BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választási vitafórum

Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
208962.124 in reply to 208962.107
Date: 2/9/2012 2:21:18 PM
Overall Posts Rated:
6262
Kedves Gau84!:)

1. Ezt sajnos nagyon nehéz lenne megvalósítani, ha lenne rá lehetőség miért ne, de erre alapozni sajnos nem lehet.
2. Erre a válaszom: nem.
3. Ha jól értelmezem a kérdésedet akkor a válaszom:igen. De a legoptimálisabb eset szerintem az, ha a kapitány maga tartsa a kapcsolatot.

Nincs mit:)

This Post:
00
208962.125 in reply to 208962.123
Date: 2/9/2012 2:34:36 PM
Overall Posts Rated:
2323
Kövi hozzászólás. Dátum: 2012. 02. 08. 23:57:52
kaygee:”hogy elmondjam a véleményem, amit állítasz esélytelen.”
Mighty:” Szerintem ez rossz, hogy nem tudod analizálni a mintákat, és engem támadsz ehelyett.
Kaygee: „1. Te nem voltál itt, amikor ezeket a meccseket lejátszottuk. Nem tudhatod így, hogy a csapatszellem mekkora volt, így könnyű ötletelni, hogy az előtte nálunk folyó eszmecseréket nem tudod (ezt nem teljesen tudom, hogy mire gondolt kaygee, én így érteném….szerk.) Azt állítod, hogy a M.V-ban az offenzív játékot helyezzük előtérbe a defenzívvel szemben. Azt tudod például, hogy a hollandok ellen a legerősebb védő sorunk játszott?”
Mighty:” Hát igen, semmi offenzivitás. Így gondolom, ezzel ellentétben igazad van, hogy nem tudtam a csapatszellemetek, a játékosok formáit se, stb, csak annyit tudok,hogy a M.V kikapott, és Hollandia nyert. Emellett még láttam az értékeléseket, illetve, hogy Pastoor 31 pontot dobott (15-23 mezőnykísérletből)
kaygee:”2. Tudtam, hogy aki jelentkezik a M.V. vezetői poszjára, az előfogja venni Győzőt. Nem te vagy az első. Győző egyszer nem volt jó formában az elmúlt szezonba. Nem láttad, hogy milyen ötletelések folytak az előző szezonban, fogalmad sincs róla, de az én csapatomat kritizálod………
Mighty:”Nem kritizállak, csak nem értem, hogy miért nem szerezted meg a csapatodba egész szezon alatt. Egy válogatott edző feladata, hogy a válogatott keretet megpróbálja formában tartatni, vagy új csapatot keresni neki. 230k fizetés nem sok, hogy egy olyan játékost más csapatba elhelyezz, akire szükség lenne. És most megint 2-3 héten keresztül átadón volt, mielőtt apró pénzért Ausztriába vitték el, olcsón.
kaygee:” A kérdésem, kit?! Mint Győző, de ki még?”
Mighty:”G.Molnár? Vagy megint nincs formában?”

Dátum: 2012. 02. 09. 1:19:53
Mighty:” Szerintem ez rossz, hogy nem tudod analizálni a mintákat, és engem támadsz ehelyett.
kaygee:”Nem támadni akarlak, de milyen minta analizálásra gondolsz?Amit mondasz, az mind általános, de én úgy látom te tudnád a megoldást a problémáinkra. Konkrétumokat szeretnék tudni, nem ötleteket….Úgy tűnik számomra, hogy a te programod arra épül, hogy átnézed a régebbi mérkőzéseinket, amit akármelyik BB játékos meg tud csinálni. Ez mind múlt, mit gondolsz a későbbiekben? Akárki tud meccseket analizálni, és megmondani:Ó, ezt szerintem én biztos jobban csinálnám…”
Mighty:” válogatott edző feladata, hogy a válogatott keretet megpróbálja formában tartatni, vagy új csapatot keresni neki.”
kaygee:”Miért gondolod, hogy a sima menedzerek jobb formában tartják a játékosaikat, ha M.V. keret tagok? Vagy ez egy fajta „mágikus erő” lenne?
Mighty:”G.Molnár? Vagy megint nincs formában?”
kaygee:”Molnárral minden jó irányba halad. A maximális formája 5ös volt a szezon alatt……..
Még mindig arra lennék kíváncsi, hol a terv, amivel jobbá teszed a M.V.at? Akárki tud analizálni.AKÁRKI.

