Witam Wszystkich
Za nami pierwsza faza grupowa ME odbywających się we Francji. Zgodnie z planem jedziemy dalej, choć nie uniknąłem i złapałem małą gumę w poprzednim meczu. Moje przewidywania co do wczorajszej kolejki sprawdziły się w połowie, bo założyłem że Słowenia zagra maxa i tak sie stało, my zagraliśmy na luzie i jako że mecz nie mógł nam wiele zaszkodzić liczyłem sie z tym że możemy doznać porażki. Okazało sie jednak że nawet zmiana taktyki która chciałem zaskoczyć przeciwnika a która sie nie okazała zaskoczeniem bo nie selecto Słowenii nie obstawił a nawet moje błędne obstawienie nie wpłynęło na wynik i odnotowaliśmy kolejne zwycięstwo pieczętując tym pierwsze miejsce w grupie.
To z czym sie pomyliłem to obstawienie drugiego miejsca w naszej grupie a mianowicie byłem pewny że jednak Turcja wejdzie razem z nami. Stało sie inaczej i nie ukrywam że trochę żałuję bo zdecydowanie byłaby trudniejszym przeciwnikiem dla drugiej grupy niż Belgia. Ale nic to i wchodzimy w kolejna fazę gdzie podział na grupy moim zdaniem jest dla nas lepszy niż dla Francji i trzeba przyznać że liczę na niespodzianki. Inna sprawa że poziom sie bardzo wyrównał i każde odpuszczenie nastawienia, nawet z teoretycznie słabszym przeciwnikiem może sie skończyć jak zeszło tygodniowy nasz mecz, dlatego będę musiał bardzo uważać aby się nie nadziać na kontrę
Patrząc na terminarz trudniejsze wydają sie pierwsze dwa mecze a potem powinno być łatwiej
Jak będzie zobaczymy niebawem
Kilka słów podsumowania wczorajszego meczu
Zagraliśmy inną taktyką która okazała się skuteczna. Myślę ż taktyki obwodowe nie są całkiem bez szansy i brak formy u podkoszowych może zmusić do zastosowania innego ustawienia
Wyróżnić należy Józefa Raka z 24 punktami i 5 asystami, to najlepszy mecz w jego wykonaniu w tym sezonie
Troszkę rozczarował mnie Cala bo spodziewałem się jego większego zaangażowania, ale może sie rozkręca i będzie coraz lepiej
Poza tym oczywiście cały zespół zagrał na wysokim swoim poziomie i wszystkim należą się gratulacje za wygranie grupy
Chciałbym zaapelować do opiekunów kadrowiczów, wiem że zbliżają sie rozstrzygnięcia w lidze i w PP ale pamietajcie że tylko z maksymalną formą będziemy mieli jakieś szanse na walke w tych mistrzostwach
Chciałbym też zachęcić do dyskusji, może ktoś ma jakieś swoje przemyślenia, uwagi, porady, to nie bądźcie tacy, podzielcie sie
Chciałbym żeby więcej osób czuło się związanych z kadrą i żeby następowała wymiana zdań z większą ilością członków naszej społeczności BB
Ja naprawdę pamiętam mecze kadry gdzie po 20 osób dopingowało nasz zespół i na chacie wymieniało sie uwagami
Teraz jest niestety słabo i czasem ja siedze sam i nawet nie bardzo mam do kogo zagadać
Ale wierzę że to sie zmieni
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Last edited by Boro_ELIT at 5/27/2014 3:04:59 AM