Bu oyunu oynama amacı oyuncu yetiştirme, yetiştirdiği oyuncuları bir gurur olarak değerlendiren hocalarımız azaldı. Şayet bu oyunu üst liglere çıkayım TBL'de oynayım. Bütün maçları kazanayım vb. amaçlar ile oynayan hocalarımızın sayısı, yetiştirmeye odaklanan hocalarımızın sayısından çok fazla oldu.
U21'e oyuncu yetiştirme 3. ligdeki hocalarımız ile yürüyebilir. 2. ligde denediğimde bile oyuncuyu oynatmakta zorlanıyordum. Zaten deneyenler bilir. TBL'de ligden düşmeye odaklananlar, 3 tane 18 yüksek potansiyel oyuncu alıp 3. lig hatta 4. lige kadar düşerlerdi. Oyuncu yetiştirmeye çalışırlardı. Şu zamanda fazla yapan yok ne yazık ki.
2. ligteyken yetiştirdiği oyuncuyu bırakıp TBL'ye çıkmak için, 30 yaş üstü oyuncuları alıp playofflarda çıkmaya çalışanların çıkma ihtimali, yetiştirdiği oyuncuyu bırakmayanlara göre çok yüksek olduğu bir gerçek. Oyuncum Batuhan'ı milli takıma hazırlıyorum. 2. ligde şuanda oynayabilir. Ama TBL'de hiç şansı yok. Alt ligler oyuncu yetiştirmeyi seven takımların yeri olduğunu düşünüyorum. Bana göre oyuncu yetiştirmek başarıdır. Lig çıkmak değil.