Ok. To zaczynamy!. Mam nadzieję, że żadnego pytania nie ominę. Jak coś to się przypominać;-)
1. Czy w przypadku niepowodzenia w wyborach, zainteresowanie kadrą NT nie osłabnie? W jaki sposób zamierzasz pomagać?
W przypadku gdy padnie propozycja współpracy ze zwycięzcą, zgodzisz się?
2. Nowe taktyki - pierwsze wnioski, uwagi. Czy masz nimi zamiar grać w najbliższych meczach kadry? Jak muszą wyglądać statystyki rywala, abyś zdecydował się zagrać z użyciem nowinek ( a ataku lub/i obronie )
3.Grupy ME już rozlosowane. Proszę o komentarz dot. rywali? Który mecze będą najważniejsze ? Proszę o ocenę szans na awans z tej grupy.
4. Znając pomeczowe statystki tego pojedynku: (12560), czego zabrakło do wygranej ? Co sądzisz o poziomie zbiórek? Z czego to wynika?
5. Dlaczego taki, a nie inny wynik? (29196776). pech?, BBbug?, klątwa?
Ok. To zaczynamy!. Mam nadzieję, że żadnego pytania nie pominę. Jak coś to się przypominać;-)
Ad.1 Myślę, że nie osłabnie:D Startowałem w wyborach 2 sezony temu i moje zainteresowanie po niepowodzeniu raczej nie osłabło.
To zależy od tego co to za propozycja będzie;-) ale generalnie nie widzę przeszkód. Chyba, że dalej będę pomagał vinniemu i tak mnie to pochłonie, że nie będę miał czasu na nic innego:D Tak jak mówię...wszystko zależy od propozycji i czasu.
Ad.2
Co do nowych taktyk to jest jeszcze za wcześnie, żeby pokusić się o jakieś ostateczne wnioski, a tym bardziej jest za wcześnie żeby decydować, czy te taktyki przydadzą się w najbliższych meczach kadry. Nie mniej jednak jakieś wnioski są;-)
Po pierwsze wydaje mi się, że Isolation to taktyka dla zespołu posiadającego tak zwanego "killera", czyli zawodnika który poziomem nie tylko odstaje na plus od zawodników w swoim teamie, ale także jest lepszy od zawodników drużyny przeciwnej. Także na pierwszy rzut oka wydaje się, że ta taktyka jest dla zespołów teoretycznie słabszych posiadających w swoim składzie jednego znakomitego strzelca, na którego pracuje cała drużyna, a więc wydaje się, że do jej grania potrzebny jest wysoki poziom PS u 4 pozostałych zawodników.
Po drugie wydaje mi się, że można by było za pomocą tej taktyki bardzo boleśnie wykorzystywać dziury przeciwnika ustawiając najlepszego strzelca na teoretycznie słabo broniącego gracza. Weźmy może przykład samych mistrzów świata Chilijczyków. A co tam;-) Jak wiemy przy LI grają tym SF-em
(8171575). Pensja i pozycja domyśla tego zawodnika wskazują na to, że prawdopodobnie nie jest najlepszym obrońcą. Gdyby zatem zagrać Isolation wersja ataku z obwodu i na SF-ie dać zawodnika z dużym JS, JR, DV + ID i RB z największą pensją na obwodzie (silnik chyba właśnie po pensji wybiera najlepszego gracza) to możliwe, że udałoby się zaskoczyć tym zagraniem samych mistrzów świata;-) Ciekawe jakby to wypadło?:D W każdym bądź razie w meczu z takim rywalem można by było tak zaryzykować, bo nie sądzę aby udało się wygrać w tym momencie z tak klasowym zespołem grając coś tendencyjnego. Tylko trzeba najpierw skądś skołować tego zawodnika na SF:P
Box-and-one jest dla mnie bardziej skomplikowane. Możliwe, że dobrze by to wypadło np. grając z takim zespołem jak była ekipa Mario (była bo Mario wszystkich praktycznie już wyprzedał), w której właściwie jedyny gracz potrafiący dobrze podać to Kotyrba (chyba miał najwyższą pensję na obwodzie). Gdyby udało się go odciąć od podań to przy szybkim ataku Odlewnictwa mogłoby to być bardzo skuteczne.
Na poziomie reprezentacyjnym by to się chyba raczej nie sprawdziło, bo w dobrych zespołach poziom jest bardzo wysoki i jak wyłączymy SG to krzywdę zrobi nam najprawdopodobniej PG lub SF...a ze słabszymi przeciwnikami takimi jak np. tutaj
(12746) można by było pokusić się o Box-and-one...ale mimo wszystko chyba lepsze jest MtM.