BuzzerBeater Forums

Poland - III.16 > SEZON 34

SEZON 34

Set priority
Show messages by
From: Leszczym

To: Polo
This Post:
00
276590.124 in reply to 276590.123
Date: 4/21/2016 1:26:38 PM
Ponitki Sokoły
II.4
Overall Posts Rated:
126126
Gratulacje, to się nazywa dobrze wydane o ile się nie mylę 730000:)

From: Brejofor

This Post:
00
276590.127 in reply to 276590.126
Date: 4/24/2016 12:23:26 AM
Pyro Slam-a-Jama
II.1
Overall Posts Rated:
3838
heh takiego scisku to chyba jeszcze u nas nie bylo. Na finiszu sezonu 4 spotkania do konca i w zasadzie zadna z druzyn z pozycji 2-6 nie moga byc pewni nie tyle ze swojej pozycji koncowcej a tego czy zagraja w playoffach czy o utrzymanie. Roznica miedzy pozycja 2ga a 6ta to 2 punkty, a zeby bylo ciekawie w tym malym kociolku kazda z tych druzyn ma zaplanowane mecze ze soba. Obecnie uklad tabeli niebieskich odpowiada wskaznikowi PD, co tez nie czesto sie zdarza, ale w sumie jedna kolejka bedzie w stanie wywrocic to do gory nogami. W zasadzie to istnieje mozliwosc, ze o utrzymanie bedzie walczyl Polo, choc seria zbiegow okolicznosci dla zrealizowania tego scenariusza wydaje sie na tyle nieprawdodobna ze raczej pieniedzy by na to nie stawial:)

To co mala bookmacherka? jak obstawiacie koncowke?
Ja osobiscie zakladam ze obecny uklad sie nie zmieni, choc nie wiem czy jezeli mialbym wyladowac na 4 pozycji to nie lepiej byloby dla mnie, abym celowal w 5 pozycje (ktora nota bene zarezerwowalem na poczatku sezonu:)

This Post:
00
276590.128 in reply to 276590.127
Date: 4/24/2016 6:14:46 AM
Ponitki Sokoły
II.4
Overall Posts Rated:
126126
Jak patrzę na Waszą konferencję to mam wrażenie, że niewiele może się zmienić. Może ostatnie miejsce jest zagadką, ale stawiam, że układ tabeli się nie zmieni:) I jeszcze jedna ciekawa rzecz, mam wrażenie, że bardzo podobny układ, praktycznie bez zmian będzie w przyszłym sezonie, bo w finale stawiam na PK Krzewo:)

Kurde kupiłem zawodnika bez kontuzji, a do mojego zespołu dołączył z kontuzją, a raczej po meczach jej się nabawił. Kurcze dałem się naciąć podwójnie bo zapłaciłem za niego 80.000 za dużo i kontuzja... ehh jeszcze raz powtórzę Panie Premierze / Pani Premier (wszystko jedno:) jak grać?!!!!

From: Leszczym

This Post:
00
276590.130 in reply to 276590.129
Date: 4/24/2016 1:50:55 PM
Ponitki Sokoły
II.4
Overall Posts Rated:
126126
Naprawdę chciałbym napędzić PK Krzewo chociaż stracha, ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy mam za słaby skład i za mało pieniędzy aby to uczynić:) Trochę sobie posiedziałem na TL i prawdę mówiąc zawodnicy wiekowi którzy mieli by szansę zrobić różnicę i jednocześnie by mnie satysfakcjonowali kosztują 1,1 kk wzwyż. Brakuje mi do tego jednego porządnego zawodnika do rotacji także sobie myślę, że ten sezon to sezon, o którym jak najszybciej chciałbym zapomnieć, chociaż się trochę cieszę, że pokonałem Polish Gastro:)

Przypominam sobie receptę na sukces Carismy (Gradiatorzyy), który przez ładnych kilka sezonów maksymalnie oszczędzał kasę balansując na krawędzi 4 ligi. I ja nawet być może poszedłbym tym tropem, ale obawiam się, że gra się powoli kończy i chyba to mnie martwi tutaj najbardziej... Zdecydowanie za późno zacząłem grać w BB, a że popełniłem kilka błędów takich jak solidne trenowanie allstara, to inna sprawa:)

Czasem sobie przeglądam historie klubów lepszych menagerów i jestem w absolutnym szoku gdy patrzę na zespół Darkonzy. Nie wiem jak On awansował do 2 ligi w cztery sezony... Potem spadł, zaraz wrócił i jest gdzie jest. Niesamowite!!!

Pomysł napinki na mecz ligowy z PK Krzewo jest godny przemyślenia:)

This Post:
00
276590.131 in reply to 276590.130
Date: 4/24/2016 4:34:43 PM
Overall Posts Rated:
1515
Ja się pochwalę, że mam zarobek 1,5M$ w jakieś 4 miesiące na SG którego nie mogłem jakoś wkomponować w drużynę. W zasadzie to go kupiłem bo widziałem potencjał na szybki zarobek po krótkim treningu. Bardziej myślałem o 500k a tu taka miła niespodzianka. Obecnie po opodatkowaniu najbogatszych klubów mamy jakieś szaleństwo na rynku nic tylko sprzedawać;)

From: xxx
This Post:
00
276590.132 in reply to 276590.131
Date: 4/25/2016 6:16:33 AM
Overall Posts Rated:
3333
Ja tradycyjnie jestem słabo zorientowany ale chyba nie tylko opodatkowanie najbogatszych ale głównie utopia wpłynęła na ceny. Pytanie czy ceny się obniżą, w moim przekonaniu nie, a jeśli już to nieprędko. Patrząc pod tym kątem totalne wyprzedawanie zawodników może być ryzykowne. Odnośnie typów to uważam że do finału awansują Polo i Krzewo (choć Polo będzie miał bardzo ciężki bój z The Freitags). Finał wygra Polo (to że najprawdopodobniej kibicujemy tej samej drużynie w PLK nie miało wpływu na typ). Druga opcja jest taka że The Freitags okażą się czarnym koniem, zakładając że wszystkich ominą kontuzje w kluczowych momentach czego Wam (również sobie) życzę:)

From: coleslaw

To: xxx
This Post:
00
276590.133 in reply to 276590.132
Date: 4/25/2016 7:59:43 AM
Overall Posts Rated:
1515
Finanse bodajże powyżej 50M zostały opodatkowane na 50% co dało pewnie kilkaset milionów wpompowanych w parę tygodni na rynek transferowy. Powstało nowe koło zamachowe które obecnie napędza cały rynek.

Advertisement