Όταν εμείς αγοράζουμε ξένα προϊόντα -ιδίως όταν υπάρχουν αντίστοιχα ελληνικά-, οι θέσεις εργασίας στο εξωτερικό αυξάνονται, το ελληνικό χρήμα φεύγει και άρα οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν έλλειψη εσόδων, άρα δεν μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Αυτη ειναι η λεγομενη εξαγωγη ανεργειας που κανει η Γερμανια απο τοτε που δημιουργηθηκε η ΟΝΕ.Στην ουσια για αυτο δημιουργηθηκε απο Γερμανια - Γαλλια και λοιπους βορειους.
Γενικότερα η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει άμεσα, αλλά μέσα στην επόμενη 5ετία
Εχει αρχισει ηδη να συζητηται η πολιτικη ενωση , ο Τρισε μιλησε για υπουργειο οικονομικων.Σκοπος ειναι η μεταφορα πορων απο πλουσιες στις φτωχες με οτι αυτο σημαινει.
Όσο υπάρχουν τράπεζες -αλλά γιαυτές δεν βλέπω κανέναν πολιτικό να μιλάει, τους φταίνε οι μισθοί μόνο- που δίνουν δάνεια με 10% και 15% τότε δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις λειτουργική και ανταγωνιστική οικονομία
Στον συγχρονο καπιταλισμο , οταν λεμε πως χρεωκοπει μια χωρα ,στην ουσια χρεωκοπει το χρηματικοπιστωτικο συστημα , αρα οι τραπεζες.Τις τραπεζες προσπαθει να σωσει η Ευρωπη και αυτες βαρανε οι οικοι αξιολογησης και οσοι θελουν να πληρωθουν τα cds (στο χρηματηστηριο).Αρα καταλαβαινεις πως οσο δεν αλλαζει το παγκοσμιο συστημα , δεν θα τις πειραξει κανεις.
Να αναφέρω απλά ότι σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Ε.Ε. η Ελλάδα δεν έχει υπεράριθμο δημόσιο τομέα, οι μισθοί είναι απο τους χαμηλότερους και γενικότερα το έλλειμμα ξέφυγε απο την μη φορολόγηση των προνομιούχων. Όταν στην Ελλάδα έχεις 6 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερους φόρους στους πλουσίους απ΄ότι στον μέσο όρο της Ε.Ε., τότε δεν μπορείς να λές ότι σου φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί.
Επιτέλους, πρέπει να υπάρξει δίκαιο φορολογικό σύστημα, στο οποίο θα πληρώνουν ΟΛΟΙ και αναλογικά με τις δυνατότητες τους. Όσο όμως το κράτος γλείφει τους βιομήχανους, τις φαρμακοβιομηχανίες, τις τράπεζες, τους εφοπλιστές, τους καναλάρχες, τους μεγαλοεργολάβους και τα λοιπά λαμόγια, τόσο οι υπόλοιποι θα λιμοκτονούμε και θα τσακωνόμαστε σαν ηλίθιοι μεταξύ μας για το αν φταίνε οι μισθοί των δημοσίων ή όχι. Και τελικά θα τους κάνουμε το χατίρι να μην βλέπουμε τους πραγματικούς υπεύθυνους.
Αποψη μου ειναι πως ενα 10% του δημοσιου πληρωνεται υπερογκα και θα την πληρωσουν δυστυχως ολοι. Ολο αυτο που περιγραφεις στην ουσια ειναι ενα πελατειακο συστημα που ξεκινησε με την μεταπολιτευση και μας εφερε εδω.Δυστυχως επιμενουν σε ψευτοδηληματα και δηθεν διαφορετικες πολιτικες για να συντηρουν τον δικομματισμο, αλλα αυτο το πολιτικο συστημα ειναι ηδη νεκρο, μονο η κηδεια του ληπει. Το θεμα ειναι μετα τι? και με τοση αγανακτηση και ελλειψη εμπιστοσυνης ποιος θα βγει μπροστα? Πολυ φοβαμαι πως ημαστε ηδη μια φτωχη επαρχια μιας ενωμενης πολιτικα ευρωπης.