BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Drużyna Narodowa - sezon 22

[NT] Drużyna Narodowa - sezon 22

Set priority
Show messages by
This Post:
11
232065.122 in reply to 232065.113
Date: 1/30/2013 2:03:29 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Trochę mało zbiórek w tym meczu (brakowało szczególnie ofensywnych), ale Kanadyjczycy grali strefą 2-3 wzmacniając tym samym deskę, a też trzeba przyznać, że niewiele było do zbierania w tym meczu;-)

raczej dlatego, że mieliśmy super skuteczność...pod ich koszem nie było co zbierać ;)

This Post:
00
232065.123 in reply to 232065.121
Date: 1/30/2013 4:22:52 AM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701701
no awansuje, jak nic. więc się nie masz co przejmować kontuzjami...

From: kozlik4
This Post:
00
232065.124 in reply to 232065.123
Date: 2/1/2013 11:18:42 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41344134
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Za 3 dni, tradycyjnie w poniedziałek o 19.30 gramy z obecnym liderem światowego rankingu Czechami (nasza reprezentacja jest na 2 miejscu). Czesi nie mają zbyt ciekawej sytuacji. Mają już dwie porażki i w tej chwili są poza pierwszymi czterema miejscami dającymi półfinał. My z kolei jesteśmy bez porażki, a zwycięstwo w tym meczu daje nam pewny półfinał/medal na dwie kolejki przed końcem tej fazy turnieju. Mecz zapowiada się niezwykle ciekawie. Spodziewam się wyrównanego pojedynku do samego końca.

Cieszy bardzo dobra forma podkoszowych. Szczególnie Rakus w sprawnej formie powinien być sporym wzmocnieniem. Trochę lepiej mogłoby być na obwodzie...ale też nie jest źle. Oczywiście przydałby się jeszcze Gurak, ale ciągle jest bez formy po kontuzji, więc będziemy musieli sobie radzić bez niego.

Last edited by kozlik4 at 2/1/2013 11:29:13 AM

From: Pewu

This Post:
00
232065.125 in reply to 232065.124
Date: 2/1/2013 11:55:45 AM
Overall Posts Rated:
914914
Czy dołączymy w tym sezonie do grona zespołów, które mają co najmniej 200 zwycięstw? ;)

This Post:
00
232065.126 in reply to 232065.124
Date: 2/1/2013 11:57:02 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41344134
Second Team:
KS Golden Grizzlies
DOWCIPY nieKONIECZNIE O CZECHACH

Pociąg wjeżdża do tunelu, jest ciemno i słychać trzask.
Po wyjeździe z tunelu Czech trzyma się za szczękę.
Zakonnica myśli... było ciemno złapał modelkę za kolano no i ta mu przywaliła.
Modelka myśli.... było ciemno chciał mnie złapać za kolano złapał zakonnice no i ta mu przywaliła.
Czech myśli... Polak złapał modelkę za kolano a ta przez pomyłkę mi przywaliła.
Polak..... zaraz kolejny tunel więc znowu będę mógł przyj...ć Czechowi
------------------------------------------------------
Szli sobie Lech Czech i Rus.
Nagle spotkali diabła i diabeł do nich:
- Macie tu po kamieniu, kto rzuci tak, że go nie złapię to go nie zabiję.
Najpierw rzucił Lech i diabeł złapał.
Potem Czech i diabeł też złapał.
Na koniec rzucił Rus i diabeł nie złapał i pyta się Rusa:
- Jak żeś to zrobił?
Rus na to:
- Rzuciłem za siebie.
------------------------------------------------------

Kilka czeskich dowcipów

- Jak otvírá policajt konzervu?
- Otevřte, policie!

- Jak policjant otwiera konserwę?
- Policja! otwierać!
-------------
Jednu známou, která je už několik let v důchodu, ale potrpí si na svůj mladistvý vzhled, zastavil na výletě autem dopravní policista.
"Víte, co jste provedla? Překročila jste šedesátku!"
Známá vystoupila z auta, sundala si brýle, přepudrovala se, podívala se do zrcátka a pak se otočila na policistu:
"Už je to lepší?"

