BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Διδακτικά παιχνίδια

Διδακτικά παιχνίδια

Set priority
Show messages by
This Post:
11
198026.126 in reply to 198026.125
Date: 11/9/2011 8:39:32 AM
Overall Posts Rated:
150150
υγ2: εγώ είμαι για πούλιτζερ , όχι για νόμπελ.

γι αυτο σε εχουμε για προπονητη...:)
πολυ σωστα ολα αυτα που ειπες...καθε 12 ωρες θα σου βαζω και ενα μπαλακι...:P
εγω εχω καθε διαθεση να συζητησουμε να αναλυσουμε παιχνιδια και τακτικες...παλιοτερα ειχα προσπαθησει να επικοινωνησω και εγω με pm για να εκφρασω καποιες αποριες μου και δεν το κρυβω..αλλα ετσι στην τελικη δεν οφελεις ουτε καν τον εαυτο σου...
δυστυχως απο οτι ολα δειχνουν το θεμα αυτο δεν εχει και πολυ ανταποκριση...κριμα...

και τι να γράφουμε εμείς από την 3η κατηγορία

εγω την θεωρω την καλυτερη κατηγορια...(εντελως ασχετο το οτι αγωνιζομαι σε αυτην):P

This Post:
00
198026.128 in reply to 198026.127
Date: 11/14/2011 9:46:59 AM
Overall Posts Rated:
150150
το μονο σιγουρο ειναι σε αυτο το παιχνιδι δουλεψαν οι αμυνες...:)
κοιτα να δεις οσον αφορα την κινηση...η περιφερειακη σου αμυνα εσωσε εν μερη την παρτιδα εναντια στην κινηση..δηλαδη παρολο που ο Μυκονιατης εκανε 17 ασιστ απο αυτες ελαχιστες ηταν στο ζωγραφιστο...οι καλοι περιφερειακοι αμυντικοι σου δεν αφησαν τους αντιπαλους κοντους να πασαρουν στη ρακετα...αν επαιζες διαφορετικα πιστευω μπορει να ειχες παρει το παιχνιδι...την επιθεση σου μπορω να την χαρακτηρισω χαλια(οοουυυυυυ βγαλτε τον απο προπονητη!!!!:P)..βεβαια για να το παρεις θα επρεπε να βαλεις και 2ο κανονικο ψηλο και να παιξεις στη ρακετα κατα την αποψη μου...

εχω και ενα παιχνιδι που ειναι κατα καποιο τροπο αντιθετο απο το δικο σου...(39540424)
αυτο ειναι το ματς που επαιξα το σαββατο..λοιπον τελικα εχασα στη 2η παραταση...:(
εγω επελεξα κινηση και ο αντιπαλος μαν2μαν αφου οπως θα δειτε η αμυνες του ειναι αξιολογες και μπορουσε να με μαρκαρει ανετα με μαν2μαν....η 2-3 που επαιξα μπορω να την χαρακτηρισω επιτυχημενη...βεβαια ισως το παιχνιδι να ειχε διαφορετικη τροπη αν δεν ειχα και 2 τραυματισμους...πρεπει να ειχαμε πανω κατω τον ιδιο ενθουσιασμο, ιδια διαθεση αλλα ειχε την εδρα...
στο παιχνιδι αυτο οι ψηλοι μου ηταν πρωτοι σκορερ παιρνοντας συνολικα 42 σουτ...τωρα πως εξηγειται αυτο σε συγκριση με το προηγουμενο παραδειγμα;;;
ακομα να συμπληρωσω οτι οι ψηλοι μου εχουν σουτ με αλμα αν ηταν αυτο που επηρεασε την αποδοση τους..

This Post:
00
198026.129 in reply to 198026.128
Date: 11/14/2011 10:44:05 AM
Overall Posts Rated:
302302
πιστευω οτι αν κατεβαζες εναν κανονικο ψηλο που οπως και να το κανουμε θα ειχε περισσοτερο ριμπαουντ και μεγαλυτερη αμυνα δεν ειχες τοσο μεγαλη τρυπα σε αυτυς τους δυο τομεις...

