Szerintem a keleten jelenleg első 4 helyen álló csapat közül pont az ellen a Miami ellen van egy kicsi esélye a Knicksnek néhány meccs megnyerésére, akikkel 1. a rájátszásban feltehetőleg összekerülnek, 2. akik hasonlóan rosszul vannak jelenleg felépítve, mint ők. Sorozatot nem hiszem, hogy nyernének bárki ellen. Boston/Orlando kizárt és szerintem a Bulls sem menne nekik, függetlenül attól, hogy ellenük jó a szezonmérlegük (még a Melo-trade előtti időkből). A Miamit viszont fogták már meg ebben a felállásban, igy talán ott lehet egy kis keresnivalójuk.
A Melo-csere rendkivül drága volt nekik olyan értelemben, hogy a legjobb kiegészítő embereik közül rengeteget oda kellett adniuk (Wilson Chandler, Galinari, Felton, Mozgov), és akkor még nem is beszéltem az elpasszolt draftjogokról. Túlfizették szerintem, és ez meg is látszik a jelenlegi teljesítményükön. Persze, az Amare/Melo mag nagyon jól néz ki, de reálisan akkor lehetnek jók majd, ha megszabadulnak pl. Billupstól, aki csak nyeli a pénzt majd hosszú távon. Viszont a csapatot igy is totálisan újra kell épiteni, mert Fields-en és Douglas-en kivül sok használható kiegészitő emberük nem maradt.
Meglátjuk mi lesz, a jövőben jók lehetnek, de idén szerintem ez egy sima első körös kiesés.