BuzzerBeater Forums

Israel - II.4 > שכר שחקנים, דיונים ודעות

שכר שחקנים, דיונים ודעות

Set priority
Show messages by
From: GM-Eran

This Post:
00
233932.129 in reply to 233932.128
Date: 6/13/2013 5:39:14 PM
Overall Posts Rated:
341341
אדם עשיר, הוא אדם עשיר כי הרוויח את מה שהרוויח ביושר, אליו אין לבוא בטענות. אני לא קומוניסט, חלילה לא אמרתי שמכבי צריכה להוריד את עצמה לרמה של האחרות, כי לא מדובר בדבר טבעי. קבוצה צריכה לשאוף להצליח תמיד, תוך שמירה על שוויון הזדמנויות הוגן לכולם
מה זה אומר?
ספורטיביות, קבוצה שלוקחת אליפות משחקת ביורוליג, הקבוצה שלא לקחה את האליפות לא עושה זאת, נקודה.
לא להעלות שאלות מתחמקות כמו:
האם יהיה להם אולם?
מה הם כבר יעשו שם?
איך הם יתרגלו לטיסות?
מי יביא כבוד לדגל הכחול-לבן-צהוב-כחול?
מי שלא קופץ אדום?

הקבוצות יקבלו, מראש, את האפשרות להגיע ליורוליג, דרך לקיחת אליפות.
אם היורוליג רוצה לתת לישראל 2 נציגות, מגניב, האלופה וסגניתה ביורוליג.
כרטיס השתתפות באירופה לא צריך להיות מותנה בשם הקבוצה, אלא בהישגים נטו. זהו עיקרון שוויון הזכויות הקפיטליסטי הליברטני, לא העיקרון שחשבת אליו אני מתכוון, עיקרון הקומוניזם, שדוגל בשוויון מוחלט מכל הבחינות, בצורה מלאכותית.

From: Tzachi

This Post:
00
233932.130 in reply to 233932.129
Date: 6/13/2013 5:44:29 PM
Maccabi Sharp Tel Aviv!
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
502502
עניתי על זה בתרד המקביל ואענה על זה שוב - הליגה לא מחליטה מי ישחק ביורוליג אלא היורוליג, למה מכבי קיבלה רישיון? קודם כל כי אנחנו בטופשל אירופה כבר שנים, חוץ מזה- כי משתלם להם, מכבי היא הקבוצה הכי מכניסה ליורוליג כבר כמה וכמה עונות רצוף, מה לעשות? אז עם כל הכבוד לליגה שלנו, היא ממש לא בוחרת מי ישחק ביורוליג.

From: GM-Eran

This Post:
00
233932.131 in reply to 233932.130
Date: 6/13/2013 5:49:29 PM
Overall Posts Rated:
341341
אז מה הטעם בספורט? למה אתה אוהד ספורט? האם ספורט מוכרע על המגרש או בחדרי הישיבות? מה היופי בספורט אם אין אפשרות למנף את הצלחתך? למה לבן אדם להשקיע שקל בקבוצה, אם אין לה את האופציה להתקדם?

This Post:
00
233932.132 in reply to 233932.129
Date: 6/13/2013 5:57:57 PM
Overall Posts Rated:
2727
ערן הוא צודק פה לגמרי - אתה בא בטענות למכבי כשהיא לא קשורה לזה,זה החלטה של היורוליג והיא מקיימת חוזה עם שלל קבוצות באירופה לא רק עם מכבי,יש איזה 3 מקומות פנויים מהמוקדמות פלוס מקום לזוכת היול"ב אתה לא יכול להפיל פה תיק על מכבי ואם כן אתה פשוט טועה,וכן היורוליג הוא אירגון קפיטליסטי שמטרתו לשווק את הכדורסל והקבוצות על מנת למקסם רווחים,גם האן בי איי אירגון כזה

דרך אגב,אוהד מכבי ת"א וכל הכבוד למכבי חיפה,בהחלט מגיע לה האליפות הזאת היא הייתה הקבוצה היותר טובה ולא רק עכשיו,כבר כמה חודשים אני אומר שהיא תזכה באליפות,היום זה נהיה רשמי

ולמכבי שארפ(לא זוכר או יודע את שימך)מה יש לך מהיקמן? באמת שאני חושב שהוא שחקן טוב
ובחייך...קוז'יקרו מייקל ג'ורדן ליד פלאניניץ....צריך לפטר וגם לתבוע את החמור שהמליץ עליו בתור רכש...לא ראיתי שחקן שעושה כל כך הרבה נזק לקבוצה...גם אם הייתי מנסה לא הייתי מצליח להיות כל כך גרוע

This Post:
00
233932.133 in reply to 233932.132
Date: 6/13/2013 6:04:46 PM
Overall Posts Rated:
341341
אני רוצה לחדד. טענותיי אינן למכבי, אלא לארגון היורוליג עצמו. מה שאני כן יכול להפנות למכבי בעניין, הוא שאין לה שום זכות לטעון שאליפות במשחק אחד אינו דבר ספורטיבי, כאשר פירות האליפות הולכים אליה בין כה וכה, בין אם זכתה באליפות ובין אם לאו.