επομενως κοβεις μερικες δευτερες επιθεσεις του αντιπαλου και κερδιζεις σε αμυνα πανω στις 15 επιθεσεις των αντιστοιχων ψηλων

αυτες οι επιλογες οσο αφορα την αμυνα θα ειχαν 2 ενδεχομενα :
1ον)το αντιστοχο 4αρι να επαιρνε και παλι την μπαλα σουταροντας υπο πιεση.
2ον)το 4αρι του θα μοιραζε ξανα της επιθεσεις πισω αφου θα εβρισκε καλυτερη αμυνα πανω του

οπως και να ειχε ομως στην περιπτωση 1 θα αναγκαζοταν να σουταρει με οχι τις καλυτερες προυποθεσεις και εχοντας δυναμωσει αισθητα και στο ριμπαουντ πιθανων να τον κρατουσες σε ακομα χαμηλοτερο σκοραρισμα στην θεση 4 και 5

στην 2 περιπτωση το να ξαναπαει η μπαλα εξω με την πολυ καλη περιμετρικη αμυνα σου θα οδηγουσε σε κλεψιμο ή και υπερφορτωση επιθεσεων στις θεσεις των κοντων

αρα αμυντικα θα μπορουσες να αποδοσεις πολυ καλυτερα....σε συνδυασμο ομως με καποια αλλη επιθετικη τακτικη διαφοροποιουνται πολλα...

αν υπολογισουμε οτι θα επελεγες μια τακτικη που και παλι δεν θα σου αλλαζε τα ριμπαουντ με καποια ποινη ή μπονους τοτε ανοιγουμε μια μεγαλη συζητηση πανω σε ποιο επιθετικο μπονους θα ειχες....

παντως θεωρω οτι δεν εχασες απο την αμυνα σου γιατι τον κρατησες χαμηλοτερα και σε flow και περιφερειακο σκοραρισμα...το επιθετικο σου συστημα ηταν αυτο που κολησε καπου και αυτο ειναι που δεν μπορω να βρω...γιατι η καλη συο αποτελεσματικοτητα επρεπε να βρισκει το καλυτερο περιφερειακο match up...η αμυνα του μυκονιατη αν και καλη δεν πιστευω οτι θα σε κρατουσε τοσο χαμηλα....πραγματικα χωρις τους αριθμους του sarithin δεν μπορω να καταλαβω το γιατι...

οπως και να εχει ο συνδυασμος πρασιδη με εξωτερικη απομονωση ειναι καταστροφικος...πως τραβηξε 13 επιθεσεις το παλικαρι....θα σπασω το κεφαλι μου

This Post:
00
198026.131 in reply to 198026.130
Date: 11/14/2011 11:05:16 AM
Overall Posts Rated:
302302
τωρα κατι καταλαβαινω αλλα για ποιο λογω πηρε και τις 13 επιθεσεις....

γιατι η μπαλα να ακουμπαει συνεχεια εκει???αντε για την εμπειρια το επιασα...

This Post:
00
198026.134 in reply to 198026.133
Date: 11/15/2011 6:38:17 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τακτικά το παιχνίδι της εθνικής μας με το Ισραήλ. (17523)

Το εισαγωγικό ποστ για να καταλάβετε αυτόν τον τρόπο ανάλυσης είναι το (167507.372)

Η ομάδα μας πήγε σε ένα Princeton αντιμετωπίζοντας Man to Man. Το βασικά χαρακτηριστικά της επιθεσής μας ήταν τα πολύ ισορροπημένα p.p.100 σε κάθε θέση και η υπέρφορτωση πάσας.

Απειλούσαμε λοιπόν από κάθε θέση έντονα, κάθε θέση είχε p.p.100 πάνω από 100 αξιολόγηση!

Και πρακτικά με την ίδια ποιότητα, η μέγιστη διαφορά αξιολόγησης ήταν μεταξύ των θέσεων S.G και C και ήταν μόλις (108,4-102,5=5.9)!

Η κατανομή των σουτ ανά θέση ακολουθεί την τυπική συμπεριφορά του Princeton με λίγες σχετικά επιθέσεις λιγότερες από την θέση 1 μοιρασμένες στις θέσεις 3,4 και 5. Γιατί συνέβη αυτό;

Στην θέση 1 ο Κουβαράκης έχει συχνά μπροστά του ένα (οριακά) καλύτερο match up στην θέση 2.
Φυσιολογικά ρίχνει των αριθμό των προσπαθειών του κατά λίγο και με την ικανοποιητική του πάσα κυκλοφορεί την μπάλα.

