No to teraz porównaj jaka afera była, gdy powołałem grajków na chwilę, nigdy ich nie sprzedawałem ani nie rozegrali meczu. Nikt nie zyskał ekstra kasy z gadżetów, nikt nie został naciągnięty na TL-u na zakup zawodnika z flagą, w sytuacji, gdy ta flaga była lipna. Nikt nie stracił, nikt nie został wprowadzony w błąd.
Oceniam naciąganie w BB. Jeśli coś jest nieetyczne w BB, to jest nieetyczne w realu. I na odwrót. A nie, że tak relatywizujemy, że wałki w realu są złe, ale w BB nie widzimy w nich nic złego.
Co do wystawiania na TL zawodników z flagą, a którzy to zawodnicy skillowo nie zasługują na bycie reprezentantami, to byłem przeciwko temu długo przed tym, zacząłem grać w BB (w innym managerze była taka sytuacja parę lat temu a ja ją piętnowałem). Ja się po prostu cały czas trzymam swoich przekonań, nie robiłem tego specjalnie dla kozlika. Zresztą dzisiaj najpierw wyraziłem na temat zamkniętego konkursu, który w zasadzie dotyczy bardzo podobnej sprawy (bo taka sama jest nagroda). Dopiero później zauważyłem w U21 grajka z flagą i już wtedy miałem pisać posta, a dopiero jeszcze później zobaczyłem, że należy do kozlika. I to ostatnie akurat mnie nie zdziwiło.
Nie miałbym żadnych pretensji, gdyby zawodnik nie był na TL-u. Nie miałbym żadnych pretensji, gdyby to był pełnoprawny reprezentant. Ale tutaj widać, że chodzi o perfidne naciągnięcie jakiegoś frajera na trzy stówy. Szkoda by była, gdyby poszła taka opinia na cały świat BB, że w Polsce odstawiane są takie wałki. Żeby potencjalni kupcy z zagranicy (którzy czasem trenują nam kadrowiczów lepiej niż rodzimi) dowiedzieli się, że mogą być przez kadrę naciągnięci na większego bida.