Myslím, že v zásadě ti to vysvětlil necom správně. Je rozdíl se dívat na aktuální výsledky a vytváření podhoubí pro budoucí výsledky. Ale už to tady bylo v poslední době řečeno několikrát.
Jestli ti přijde normal to, že trenér NT není přiliš vidět, nemá pod kontrolou, co se s hráčema děje, tak mi tohle teda jako normal nejpřijde. Není nutné, aby všechno, co jsem dělal já, dělal trenér sám. Je to možné klidně rozdělit mezi více lidí. Případně i říct, které činnosti nepřinesly nějaký extra efekt a vynechat je a naopak třeba zařadit nové prvky. Nejde o nějaký diktát, co má kdo dělat. Je to v první řadě o komunikaci. NT trenér může říct svoji představu, majitel hráče může říct svoji představu a buď najdou nějaký společný průnik a dohodnou se třeba i na kompromisu přijatelném pro obě strany, aby byl hráč užitečný pro tým i pro NT. Nebo se nedohodnou a holt s tím hráčem NT trenér nebude počítat.
Ale co vnímám jako velmi negativní jev, když NT přichází zbytečně o roztrénované hráče. Když se hráč objeví na trhu, opravdu si nemyslím, že je dobré nechat ho jít kamkoli a až následně se starat, jaké s ním má nový majitel plány. Zvlášť když nás ubývá a v draftu je stále méně a méně nadějných hráčů, tak každého zbytečně ztraceného hráče je škoda.
Koho bude NT zajímat, když budeme někde v průměru, na ME končit v základní skupině a turnaji útěchy postoupíme někam cca. do čtvrtfinále playoff? S takovou bude časem problém, aby se vůbec někdo přihlásil do voleb.
Už jednou jsem vám tu popisoval, že zabralo 3 volební období, než jsem rozloženou repre dotáhl na špičku, opravdu nečekám, že by se našel další blázen, který by se pustil znova do podobně dlouhého projektu. Ale pokud se včas zastaví stávající propad, myslím, že ještě je čas na to, aby se pokračovalo v započaté práci a třeba střídavě jednotliví trenéři období co období pokračovali v tom, co bylo vybudováno.