A to że zawodnicy z wyższym potencjałem trenują lepiej niż z niższym, mimo że tych niższych potencjał nie ogranicza, to zauważyłem już dawno. Pewnie BB-cy by zaprzeczyli, ale jest to widoczne gołym okiem ;)
Mr.President podał swój przykład, ja też mam swój:) zresztą sam byłeś świadkiem tego jak na początku kariery rozwijali się moi Zdunkiewicz i Smyk (byłeś wtedy skautem), Zdunkiewicz przez pierwsze trzy sezony był znacznie lepszy, grał w u-21 a dostawał dokładnie ten sam trening co Smyk. Kolejny przykład to Lubas hatcheta, niby MVP a narazie nie rozwija się tak jak powinien:) ja mam taką teorię, że obwodowi MVP i wyżej się wolno rozkręcają ale w wieku 22-23 lat rozwijają sie szybciej od allstarów nawet jeżeli tych ostatnich nie ogranicza jeszcze potencjał.
Inaczej się chyba ma sprawa z Centrami, mam wrażenie, że na tej pozycji historycy od pierwszego sezonu skaczą częściej, Wiśniewski w wieku 18 czy 19 lat miał ilość skoków nieosiągalną dla allstara.
takie są moje przemyślenia, które sformułowałem juz jakiś czas temu i tego się trzymam, jak pokazuje ten temat jest pare wersji:D