Za Bracota sem volil ravno iz tega razloga. Nisem hotel, da se to zgodi, vendar se na žalost je. Spodnje besedilo sem napisal v debati pred U21 volitvami prejšnjo sezono:
Res je, popis in spremljanje igralcev niso neka višja znanost. Zahteva pa precej vloženega časa in volje brez zagotovila, da boš "tvojo" generacijo popeljal na kakšno veliko tekmovanje. Predpostavimo, da postaneš selektor in se prvo sezono trudiš, nato pa se odločiš, da to ni zate in ti požre preveč časa; drugo sezono boš tako vložil manj truda v igralce, kot bi sicer in naslednjemu trenerju pustil slabo zapuščino. To se seveda lahko zgodi vsakemu in ravno zato zelo visoko cenim konstantnost, s katero braco čisto vsako sezono vloži dosti svojega časa v to, da vse teče, kot je treba. Da, vsak zna to delati. Ampak a je to zagotovilo, da bo to tudi narejeno? S tem nočem reči, da se tebi kaj takega ne bi dalo. Želim le razložiti, da dajem svoj glas tistemu, ki je do sedaj to redno in vestno opravljal.
Skavti nismo dobili nobenega seznama novih 18-letnikov to sezono, saj ni bil noben popis organiziran. Posledica nedela je tudi manj vloženega truda v sedanjo generacijo 20-letnikov, kar bo naslednjemu selektorju bistveno otežilo delo. Ne samo prvo sezono, ampak tudi drugo. Torej bomo porabili vsaj dve sezoni, da vzpostavimo nazaj stanje, ki je bilo pred goverjem. Pa tako se je silil na volitvah. Ko zdaj berem njegov govor, si mislim samo "svašta" (
(200038.4))
@KK Šumljak: goverju je primanjkovalo izkušenj na mestu U21 selektorja. Zato očitno ni vedel, v kaj se spušča. Jaz sem bracotu pomagal že tri sezone pred tem in sem vedel, koliko dela je treba vložiti v U21 reprezentanco ter mu to skušal dopovedati, vendar ni šlo.
Dejansko goverju sploh ne zamerim, da je izgubil navdušenje nad U21 reprezentanco oz. še manj, če naenkrat nima časa. Lahko pa bi bil vsaj toliko fer, da bi rekel nam skavtom "fantje, sorry ne morem več delat tega, vi naredite popis in peljite stvar naprej do konca mandata, jaz bom pa samo taktiko štimal".
Last edited by Koperboy at 4/2/2012 2:48:33 AM