From: kaygee

This Post:
00
208962.126 in reply to 208962.111
Date: 2/9/2012 2:56:29 PM
Overall Posts Rated:
173173
Az itteni fórum pedig arra redukálódott, hogy a mecscek előtt egy "taktika és felállás kint" kommentet látunk, hát ez nem vmi érdekfeszítő. Sokan csak napi pár percet töltenek el itt, és nincs kedvük egy másik oldalra regelni és még oda is felnézni aktívan.

Igen, de értelemszerűen itt nem teregethetjük a taktikát. Minden ellenfél kémkedik, és is szoktam olvasgatni az ellenfelek fórumait. Itt jegyzem meg, hogy ők sem teregetik. Van, hogy a párbeszédekből nekem az jön le, hogy mások is üzemeltetnek külső oldalakat, és szerintem nem én vagyok az egyetlen, akit keresett már meg scout adatfeltöltéssel kapcsolatban, tehát lehetnek még a nagyvilágban a miénkhez hasonló helyek. Tudom, hogy a beírásod csak részben vonatkozott erre, de lényegesnek tartottam megemlíteni.

kaygee: Meggyőződésem, hogy ilyen ellenfelek meleltt újraleszel választva, mik a terveid a jövőre nézve? Hiszen jelenleg is azt mondod, hogy a jövőt tervezed még, sokan csak a következő szezonra, vagy a következő ciklusra érnek majd be. Ezesetben újra indulnál a 3. ciklusért is, hogy eredményt is megpróbálj elérni velük? 6 szezon kapitányság nem sok egy kicsit egyhuzamban? (nekem a 4 is soknak tűnt anno)

Szerintem sokat léptünk előre azalatt az időszak alatt, amikor Vendabal volt a kapitány 4 szezonig + én a scout. Ha nem dönt úgy, hogy nem folytatja, akkor nem valószínű, hogy elindultam volna a választáson két szezonnal ezelőtt. A válogatott melletti scoutolásnak nem nagyon voltak előzményei, kialakíthattam a dolgot a magam rendszere szerint + rengeteg segítséget kaptam az U21-es teamtől is.

Ami az időszakot illeti. 4 szezon scoutolás + két szezon kapitányság az összesen 6 szezon. Nyugodtan mondhatom, hogy a szervezésre elment egy jelentős idő az elején (amíg kialakult a kapcsolattartás, megbeszéltünk minden dolgot az U21-esekkel, elkértem 1-2 játékost stb. stb.). Egy jó válogatott játékost edzeni 6-7 szezon, tehát valóban ott vagyunk, hogy a közeljövő lehet néhány ígéretes játékos beépítése. Nyilván nem állt azonnal össze azoknak a köre, akiket NT-re lehet edzeni, multiskillessé tenni stb. Több szezon draftjából állt össze. Így már vannak, akik bent vannak (vagy voltak) Bagoly Máté vagy éppen Györk Tibor, akik már abba a generációba tartoztak, akikkel gyakorlatilag végig én tartottam már a kapcsolatot. Bagoly sajnos nem lett az igazi, Györk azonban például hosszabb távra is bent ragadhatna (nyilván eltarthatóság kérdése a dolog). Az sem meglepő, hogy ők alapskillesek, ők nőnek fel gyorsabban. Vegyük hozzá azt is, hogy időközben a kerettagok is edződnek, ez hosszabbá teszi a nevelési időt is, mert nehezebb a kerettagokat kiszorítani.

