W tym poście odpowiem na kilka pytań różnych osób.
Skąd wiecie, że Tomasz Majewski i Adam Małysz nie biorą/brali dopingu? Czy aż tak dobrze ich znacie? Żeby nie było nieporozumień, ja nie twierdzę, że biorą ale nie mogę tego wykluczyć. Wielu czołowych lekkoatletów bierze więc czemu nie Majewski? A Małysz? Był z niego drobny facet gdy skakał ale to nie znaczy, że nie brał np. niedozwolonych środków termogenicznych (Efedryny) by utrzymywać tak niską wagę nie będąc przy tym ciągle pozbawionym energii. W skokach narciarskich nie słyszałem specjalnie o dyskwalifikacjach za stosowanie dopingu więc chyba nie ma kontroli albo są one sporadyczne. A skoro tak to pewnie i skoczkowie stosują doping.
Ja nie twierdzę, że wszyscy sportowcy dyscyplin indywidualnych biorą ale, że bierze większość ze ścisłej czołówki. Piszę tak dlatego, że po prostu to wiem. Znam kilku profesjonalnych sportowców (jednego bardzo dobrze) i wiem to od nich. Poza tym poznałem też osoby, które zaopatrują znanych sportowców w środki dopingujące. No i wreszcie przez ok. 10 lat trenowałem kulturystykę i poznałem w tym czasie sportowców różnych dyscyplin. Także wiem co piszę. Osoby, które nie wejdą głębiej w to środowisko nie poznają prawdy. Oficjalnie to każdy jest czysty ale to nie jest prawdą. Jest wiele sposobów na to by oszukać komisje antydopingowe. Np. często gdy trzeba oddać próbkę moczu zawodnicy mają w odbycie umieszczony balonik z obcym czystym moczem i to z niego pochodzi mocz do analizy. Zresztą często kontroler staje tylko za sportowcem i wystarczy zwykle mieć w bieliźnie ukrytą prezerwatywę z czystym moczem i z niej go po prostu wylać do pojemniczka a kontroler niczego nie zauważy. Jeśli zaś chodzi o oddanie krwi to część czołowych sportowców z czołówki poddaje się na dzień-dwa przed zawodami autodializie podczas której ich krew zostaje oczyszczona ze śladów dopingu.
Chciałem też napisać, że nie jaram się napakowanymi tyłkami kulturystów. A jak ktoś tak pisze to widać bardzo słabo mnie zna. Jednak kiedyś się jarałem a raczej podziwiałem gdyż sam dążyłem do bardzo muskularnej sylwetki. Umieściłem to zdjęcie by ożywić wątek.
A panie w bikini są piękne :-)
Last edited by Kaznodzieja at 7/11/2013 11:50:09 AM