את אותן טענות אני מפנה להפועל ירושלים, שאגב שכללה את שיטת מכבי, לה יש שריון ביורוקאפ בלי חוזה, שזה בכלל דבר שלא נראה מעולם. קומבינות מתחת לשולחן, בסגנון של העברת מעטפות. בסופו של יום מכבי אלופה וירושלים סגניתה, כך זה כל שנה, לפחות ע"פ ארגון היול"ב, זאת למרות שמכבי הפסידה 3 אליפויות ב3 שנים, והפעם האחרונה שירושלים הייתה סגנית אלופה הייתה עונת 2006-2007.

This Post:
00
233932.134 in reply to 233932.133
Date: 6/13/2013 7:00:35 PM
Overall Posts Rated:
2727
אתה לא יכול להגיד שפירות האליפות הולכים למכבי כי זה לא קשור לאליפות ולא רלוונטי,קודם כל הפירות הולכות למנצחת(מענק)דבר שני החוזה של מכבי לא קשור למיקום,דבר שלישי המקרה שאתה מדבר עליו מתעלם לגמרי מלא מעט מדינות שיש להם מעל נציגה,מה עם ספרד שיש לה 4 קבוצות יורוליג? טורקיה שאף אחד לא יכול להצדיק שיש לה 3 נציגות שמשחקות כמו קבוצה אחת טובה יחד,רוסיה עם 4 נציגות,ועוד ועוד...שוב פירות האליפות זה מענק על הזכייה וזהו,אתה מנסה להשוות לכדורגל וזה פשוט לא נכון(שגם שם יש קבוצות שלא מגיעות דרך אליפות אבל שינו את זה על מנת לתת לאלופות יותר סיכוי להופיע בשלב הבתים)ביום שהיורוליג יטען שהוא גוף הוגן שהליגה שלו היא של "אלופות" יהיה לדברים שלך טעם,עד היום הזה שלא ניראה באופק אתה טועה,היורוליג מציג את הקבוצות החזקות ביותר(למרות שהוא בדרך כלל מפספס קבוצה אחת בטורקיה וברוסיה באופן מרשים כל שנה מחדש ולוקח קבוצה אחרת שחלשה יותר)על מנת להציג את הכדורסל האיכותי ביותר שהוא יכול כדי לחזק את המותג ששמו יורוליג,והוא צודק לגמרי.

ואתה שוכח שירושלים זכתה בגביע יול"ב וזוכה לקרדיט(מוגזם שפג זמנו וקסמו אם שואלים אותי)בתור קבוצה איכותית שמוסיפה למפעל ולכן מקבלת מקום דיי קבוע שם,למרות שאני מסכים לגמרי לטענות של גליל ש"דחפו" אותה על מנת לקדם את ירושלים למפעל שלא בצדק אבל זה כבר דבר שונה לגמרי ומפעל שונה לגמרי ובלי חוזה

This Post:
00
233932.135 in reply to 233932.133
Date: 6/13/2013 7:01:33 PM
Overall Posts Rated:
2727
ושכחתי - שגיאה חמורה שלך מכבי איבדה 3 אליפויות ב-6 שנים לא 3 אליפויות ב-3 שנים

This Post:
00
233932.136 in reply to 233932.134
Date: 6/13/2013 7:05:48 PM
Overall Posts Rated:
341341
השקפתנו שונה, אני בעד שוויון הזדמנויות כדרך להרצת מפעל ספורטיבי, להשקפתך הראיה צריכה להיות בראי ההסטוריה ולפי הישגי עבר. זה בסדר לא להסכים, אבל מה הטעם בשביל מישהו להשקיע בקבוצה קטנה? למה הוא יכול לשאוף בסופו של דבר? מה עם פערים כלכליים? האם הם יכולים להצטמצם בלי הזדמנות להגיע לכסף הגדול? האם מבחינתך מדובר במשהו שנחוץ בכלל, לתת לקבוצות צ'אנס? קשה לי לקבל את השקפתך, למרות שאני מבין אותה.

וקצת פיקנטריה, הקבוצה הישראלית המצליחה ביותר באירופה בכדורגל, הפועל תל אביב, תשחק עונה הבאה במוקדמות ליגת האלופות, ע"פ הישגי העבר שלה כמובן. מכבי ת"א תיאלץ להוכיח את עצמה עוד כמה עונות כדי להוכיח שיכולה להתמודד בכבוד במפעל כמו ליגת האלופות.

איך תרגיש במידה ותתקבל ההודעה הזאת? ולא, אין שום הבדל. ההבדל הוא רק איך שאתה רואה את זה. ספורט זה ספורט.