Én viszont mindenképpen szerettem volna, és szeretném még tovább vinni a megkezdett munkát, ha abból az irányból kellene ezt közelíteni, hogy sok-e, én azt mondom, hogy jelenleg élvezem és motivált is vagyok a dologra. A külföldi tulajokkal történő maratoni győzködés és egyeztetés egyébként valóban a szűk keresztmetszete és a legfárasztóbb része a dolognak.

Egyébként, hogy valamennyire közérthető legyen, hogy mire gondolok, ide össze lehet rakni (ez elől sosem zárkóznék el) egy olyan listát, hogy mondjuk 2-3 szezon múlva hogy néz ki az én álom 18-am, illetve kik azok, akik közül kikerülhetnének. Már ha erre igény van.

Az való igaz, hogy kicsit keserű lenne a szájízem akkor, ha eredményeket más érne el azzal a kerettel, ami az én scoutolásom vagy kapitánykodásom alatt alakult ki. Ehhez azt tenném hozzá, hogy a választáson való indulás joga bárki számára adott, ha én valakivel szemben egy becsületes küzdelemben veszítek, azt nyilván elfogadnám. A jövőbeli eredmények pedig sosem garantáltak, lehet egy csapatot jobbá tenni, de eredménygaranciákat nem adhat senki. Ott van a pályán az ellenfél is.

This Post:
00
208962.127 in reply to 208962.123
Date: 2/9/2012 3:53:50 PM
Overall Posts Rated:
2323

Dátum: 2012. 02. 09. 11:14:00
kaygee:” Amit mondasz, az mind általános, de én úgy látom te tudnád a megoldást a problémáinkra. Konkrétumokat szeretnék tudni, nem ötleteket….Úgy tűnik számomra, hogy a te programod arra épül, hogy átnézed a régebbi mérkőzéseinket, amit akármelyik BB játékos meg tud csinálni. Ez mind múlt, mit gondolsz a későbbiekben? Akárki tud meccseket analizálni, és megmondani:Ó, ezt szerintem én biztos jobban csinálnám…”
Migthy:”Ahogy már írtam: én úgy gondolom jobb taktikát tudok játszatni, nem állítom, hogy mindet meg tudtam volna nyerni, de mindenképp más taktikát alkalmaztam volna.
Úgy gondolom jó munkát végeztél a M.V-nál. Magyarországnak 1168 aktív menedzere van a jelen pillanatban. Muszály találni olyan menedzsereket, akik szeretnének válogatott játékost, úgy edzik, ahogy szeretnénk, és formában is tartja. Tudom, hogy nehéz külföldiekkel egyezkedni, és őket ez nem is érdekli, de mivel nagyon sok M.V. játékos van hétről-hétre átadón, ezért úgy gondolom itt más probléma is lehet…..
Ha azt állítod, hogy a forma a problémák gyökere, akkor ez a legnagyobb baj. Ezt itthontartásukkal tudod megakadályozni.”

Dátum: 2012. 02. 09. 11:55:39
Migthy:”Ahogy már írtam: én úgy gondolom jobb taktikát tudok játszatni, nem állítom, hogy mindet meg tudtam volna nyerni, de mindenképp más taktikát alkalmaztam volna.
Úgy gondolom jó munkát végeztél a M.V-nál. Magyarországnak 1168 aktív menedzere van a jelen pillanatban. Muszály találni olyan menedzsereket, akik szeretnének válogatott játékost, úgy edzik, ahogy szeretnénk, és formában is tartja. Tudom, hogy nehéz külföldiekkel egyezkedni, és őket ez nem is érdekli, de mivel nagyon sok M.V. játékos van hétről-hétre átadón, ezért úgy gondolom itt más probléma is lehet…..
Ha azt állítod, hogy a forma a problémák gyökere, akkor ez a legnagyobb baj. Ezt itthontartásukkal tudod megakadályozni.”
kaygee:” Még mindig általánosságokban beszélsz. Mindenki tudja a BB közöségben, hogy a probléma a centerekkel a magas fizu. Ez már többször tárgyalva is lett.
Azt írtad, a legnagyobb probléma a játékosok itthontartása. Ezt könnyű mondani, de ezek megintcsak nagy szavak…….
Mindannyian boldogak lennénk, ha megmondanád, hogy hogyan tennéd ezeket, ha te lennél a kapitány. Nem mondasz SEMMIT, hogy lehet megoldani a problémát.
Ok, ez a topick kérdésekról szól, itt egy:
Hogyan hoznád haza, a problémás magyar játékosokat?!”