Jedną znajomą, która już kilka lat jest na emeryturze, ale ma bzika na punkcie swojego młodego wyglądu, zatrzymał podczas wycieczki autem policjant z "drogówki":
- Przekroczyła pani "sześćdziesiątkę"!
Znajoma wysiadła z auta, ściągneła okulary, popudrowała się, zobaczyła w lusterku, po czym obróciła się na policjanta i mówi:
- Wyglądam już lepiej?
-------------
Na policii přijde muž s velkou boulí na čele:
Manželka po mně 15 let hází talíři."
"A proč jste přišel až dnes?"
"Dnes se poprvé trefila"

Na policję przychodzi mężczyzna z wielkim guzem na czole"
- Małżonka od piętnastu lat rzuca we mnie talerzami
- A dlaczego przyszedł Pan dopiero dziś?
- Dziś po raz pierwszy trafiła

This Post:
00
232065.127 in reply to 232065.126
Date: 2/1/2013 12:29:01 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41344134
Second Team:
KS Golden Grizzlies
CZESI, JAK I INNE NARODY ŚMIEJĄ SIĘ Z POLITYKI I POLITYKÓW.

*Zobaczyliście cywilizację, to wracajcie do swoich domów", "Czerwoni bracia, wracajcie do rezerwatu*

Komizm dowcipu jest często jedynym sposobem, aby opanować przez śmieszność sprzeczności nie do pogodzenia w rzeczywistości. Śmiech pozwala na zbudowanie poczucia dystansu wobec spraw, na które nie mamy wpływu. A czy można pogodzić się z okupacją kraju? Taką próbę widać w kolejnym dowcipie z epoki.

Prezydent Czechosłowacji Ludvik Svoboda postanowił poradzić się rabina w jaki sposób pozbyć się wojsk okupacyjnych. Mądry Żyd, kiedy usłyszał pytanie spojrzał na niego i odpowiedział:

– Na to istnieją dwa sposoby: naturalny i nadprzyrodzony.

– Jaki jest ten naturalny sposób? – pyta Svoboda.

– Naturalny jest taki, że objawi się archanioł Gabriel z ognistym mieczem i wyrzuci okupantów z waszego kraju – odpowiada rabin.

– A ten nadprzyrodzony? – zadaje pytanie prezydent

– Sami odejdą!

Lata 1969 – 1989 określane są jako czas tzw. normalizacji. Ten termin miał oznaczać jedno: pełne panowanie ideologii komunistycznej w każdej dziedzinie. Jeden z najsławniejszych dowcipów komentujących atmosferę tych lat został wykorzystany przez czeskiego reżysera Jana Hrzebejka w filmie "Pupendo". A brzmiał on tak:

Siedzi mężczyzna na ławeczce na Placu Wacława w centrum Pragi i wymiotuje. Zatrzymuje się przed nim przechodzień. Chwilę patrzy i mówi: w pełni się z panem zgadzam.

*Socjalistyczna gospodarka*

W porównaniu do innych krajów komunistycznych poziom życia w Czechosłowacji był wyższy. Partyjni agitatorzy mówili o sukcesie gospodarczym i przekonywali, że planowa gospodarka socjalistyczna lepiej zaspokaja potrzeby obywateli niż rozpasany kapitalistyczny wolny rynek.

Czesi jednak powątpiewali jednak w te zapewnienia i podchodzili do propagandowego szumu z duża rezerwą.

Połowa lat 70. Czech postanowił kupić samochód. Kiedy już podpisał umowę, zapytał sprzedawcę, kiedy może odebrać auto.

Sprzedawca spojrzał w segregator pełen papierów i odpowiedział:

– Samochód odbierze pan o godzinie 10 przed południem, 20 września 1985 roku.

