POLSKA - Tunezja 161:68 (29:15, 38:22, 44:14, 50:17(26367) - widzieliście TAKIE oceny kiedyś w U21?:) Nawet Włosi pewnie mieliby problem takie wyśróbować... ;) Ocena KK jest zresztą wyższa niż najwyższa seniorska z dzisiejszego meczu ze Słowenią...
... mecz rekordów!!!
1) To
największa ilość punktów rzuconych przez reprezentacją Polski U21 w meczu oficjalnym! Do tej pory rekord wynosił 154 punkty. Nie ma lepszego dnia na taki rekord!
2) Kuba Kuzniar wysforował się na pierwsze miejsce w historii reprezentacji Polski U21 w
ilości zablokowanych rzutów - 28 bloków w 15 meczach;
- nie mam pewności co rekordowych wyników, ale szacunek budzi też ilość asyst w jednym meczu reprezentacji U21 (39), ilość przechwytów (26), ilość trójek (18),
A wszystko zaczęło się baaaaardzo ślamazarnie:( Początek meczu pokazał, że mój wybór taktyki (run and gun + pressing + bunga) to może jednak nie był najlepszy pomysł. Pierwsza połowa w ogóle bardzo słaba w naszym wykonaniu i tylko +30 przewagi. Na szczęście druga to popis... takiego demontażu obrony to jeszcze nie widziałem;) Zresztą wynik 94:31 mówi sam za siebie!!! 94 punkty w połowie to też jakiś rekord;)
Założenia przedmeczowe - na najlepszego gracza Tunezji w obronie wystawiłem naszych centrów - słusznie zakładałem, że na C u nas bunga wystawi Kuzniara i Jochema. Mimo świetnej obrony naszych "blokersów" Slimane rzucił 15 punktów i zebrał aż 16 piłek... no ale trudno - ktoś musiał dla Tunezji punktować.
Indywidualne oceny u nas:
Lorenc (16,5) - w końcu taktyka, w której mógł skorzystać ze swoich umiejętności rzutowych. Nasz jedyny SG w kadrze pokazuje, że warto szkolić też JS/JR.
Królak (17) - w 19 minut rzucić 31 punktów (11/15 z gry - w tym 6/9 za trzy) i mieć 7 asyst, to wynik też rekordowy! No i ocena "17" na rozegraniu to rzadki wynik! Świetny mecz Królaka... szkoda Kornela i Kijka (kontuzje), ale nasz obwód pokazuje, że w tym roku to naprawdę spora siła! Czasem tylko potencjał za niski...
Dydak (18,5) - diabeł nie człowiek:))) To co dziś pokazał nasz najmniej doceniany center to mistrzostwo świata... był dosłownie wszędzie! Zresztą statystyki mówią wiele - 20pkt, 16zb, 6przechw, 5as. - genialny mecz!
Welc (15) - nowa siła w kadrze... wyszedł w pierwszej piątce i nie zawiódł... jedyny minus, to dość przeciętna skuteczność.
Marchliński (17) - Boguchwał to zdecydowanie kandydat do nagrody "Najlepszego szóstego zawodnika" w tym sezonie;) Wchodzi z ławki i wtedy się zaczyna POKAZ SIŁY! Dziś w 21 minut zdobył 17 punktów i zanotował 8 zbiórek... rewelacja! Na Boguchwała zawsze można liczyć... a jak w końcu będzie w "sprawnej", to ... strach się bać:)
Panufnik (14,5) - najbardziej niedoceniany zawodnik w Kadrze... nawet Skaut go nie lubi;) I to nie tylko dlatego, że ma drugie obywatelstwo - kanadyjskie... Po prostu jego się w ogóle nie zauważa... a potem okazuje się, że sporo punktował i był jednym z lepiej podających - jak zwykle SOLIDNY!
Jochem (20) - w 17 minut zaliczył perfekcyjny występ - trafił wszystkie rzuty z gry, miał 7 zbiórek, 3 bloki... ocena by robiła wrażenie... gdyby nie jego brat bliźniak z jednego Uniwerku;)
Ksiazkiewicz (14,5) - przypadła mu niewdzięczna rola czestego grania na SFie... wysoka ocena, średnia skuteczność... dość przeciętny występ, ale tłumaczy go "obca" pozycja.
Kuzniar (20,5) - grał na C i jego dobra góra sprawiła, że również w ataku był dla nas przydatny - trafił "trójkę" - już widzę tę imprezę po meczu z tej okazji;) W 30 minut zdobył 7 punktów, miał 8 zbiórek i rekordowe 6 bloków. Ocena wymiata:)
Mękal (14) - często zmieniał Ksiazkiewicza na SFie... występ niestety mocno bezbarwny - po prostu nie ta pozycja i nie ta forma... mój największy problem w kadrze:( Może łamię regulamin BB, ale błagam piszmy wszyscy do właściciela Mękala, bo może jak dostanie milion maili, to zadba o nasze dobro narodowe;)
Last edited by borczi at 11/11/2013 3:02:14 PM
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)