This Post:
00
208962.128 in reply to 208962.123
Date: 2/9/2012 3:54:39 PM
Overall Posts Rated:
2323
Dátum: 2012. 02. 09. 12:53:47

kaygee:” Még mindig általánosságokban beszélsz. Mindenki tudja a BB közöségben, hogy a probléma a centerekkel a magas fizu. Ez már többször tárgyalva is lett.
Azt írtad, a legnagyobb probléma a játékosok itthontartása. Ezt könnyű mondani, de ezek megintcsak nagy szavak…….
Mindannyian boldogak lennénk, ha megmondanád, hogy hogyan tennéd ezeket, ha te lennél a kapitány. Nem mondasz SEMMIT, hogy lehet megoldani a problémát.
Ok, ez a topick kérdésekról szól, itt egy:
Hogyan hoznád haza, a problémás magyar játékosokat?!”
Mighty:” Kezd vicces lenni……..” Nem gondolod, hogy pl én megvenném ezeket a játékosokat a saját csapatomba? Neked egyetlen 370k-s játékosod van, akinek magas fizuja van…….És a többieknek nincs ilyen magas fizujuk…A legtöbbjük 200-330k körül vannak, akiket haza kéne hozni…Ez nem sok. Ha azt állítod, hogy nincs olyan magyar menedzser, aki őket eltartaná az 1168 közül, akkor nincs mit csinálni. A lengyelek találtak erre megoldást, Wisiniewski-re. A mi országunkban voltak olyanok, akik eladták az egész csapatot, és egy ideig bevállalták, hogy eltartanak drágább játékosokat. Israel, Törökország, Chile elengedte a monstereiket „nyugdíjazni(=retired..szerk.)” Egy csomó opció van, de ez úgy tűnik számodra új. Te csak ismétled önmagad, és véded a pozíciódat- Onnan könnyű ezt mondani. Nagy szavak megint, és semmi jelentésük. Te nem tudsz semmi, másik országban játszol…….”

Dátum: 2012. 02. 09. 13:20:00

Mighty: „A mi országunkban voltak olyanok, akik eladták az egész csapatot, és egy ideig bevállalták, hogy eltartanak drágább játékosokat. Israel, Törökország, Chile elengedte a monstereiket „nyugdíjazni(=retired..szerk.)” Egy csomó opció van, de ez úgy tűnik számodra új. Te csak ismétled önmagad, és véded a pozíciódat- Onnan könnyű ezt mondani. Nagy szavak megint, és semmi jelentésük. Te nem tudsz semmi, másik országban játszol…….”
kaygee:”Nekünk is vannak ilyen csapataink, és fiatalok edzésére használjuk. Egy lépéssel előtted járunk már…Úgy gondolom, hogy azért analizálod a régebbi dolgokat, mert nincs terved a jövőre. Arra készülünk, hogy jobb csapatunk legyen a későbbiekben, hosszútávra, nem rövidtávú tervek kellenek…….

Mighty:” Hello Magyarország!
A Rip City csapatának menedzsere vagyok, alias Mighty Mouse. Észtországból játszom, és a 7. szezon óta játszom. A 12-13. szezonban az Észt válogatott vezetője voltam, és a technikai segítő is voltam több évig a válogatuttanknál.
Nagyon jó csapatotok van, és biztos vagyok benne, hogy egy csomó taktikai segítséget tudok nektek nyújtani, hogy visszavezessem a válogatottatokat az élmezőnybe!”

kaygee:”Ez az összes, amit mondani szeretnél? Sokkal több tapasztalatod van, mint másoknak? Egyéb ötletek a jövőre nézve?”