Na tę wieść mężczyzna straszliwie się zdenerwował. Sprzedawca stara się go uspokoić, więc przekonuje: – Proszę pana, niech pan sobie uświadomi, że 10 lat czekania na samochód, to nie jest znów tak długo.

– Te 10 lat mi nie przeszkadza! – odpowiada mężczyzna. – Ale nie 20 września! Wtedy mam zamówionego hydraulika!

*Demokratyzacja*

Transformacja ustrojowa nie stała się powodem, aby dowcip polityczny znikł. Zmienił się. Głównym celem żartów nie jest już ustrój, ale politycy. To wynik rozczarowania Czechów. Afery gospodarcze i obyczajowe, korupcja wśród polityków, ale także wzrost bezrobocia i drożyzna spowodowały, że Czesi bardzo krytycznie oceniają ludzi zajmujących się zawodowo polityką i często oskarżają ich, że nie robią nic dla normalnych obywateli.

Żarty najczęściej dotyczą aktualnych wydarzeń, więc nie są zrozumiałe dla cudzoziemców, ale są też takie, które mają charakter uniwersalny.

Mężczyzna w kościele prosi spowiednika: Wybacz mi ojcze mój wielki grzech, wychowałem syna na polityka.
---------------------------------------------------------
Jaka jest różnica między nieszczęściem a tragedią?

Kiedy polityk wpadnie do Wełtawy to jest to nieszczęście, ale jeśli go uratują, to jest to tragedia.

Na celowniku żartownisiów znaleźli się również ci najważniejsi politycy, czyli prezydenci. Tak szanowany w Polsce Vaclav Havel miał w Czechach licznych przeciwników. Być może to oni wymyślili ten dowcip:

George Bush, Francois Mitterand i Vaclav Havel w prywatnej rozmowie omawiają swoje kłopoty.

Bush: Mam 30 ochroniarzy, jeden z nich chce mnie zabić, a ja nie wiem który.

Mitterand: Mam 30 kochanek. Jedna ma AIDS, a ja nie wiem która.

Havel: Mam 30 doradców. Jeden jest mądry, a ja nie wiem który.

This Post:
22
232065.128 in reply to 232065.127
Date: 2/1/2013 12:31:59 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41344134
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Czeska opinia publiczna nie była zachwycona, kiedy Vaclav Havel niedługo po śmierci pierwszej żony, Olgi ożenił się z aktorką Dagmar Veszkrnovą. Olga Havlova cieszyła się powszechnym poważaniem, a druga żona prezydenta nie była od początku darzona zbytnią sympatią. Powstała zatem seria dowcipów o żonie prezydenta.

Przyleciał anioł do Dagmar i zaproponował jej, że nauczy ją latać. Żona prezydenta szybko się zgodziła, poszła za aniołem. Anioł pokazał jak się lata. W końcu mówi: teraz ty spróbuj. Dagmar skoczyła z okna, zaczęła machać rękami, ale spadła z hukiem na bruk. Zapłakana pobiegła poskarżyć się mężowi, jak złego spotkała anioła. Anioł wrócił do raju, a tam czeka na niego święty Piotr i mówi: Olgo, pierwsza twoja przepustka i od razu taki numer?!

Następca Havla, Vaclav Klaus nim został głową państwa był szefem Obywatelskiej Partii Demokratycznej. Jego przeciwnicy oskarżali go, że ma skrajnie liberalne poglądy i nie dostrzega, że zadaniem państwa jest także pomoc obywatelom. W trakcie jednej z kampanii wyborczych można było usłyszeć dowcip rzekomo ilustrujący przekonania polityka.

Spacerujący po Pradze Klaus dostrzegł człowieka, który je trawę. Zszokowany prezydent nie może uwierzyć w to, co zobaczył, ale podchodzi do mężczyzny i pyta się: dlaczego pan je trawę?

– Nie mam pieniędzy na jedzenie – odpowiada mężczyzna.

