skoczą co niektórym pensje...szczególnie obwodowym. Niech mi nikt nie mówi o tym, że dajmy obwodowy z OD 15 zatrzyma zawodnika z JS19 i JR17. Przecież tacy zawodnicy już są. Włosi byli by głupi gdyby OD nie trenowali przynajmniej do 17-18...a myślicie że z JS, czy JR odpuszczą? To samo jest z C. Przecież C z ID15 nie zatrzyma takiego z IS19, a taki z RB15, nie będzie zbierał przy takim z RB19...a taki trening musi się odbić na pensji. Także to, że pensję nie grają średnio się już w tym momencie w BB przy takich poziomach skilli sprawdza. Owszem boki jak najwięcej ale głównych skilli też nie można zaniedbać tak jak proponuje to Juniorro bo wyników w U-21 nie będzie wcale. Chyba, że z U-21 rezygnujemy:)
Last edited by kozlik4 at 2/11/2010 12:40:19 PM