Καλησπέρα φίλοι μου,
Σας είδα ότι μιλάτε για οστεοχονδρίτιδα και με ενδιαφέρει να μάθω σε ποιά άρθρωση την είχατε. Ρωτάω γιατί 20 χρόνια πριν ταλαιπωρήθηκα (και ακόμα ουσιαστικά ταλαιπωρούμαι) από οστεοχονδρίτιδα μηριαίας κεφαλής στο ισχίο (Νόσος Perthe-Calve). Την πάθαιναν 1 στα 10000 άτομα τότε με αναλογία 80%-20% στα αγόρια. Απίστευτη τύχη. 3 φορές μπήκα χειρουργείο, η 1 ήταν αρθροσκόπηση, 2 φορές γύψο μέχρι το στήθος (με ξύλο ανάμεσα στα πόδια για να μην κινούμαι, ήμουν σαν π......α με ανοιχτά πόδια), 9 μήνες πατερίτσες, μαγνητική, σπινθηρογράφημα, άπειρες ακτινογραφίες, 2 χρόνια εκτός σχολείου κτλ. Την έπαθα μεταξύ 11-13 χρονών και ουσιαστικά, όταν με ζήτησαν να δοκιμαστώ στον Παναθηναϊκό στα 16 είχαν τελειώσει όλα, μιας και ο γιατρός μου είχε απαγορεύσει λόγω αυτού του προβλήματος την επαγγελματική ενασχόληση με τον αθλητισμό. Ακόμα και τώρα το αριστερό πόδι μου είναι γύρω στα 2-3 εκ. κοντύτερο από το άλλο. Αυτά σας τα είπα για να σας προφυλάξω από κάτι που ίσως είναι σοβαρό και δεν το πήρατε εσείς έτσι. Φανταστείτε πως 20 χρόνια μετά ακόμα ασχολούμαι μαζί του (μετά από πολύ καιρό είναι αλήθεια. Θα πάω να κάνω αξονομέτρηση και μετά πελματογράφημα). Περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας.
Υ.Γ. Σας συμβουλεύω αν έχει κάποιος το πρόβλημα που είχα εγώ να μην το πάρει αψήφιστα αν δεν θέλει να μείνει αιωνίως με μπαστούνι μέχρι το τέλος της ζωής του ή να του βάλουν πορσελάνινη κεφαλή μηριαίου, τσιμέντο ή ο,τιδήποτε άλλο.
ΦΙΛΙΚΑ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Last edited by Δημήτρης at 3/5/2010 1:40:29 PM