– To niech pan nie zje wszystkiej, trzeba trochę zostawić na siano, bo co pan będzie jadł zimą?

Vaclav Klaus postrzegany jest jako człowiek, który ma o sobie bardzo wysokie mniemanie. Sposób zachowania, przekonanie o nieomylności, pewność siebie i arogancja stały się też tematem kpin jego rodaków.

Vaclav Klaus zaciął się podczas golenia. Przechodząca obok łazienki żona, dostrzegła krew na policzku męża, pokręciła głową i zaczęła narzekać:

– Panie Bożę, ty się znów zaciąłeś!

Klaus spojrzał na nią i odpowiedział: Ile razy mam ci powtarzać, że w domu możesz do mnie mówić Vaclavie.
-------------------------------------------

Pan Bog wezwal do siebie Vaclava Klausa, Georga Busha oraz Prezydenta Putina i mowi:
Panowie za 2 tygodnie nastapi koniec swiata.

Prezydent Bush wraca do siebie i wyglasza oredzie:
Kochani mam 2 informacje dobra i zla. Bog istnieje, a za 2 tygodnie nastapi koniec swiata.

Prezydent Putin wraca do siebie i wyglasza oredzie:
Kochani mam 2 zle informacje. Bog jednak istnieje, a za 2 tygodnie nastapi koniec swiata.

Vaclav Klaus wraca do Pragi i zwraca sie do narodu:
Kochani mam 2 wspaniale informacje.
Jestem jednym z 3 najwaznieszych przywodcow na swiecie. Traktu z Lizobny jednak nie bedzie.

This Post:
00
232065.129 in reply to 232065.128
Date: 2/2/2013 7:44:37 AM
Overall Posts Rated:
11

[Polska]
Seweryn Walencki (27851349)
Small Forward
Pensja (tygodniowo): $ 4 907
Rola: Starter
(BuzzerBeta)

DMI: 84800
Wzrost: 6'3" / 190 cm
Potencjał: historyczny zawodnik
Stan formy: sprawny

Rzut z wyskoku: porządny Zasięg rzutu: przeciętny
Obr. na dystansie: sprawny ↑ Kozłowanie: porządny
Wejście pod kosz: porządny Podania: żałosny
Rzut z bliska: okropny Obr. pod koszem: silny
Zbieranie: porządny Blokowanie: słaby
Kondycja: przeciętny Rzuty osobiste: niezdarny

Doświadczenie: żałosny

Jakie on ma szanse na kadrę, co o nim sadzicie? Nie wiem czy sobie poradzę w jego treningu, więc zastanawiam się czy go nie sprzedać. nie chce żeby się zmarnował (trenował z wyjątkowym trenerem)

From: Kac100

This Post:
00
232065.130 in reply to 232065.129
Date: 2/2/2013 10:27:32 AM
Overall Posts Rated:
435435
Trenuj dalej, cieżko bedzie mu ISa i PSa wyciągnąć na normalny poziom.
Na pewno jak bedziesz go trenował to pożytek w klubie powinieneś z niego mieć.
Moze lepiej go do U21 trenować?
Pozdro

From: magician

This Post:
00
232065.131 in reply to 232065.130
Date: 2/2/2013 6:41:54 PM
Overall Posts Rated:
11
pod jakim kontem do U21? co konkretnie?
nie wiem też czy po prostu sie nie zmarnuje gościu u mnie bo trener Wyjątkowy to nie trener Światowej klasy..
jeszcze poczekam nastepny trening co dostanie i wtedy zdecyduje czy go po prostu nie sprzedam z pożytkiem dla samego zawdonika i kadry :)

From: Thurin

This Post:
00
232065.132 in reply to 232065.131
Date: 2/2/2013 8:24:16 PM
Overall Posts Rated:
11131113
Trener wyjątkowy jest odpowiedni do trenowania zawodników do kadr :))

Advertisement