Dátum: 2012. 02. 09. 14:52:32

kaygee:”Nekünk is vannak ilyen csapataink, és fiatalok edzésére használjuk. Egy lépéssel előtted járunk már”
Mighty:”Akkor mi a probléma? Van egy működő programotok. A fiatalok kapnak edzést, vannak ötletelések a közösséggel, vannak scuotjaitok. Én nem változtatnék ezen.Én tudok tippeket adni, hogy erősebb játékos állományt tudjatok építeni. NT edőzknek nem az alapokat kell megmutatniuk, hanem megállapítani, hogy mit kell edzeni, és kielemezni az ellenfelet.
kaygee:”Ez az összes, amit mondani szeretnél? Sokkal több tapasztalatod van, mint másoknak? Egyéb ötletek a jövőre nézve?”

Mighty:”Nehéz veled kommunikálni. Mit értesz azon, hogy tapasztaltabb, mint bárki más itt? Azt mondtam, hogy jobb eredményeket tudok felhozni, mint az előző M.V. edző. És emellett, ha az U21 program működik, és az NT is, akkor nem lesz probléma.”

This Post:
00
208962.129 in reply to 208962.123
Date: 2/9/2012 3:56:35 PM
Overall Posts Rated:
2323
Dátum: 2012. 02. 09. 16:02:41

Mighty:”Nehéz veled kommunikálni. Mit értesz azon, hogy tapasztaltabb, mint bárki más itt? Azt mondtam, hogy jobb eredményeket tudok felhozni, mint az előző M.V. edző. És emellett, ha az U21 program működik, és az NT is, akkor nem lesz probléma.”
kaygee:”Megkérted már az U21es, illetve az U21 edzőt, hogy veled közreműködjön?
Mighty:”Nehéz veled kommunikálni.”
kaygee:”Hát én csak okfejtek, illetve kérdezek (mellesleg ez a topick erre van).
Mellesleg ez nem terv a jövőre nézve:
„Mighty:”Akkor mi a probléma? Van egy működő programotok. A fiatalok kapnak edzést, vannak ötletelések a közösséggel, vannak scuotjaitok. Én nem változtatnék ezen.Én tudok tippeket adni, hogy erősebb játékos állományt tudjatok építeni. NT edőzknek nem az alapokat kell megmutatniuk, hanem megállapítani, hogy mit kell edzeni, és kielemezni az ellenfelet.”

Úgy látom, hogy csak a programjainkat akarod használni, amelyek már most is jók, és te ezek mellett csak „ülsz a trónon, és parancsolgatsz”.
Mighty:” És emellett, ha az U21 program működik, és az NT is, akkor nem lesz probléma.”
kaygee: „Nem én aggódom egyedül…”

Dátum: 2012. 02. 09. 16:24:10

Mighty:”Tudok ötleteket adni, hogy jobb játékosaitok legyenek a későbbiekben”

Wolw:”Mit értesz azon, hogy jobb csapatot? Az írtad előbb, hogy az edzőknek adnál ötleteket, hogy jobb játékosokat tudjanak nevelni. Jobb, mint ki? Tudnál egy példát adni? Milyen játékosokat látnál a keretben az irányításod alatt? Konkrétumokat légyszi, mint az általános, magasabb védekezés, magasabb pontdobás….Úgy hiszem ez nem elég, hogy megváltoztassuk a jelenlegi rendszert”

Mellesleg azért írom ide közösbe, mert nem mindenki érti. Ha már lefordítottam, akkor akit érdekel hadd olvassa......
Mihajov!!!!
A kérdéssorodat a holnapi nap során fordítom!
Bocsi, de éhen halok lassan, és 8tól megint órám lesz.

