Popatrzcie sobie jeszcze na potencjały jakie mają w kadrze Włosi i porównajcie je z potencjałami naszych zawodników z NT. Na koniec odpowiedzcie sobie na pytanie ilu z naszych kadrowiczów dalej trenuje cokolwiek?...Stąd bierze się przepaść między nami, a Włochami. Duża zaletą Włochów jest to, że mają silną ligę, a większość najlepszych zawodników gra w w najwyższych klasach rozgrywkowych ich ligi. U nas tego nie ma. To trochę tak jak z polską piłka w realu:D Nie mamy drużyn, które walczą w europejskich pucharach więc najlepsi odchodzą za granicę:) Tylko, że w przypadku piłki nożnej w większości oznacza to większe możliwości rozwoju, natomiast w BB jest niestety na odwrót i wraz z odejściem za granicę rozwój zawodnika się kończy.
Nie chcę nikogo krytykować, ani nikomu osobowo czegokolwiek zarzucać ale u nas w najwyższych klasach rozgrywkowych podejście jest zupełnie inne niż we Włoszech. To
Średni zysk drużyn tej ligi: $ 280 499
mówi samo za siebie. Przecież to są rezerwy, które pozwalają nam nie być wcale gorszymi od Włochów. Z tej kasy starczyłoby na utrzymanie 2 bardzo dobrych obwodowych...a skoro ktoś miałby dwóch tak dobrych zawodników to zapewne mógłby pozbyć się 2 starych obwodowych z pensją koło 50k każdy, więc tej rezerwy byłoby jeszcze więcej! Nie mam pojęcia na co Ci PLK-owcy zbierają tą kasę;-) ale jestem przekonany, że mogliby spokojnie kupować naszych najlepszych zawodników...a nie z ciężkim sercem wydawać kasę na zawodnika z pensją 80k. Z całym szacunkiem ale zatrzymanie nawet niedawno wspomnianego Lipko w Polsce niewiele by nam dało w kontekście NT. Trzeba zatrzymywać graczy MVP+
P.S. Chciałbym, żeby szczególnie PLK-owcy się jakoś do tego odnieśli;). Może udałoby się coś w tym elemencie wspólnie wypracować i zachęcić Was do inwestowania tej grubej kasy...może właśnie współpraca otoczenia kadry i PLK-owców jest zbyt mała i jest kluczem do jakiegoś przełomu?:) Potencjał gotówkowy macie ogromny...Wytłumaczcie mi dlaczego Wasz średni dochód tygodniowy nie może być np.50k + kasa z PP?
Last edited by kozlik4 at 2/11/2010 12:32:52 PM