PLAYOUT :
Golden Heart - Gandza team
Gandza nema igrace tako da ovde nema sta previse da se analizira ,
ovo je tesko cak i predati ! :D
BC Strpce - Purple Rams
Rams nema puno igraca , bekovska linija oslabljena , pitanje je i koliko
zeli da ostane u ligi. Strpce mali problemi sa formom nekih igraca ali
domaci teren i realno favorit je da ostane u ligi...
SO Giants - Ale i Nemani
E ovo moze da bude jako interesantno ! Ale su se pojacale pred kraj sezone ,
i to nisu bas pojacanja sa niskim platama ima 490 k plate trenutno. Sa druge strane ,
jos gora situacija , Giantsi zbog NT igraca imaju 670 k plate ! To su ogromne plate za
trecu ligu , ko god ispadne , bice u problemu i morace da prodaje ili da gubi velike pare
svake nedelje. Prednost mora da ide Giantsima sa ova dva NT igraca , mada mislim da
ce ovde vise da odluci ko zeli da ostane a ko da ide dole...
PLAYOFF :
Stasine Bebe - Crnokosa
Zanimljiv podatak , Bebe nemaju ni jednog igraca sa platom preko 100 k !
A prve su na tabeli , razlog toga je lepo uklopljen tim i dugacka klupa. Covek
igra sa cak 9-10 igraca i svaki igrac moze da pruzi dobru partiju. Najbolji tim po
asistencijama , po blokadama , po procentima suta , drugi po broju ukradenih i
izgubljenih lopti. Ovo su takodje dva tima koja su ubacila najveci broj poena u sezoni
i imaju prvog ( Crnokosa ) i drugog najboljeg asistenta lige. Sa druge strane Crnokosa
ima ubedljivo najbolji procenat suta za 3 kao i dva od tri najbolja trojkasa. Prvi i treci
su kod njega , drugi je Nasser :D Ono sto je problem je jako slaba odbrana , samo su
Durlanci primili vise poena. Crnokosa je jedini tim u plejofu sa negativnom kos razlikom !
I problem je kratka klupa tako da je ovo duel dva potpuno razlicita tima ! Crnokosa ima 3-4
kvalitetna igraca sa visokim platama a ostalo su mladjiigraci , pogotovo na poziciji centra.
Da sumiramo , Bebe su favoriti , pogotovo zbog domaceg terena , ali ce ovo biti utakmica
sa dosta poena i potencijalno mi deluje kao da moze da bude najinteresantnija od svih iz prve runde plejofa !
Red Zmaja - Srbija Hofmanski
Hofmanski ima tanku klupu , prodao je neke igrace ako se ne varam , centar mu je na 7 sa
formom , plate su mu nesto preko 300 k. Sa druge strane Red Zmaja ima plate preko 900 k
sto je ozbiljna cifra cak i za prvu ligu a kamoli za drugu. Najbolji igraci u formi , prednost domaceg
terena , ovde ne znam sta bih posebno analizirao. Mislim da bi sve osim pobede Red Zmaja bilo
ooozbiljno iznenadjenje i ozbiljan kiks za njega jer mislim da nije samo favorit u ovom duelu nego
i Top 2 favorita za osvajanje lige...
Sveti Vid - Celik Zenica
Sveti Vid se u drugom delu sezone ozbiljno pojacao , sad ima i preozbiljnu petorku i jaku klupu ,
cak 9-10 igraca u rotaciji ako se ne varam. Tim sa najboljim skorom u ligi , najbolja odbrana lige ,
najbolja prosecna ocena igraca , najbolji skok , najvise ukradenih lopti ! Zenica sa druge strane
ima daleko vece iskustvo igranja u prvoj ligi , osvojio je i Kup i sigurno ima ogromno znanje !
Ali...Vucelic je na 6 sa formom zbog povrede koju je imao , i po rosteru Sveti Vid ipak deluje dosta
jace. Dobra stvar je sto su sad utakmice na biti ili ne biti i bice zanimljivo da vidimo taktike i da li
timovi mogu da izvuku nekog "keca iz rukava" :) Sveti Vid veliki favorit , videcemo sta moze Zenica...
Bolesni Mamlazi - Besni Cvetici
Sudar ove dve ekipe je mogao da bude prava poslastica da su Cvetici ostali u punom sastavu ! Cini
mi se da su ovo dve ekipe koje igraju slicno i da vise preferiraju igru pod kosem nego spolja. Ipak ,
Cvetici su prodali glavne igrace , vecina igraca u losim ili ne bas sjajnim formama...Mamlazi su mnogo
jaci , svi igraci na 9 sa formom , najbolji je tim u sezoni kada je rec o ofanzivnom skoku ! Veliki su favoriti
ovde a ujedno mi dele 3 mesto favorita za osvajanje sa Stasinim Bebama , deluje da imaju jacu petorku ali
slabiju klupu tj manjak igraca...