This Post:
00
208962.130 in reply to 208962.115
Date: 2/9/2012 4:00:46 PM
Overall Posts Rated:
190190
Igazad van, és elfogadom a kritikát, akinti fórumon is leírtam, javítanom kell az ezirányú kommunikáción.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
208962.131 in reply to 208962.117
Date: 2/9/2012 4:20:27 PM
Overall Posts Rated:
190190

Én egyáltalán nem mondanám túlidealizáltnak, bizonyítottan működőképes. A jelenlegi is az, egy bizonyos szintig.
Nem vagyok scout, de 4 csapatot tudok, akik tőkeerősek is egyben.
A hány darabka Hukli már válaszolt, elég jelentős számban vannak úgy gondolom.( ha egyébként érdekelt, utána nézhettél volna), pár kattintás.
Nem belső támadáshoz használható bedobók lennének, mivel nincs KV-jük, hanem a főskillek mellett passzuk, technikájuk és labdavezetésük. Miért lennének jók bedobónak? Nem értem a koncepciódat.
Nem csak benti támadásra használhatóak, a jó passznak következtében jól passzolják a labdát a kinti embereknek kinti támadásnál.
Centerekről beszélünk.
Több hozzáfűzni valóm nincs a témával kapcsolatban, elég sokat írtam a programom edzéspolitikájáról, aki akarta megértette szerintem.

Képzeld, utánanéztem a számnak, nem véletlenül kérdeztem, kíváncsi lennék a véleményedre a számmal kapcsolatban.

A 4 csapattal szeretnél neveltetni hány játékost is összesen? Ők mikorra lennének készen?

Az a 22 éves játékos, aki az edzésterved alapján edződik, természetesen az idealizált induló alapanyagból, rendelkezik mondjuk 12-es tempó, 12-es labdavezetés, és 12-es technika,valamint ne mondjunk nagyot, 8-as passzolással. Emellett főskillből szerintem maximum 12-13-at érhet el ennyi idős korára. Egy ilyen játékos centernek alkalmatlan. Miért venné meg egy első osztályú csapat? Pontosan ez volt az eredeti kérdés is. Edzeni?

This Post:
00
208962.132 in reply to 208962.119
Date: 2/9/2012 4:27:02 PM
Overall Posts Rated:
190190
Én önző módon arra gondoltam, hogy ha az U21-es kapitány munkával teljesen elhavazott jobbkezei közül egyet szeretnél a saját munkád megsegítésére felkérni, erről talán az U21-es kapitányt sem ártana megkérdezni. De igazad van, ez önző dolog volt részemről.

This Post:
00
208962.133 in reply to 208962.129
Date: 2/9/2012 4:32:53 PM
Overall Posts Rated:
190190

Úgy látom, hogy csak a programjainkat akarod használni, amelyek már most is jók, és te ezek mellett csak „ülsz a trónon, és parancsolgatsz”.
Mighty:” És emellett, ha az U21 program működik, és az NT is, akkor nem lesz probléma.”
kaygee: „Nem én aggódom egyedül…”

Dátum: 2012. 02. 09. 16:24:10

Mighty:”Tudok ötleteket adni, hogy jobb játékosaitok legyenek a későbbiekben”

Wolw:”Mit értesz azon, hogy jobb csapatot? Az írtad előbb, hogy az edzőknek adnál ötleteket, hogy jobb játékosokat tudjanak nevelni. Jobb, mint ki? Tudnál egy példát adni? Milyen játékosokat látnál a keretben az irányításod alatt? Konkrétumokat légyszi, mint az általános, magasabb védekezés, magasabb pontdobás….Úgy hiszem ez nem elég, hogy megváltoztassuk a jelenlegi rendszert”

Ez egy kicsit más szeretne lenni, főleg a vége: Konkrétumokat kérnék, mert az általános "jobban védekezik, jobban dob" nem hiszem, hogy elég a jelenlegi rendszer megváltoztatásához."

Bocs, ha félreérthető, átírom.

This Post:
00
208962.134 in reply to 208962.133
Date: 2/9/2012 4:52:08 PM
Overall Posts Rated:
2323
Hmm. A vége kb ugyanaz...:D De jogos, a szöveget visszaolvasva, akkor ez jobb. Előtte lévőket én így fordítanám. De ez mind első nézetre rögtöni fordítás. Átfogalmazni nem volt időm...

Advertisement