Στις υπόλοιπες θέσεις το match up όπως είπα αρχικά είναι πάρα πολύ καλό αλλά η ικανότητα κυκλοφορίας μικρότερη. Οπότε φυσιολογικά πάνε λίγο πιο συχνά σε επίθεση.

Εάν ήμασταν σε πιο γρήγορο ρυθμό (π.χ RnG) ο Κουβαράκης θα πήγαινε σε πιο πολλές επιθέσεις αφού το 107,6 είναι ήδη άριστο. Όμως η εντολή για Princeton είναι εντολή να κυκλοφορήσει πολύ η μπάλα!

Αυτό μπόρεσε να γίνει γιατί είχαμε υπερφόρτωση πάσας!
Ο λόγος της ροής επιθεσής μας προς την αντίπαλη εξωτερική άμυνα ήταν περίπου 9,25/10,5=0,88!

Να τονίσω εδώ ότι τα πολύ καλά p.p.100 είναι αποτέλεσμα KAI της καλής πάσας!

Ας δούμε τώρα και την ομάδα του Ισραήλ.

Βλέπουμε ότι στα p.p.100 έχει δύο ισχυρές απειλές στις θέσεις 3 και 4 με 109,1 και 103,9 αντίστοιχα.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι δεν απειλεί σχεδόν καθόλου από θέση 1 με μόλις 88,2.

Ο P.G του λοιπόν θέλει να μην πάρει αυτός τις επιθέσεις και να βρει τα πιο ´βαθιά´ matchup στο 3 και 4.
Θέλει αλλά και δεν μπορεί ακριβώς! Καταφέρνει να κρατηθεί σε μικρό αριθμό επιθέσεων αλλά με αρκετά λάθη.

Η όλη εικόνα της ομάδας του Ισραήλ είναι η προσπάθεια να πάει η μπάλα σε θέση 3. Ποσοτικά το πέτυχαν αρκετά αλλά ποιοτικά όχι.

Δηλαδή κατάφεραν να ´φορτώσουν´ επιθέσεις στο 3 (πήρε το 35%) αλλά η έλλειψη κυριαρχίας στην πάσα 8,25/11,5=0,72 μείωσε κατά λίγο τα συνολικά p.p.100.

Παρατηρούμε λοιπόν μία συμπεριφορά Motion-Patient με ικανοποιητική ροή να παιχθεί αλλά όχι αρκετή ώστε να παιχθεί απόλυτα σωστά!

Μα τότε γιατί χάσαμε;

Οι βασικές αιτίες είναι η τύχη αλλά πρώτιστα η χαλαρή μας διάθεση!

Μέτρησα ότι μεσοσταθμικά αυτοί οι δύο παράγοντες μας στοίχισαν 16 πόντους παρακαλώ!!!

Ενδεικτικά μόνο ας δούμε την επίδοση από την θέση 4. Σε 15 σουτ και 8 βολές πετύχαμε από την θέση αυτή μόνο 11 πόντους (θα έπρεπε περίπου 19).

Μέχρι και κάρφωμα έχασε το γίδι ο Ταραντάκης:)

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
From: Mousis
This Post:
00
198026.135 in reply to 198026.134
Date: 11/18/2011 5:50:19 AM
Overall Posts Rated:
9393
Το πιο χαμηλό-περιέργο σκορ που έχω δει στο παιχνίδι (τον λίγο καιρό που παίζω).
Για το διδακτικό περιεχόμενο δεν είμαι σίγουρος, πάντως είναι αξιοσημείωτο.

(42195896)

Last edited by Mousis at 11/18/2011 7:11:28 PM

This Post:
00
198026.136 in reply to 198026.135
Date: 11/18/2011 6:35:43 PM
Overall Posts Rated:
11571157
Δεν σε αγνοώ το αντίθετο μάλιστα!

Ειλικρινά συγνώμη αλλά είμαι σε απίστευτη χρονική πίεση.

Εάν μπορεί και θέλει ας σχολιάσει κάποιο άλλο παιδί:)

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
Advertisement