BuzzerBeater Forums

Hrvatska - II.4 > SEZONA 69 u II4 LIGE

SEZONA 69 u II4 LIGE

Set priority
Show messages by
This Post:
11
328007.123 in reply to 328007.122
Date: 9/13/2025 3:55:49 PM
Critters
II.4
Overall Posts Rated:
48344834
Zanimljivo koliko je taktika pod koš postala loša za igrati i skoro pa negledljiva...užas...

Evolucija Ide U Pogrešnom Smjeru...
This Post:
11
328007.124 in reply to 328007.122
Date: 9/13/2025 4:24:53 PM
West Side --- ŠF
II.4
Overall Posts Rated:
3636
Gledao sam i ja nešto pri kraju, Tuma ti protiv mene uvijek izvuče utakmice.
Prije se na TM moglo kupiti dosta jeftino dobrih playmakera, od kad su uveli da na plaću igrača utječe ( uvelike) i dodavanje, dobrih playmakera više niti nema ili su bolesno skupi.

Od početka sezone sam se pomirio sa tim da će mi rezultati patiti zbog 3 bitna igrača u treningu što znači šaroliki sastav, uz to taktički žrtvujem roster bez centra da imam dobru tjednu zaradu.

Što se tiče taktike pod koš... Ne znam šta da ti kažem haha. Protiv Britvi mi moj Grk od 22 godine uzme 17 šuteva što mi odgovara ( kad igra playa ) jer je top u tome. Protiv tebe uzme 9 šutova, od čega 3 trice...
I ako sam dobro shvatio, šut iznutra ti diže i skok. Bez obzira koliko ti igrači bili loši u skoku... Što nema nikakvog smisla ali eto.

Igra je općenito postala užas, moji rokaju 16% tricu zadnje 3 utakmice, iako nitko od rotacijskih igrača nije po dometu šuta loš u tome, naprotiv, trebali bi svi biti respektabilni. Nitko nema ispod 10 domet šuta :D
Ali ne... igra jednostavno zastarjela. Čak i kad ti protivnik pogađa trice na kraju ih igra kazne pa prestanu pogađati....

This Post:
00
328007.125 in reply to 328007.124
Date: 9/14/2025 4:01:17 AM
Critters
II.4
Overall Posts Rated:
48344834
Ma na žalost zbog tih ''skupih'' skilova je poplava igrača bez tih istih...pa onda imamo krila bez dometa i bez skoka a nabildano sve ostalo...

Po meni, to su beskorisni igrači...

Bek bez dometa, krilo bez dometa i skoka i unutarnji igrači bez skoka i bloka su svi beskorisni za neke ozbiljnije razine...naravno da takvi dominiraju u nižim ligama, ali na višoj razini to je propuh...

A nekako si mislim da nam i rezultati stare repke pate zbog toga...

This Post:
00
328007.126 in reply to 328007.125
Date: 9/14/2025 6:19:44 AM
West Side --- ŠF
II.4
Overall Posts Rated:
3636
Ja mislim da kriteriji mlade reprezentacije nemaju nekog smisla za PF/C za daljnji razvoj tog igrača. Forsiraš trenera da trenira samo šut iznutra, unutarnju obranu i 1 na 1 krila na centrima, treneri ih doguraju na 3 skilla na nekih 15-16. I onda sa 22 godine imaš igrača koji ima ulaz 10-12, šut iznutra 15, skok 14, un. obrana 15...a zbroj skillova 85-90 , i plaću $120K sa vanjskom obranom takvom da ti je igrač totalno beskoristan. Uredno se desi da ni ulaz ne bude u treningu nego samo šut iznutra i un. obranu pa igrač bude još beskorisniji za dalje.

Najbolji dokaz toga je prošlogodišnji starter Andrija Juraga, koji je taman na TM, ima 87 skilla , plaću $121K, i prodan je kao bivši u21 starter za $399K.... I onda ga je Renault 4 ( iz naše lige) prodao za $65 000 ...

Baš gledam, kad sam igrao protiv njega, ja sam na centra stavio svog trenirca beka, istih godina kao ovaj ... I opet ovaj ništa nije napravio. Naprotiv. Moj bek ga izmasakrirao jer ima +39 skilla više.

Znači potrošiš 28-42 tjedna za razvoj igrača za u21 reprezentaciju kojeg kasnije daš besplatno (ili za 100 K) samo da mu skineš plaću sa salary... Totalna debilana. A objektivno, koga boli K za rezultate u21 reprezentacije. Kad sam draftao svog Pejića i uzeo Fantisa ( Grk, 22 god) prvo sam se dogovorio sa sobom da nemam nikakvog interesa da igraju za mlade repke jer zahtjevi koje u21 reprezentacije drže za ulaz nemaju nikakve veze sa interesom tebe kao trenera za razvoj najboljeg mogućeg igrača za sebe.
Tako me je uredno kontaktirao trener Grčke i tražio da dižem samo vanjsku obranu i dodavanje jer su ovi imali centre na +16 za trpat pod koš.

Umjesto toga, nastavio sam sa nekim svojim planom i sad imam igrača sa 22 godine i 126 skilla. Nije savršeno raspoređeno, ali sa 24 godine ću imati igrača sa +150 skilla i ispraviti skillove koji mi zaostaju.

This Post:
11
328007.127 in reply to 328007.126
Date: 9/14/2025 7:21:06 AM
Critters
II.4
Overall Posts Rated:
48344834
Juraga je drvo s kojim se niti ništa drugo nije moglo napraviti...čudi me opće kako se netko uhvatio trenirati ga s obzirom na te rupe...

Andrija Juraga ((53827787))

U manje-više sličnoj situaciji sam sa svojim Fantelom i Mihovličićem...Fantela je drvo koji ajde nije imao tako izražene rupe kao Juraga ali sam ga u početku proglasio neperspektivnim, ali pošto mi je trebalo dugoročno rješenje na back-up centru reko da mu dignem tih par skilova kad sam ionako trenirao unutarnje...

I onda je sezonu kasnije kao takav ispao dovoljno dobar da bude back-up u mladoj repci, ali se tu našao i Mihovličić koji je također bio u treningu ali godinu mlađi, i on je bio dovoljno dobar za rezervu...ali sad nakon sezonu i pol unutarnjih skilova lagano su nadrasli svoje uloge rezervi...Mihovličić ima IS/ID na 15, čak me izbornik upitao ako bi mogao još koji skil unutarnje obrane, ali sam ipak odbio jer je i tih 15 previše za superstar potencijal, a ne bi ga htio prodavati pošto-poto...dobro da sam im s vremenom digao nešto vanjskih skilova jer bi inače bili na rubu da budu beskorisni...

Ide još jedan trening unutarnjeg šuta jer se nadam da će ga Badurina dignuti a onda idem na vanjske...također mislim da je Fantela odtrenirao svoje za sad...njega nema smisla vući po vanjskim pozicijama...

Last edited by Mod-Ray Sadomazođubrilović at 9/14/2025 7:22:01 AM