Last edited by GM-Eran at 6/13/2013 7:14:14 PM

This Post:
00
233932.137 in reply to 233932.136
Date: 6/13/2013 7:25:04 PM
Overall Posts Rated:
2727
זה שטויות,לא קשור בכלל

המפעל של ליגת האלופות במהותו מקבל על פי קריטריון של מיקום בליגה ולא לפי שום דבר אחר

אתה מנסה להשוות שני מפעלים שונים בעלי קריטריון קביעה וקבלה שונים וזה פשוט טעות

דרך אגב עד שלב מסוים(לא זוכר אם בסוף שנות ה-80 או תחילת ה-90)שיחקו בליגת האלופות באמת רק אלופות,לא כל מיני מקום שני שלישי ורביעי

ליגת האלופות קיימת משנות ה-50 ויש לה כוח כלכלי עצום בתור מותג והיא יכולה להרשות לעצמה המון המון דברים

היורוליג קיים רק משנת 2000 או 2001(לא זוכר במדויק)ושואף להגיע למצב שהוא מותג מוכר וחזק,כרגע הוא עושה הכל למען המטרה הזאת ובצדק

ואתה רוצה שקבוצות יקחו אליפות בשביל אירופה ולא בשביל האליפות,זאת הטעות שלך,בטח ובטח כשמכבי חיפה יכולה להגיע ליורוליג בלי אליפות כך גם הפועל ירושלים שנה הבאה(עם איצטדיון הארנה)למה להשקיע ים כסף בסגל לקחת אליפות בשביל להגיע ליורוליג כשאפשר להגיע אליה בלי לקחת אליפות
?
צריך סגל ואולם שינצצו מספיק לסנוור את היורוליג וכמובן קהל של 5000+ מאוד יעזור,מכבי בעקביות הקבוצה שהכי מוכרת את המקומות שלה באירופה זה החשיבות והכוח הגדול שלה כשהיורוליג חושב עליה ומסווג את החשיבות שלה,ביום שיהיה פה קבוצה שמביאה באופן קבוע מעל 5000 צופים למשחק(באירופה)תאמין לי היורוליג כבר יפנו אליה

מה אתה רוצה? שקבוצות שמביאות 2000 אוהדים ישקחו ביורוליג כי הן לקחו אליפות
?
גליל לא הצליחה לסגור את האולם שלה בגן ונר לתנאים של יול"ב קאפ אז שתופיע ביורוליג
?
יש גבול מסוים,אולם שכזה בשידור ישיר מוריד מאיכות היורוליג והמוניטין שלו בעיניי ספונסרים ומשקיעים,אתה פשוט מתעלם מזה

This Post:
00
233932.138 in reply to 233932.137
Date: 6/13/2013 7:47:27 PM
Overall Posts Rated:
341341
גודל היורוליג ועוצמת היורוליג לא אמורים לעניין אותי כאוהד ספורט, הם אמורים לעניין אותך כאוהד מכבי, כי זה משפיע באופן ישיר על הקבוצה שלך, שמשוריינת שם. אני משווה בין שתי הליגות המקבילות בשני ענפי ספורט. ליגת האלופות בכדורגל, היורוליג בכדורסל. שוב, אתה לא דוגל בשוויון הזדמנויות, אין לי בעיה עם זה, אין פה וויכוח עובדתי כלל, זה עניין של השקפה. אני רואה ספורט בצורה שונה תכליתית ממך, וכמעט כל ראיית העולם שלנו בנוגע למהותו של הספורט והדרך בה צריכה להתנהל מערכת ספורטיבית, מנוגדת לחלוטין.

הרשה לי לחדד

היורוליג ועוצמתו לא מעניינים אותי
מכבי ועוצמתה לא מעניינות אותי
מה קבוצה תעשה ביורוליג אם תגיע אליו לא מעניין אותי
כמה כסף ירוויח המפעל לא מעניין אותי
כמה אוהדים יגיעו לא מעניין אותי

מתוך ויקיפדיה:
"Key principles of sport include that the result should not be predetermined, and that both sides should have equal opportunity to win. Rules are in place to ensure that fair play to occur, but participants can break these rules in order to gain advantage."

כששני אצנים לא מתחילים מאותה נקודת מוצא, או לחלופין, כשנקודת הסיום רחוקה יותר לאחד האצנים ממתחרו, לא מדובר בספורט, זה נוגד את ההגדרה של ספורט.

אני לא מנסה שתסכים איתי, אני מנסה שתבין את המהות של מה שאני אומר ותבין את זה. שום דבר ממה שאתה אומר לא רלוונטי, כי הוא לא באמת משנה, הזדמנות לא ניתנת עם תנאי, שוויון זכויות אינו עם התניה, שוויון זכויות הוא דבר מובנה שמוגדר מראש. כאשר שוויון זכויות ניתן, החזק שורד. זוהי מהות הספורט. חוקים שווים לכולם, כך שהטוב ביותר ינצח ויזכה בשלל. השתתפות באירופה היא שלל.
אם הכל ביזנס, אז גם מכירת משחקים היא דבר לגיטימי. ואם אתה חושב שאין מה להשוות בין היורוליג לליגת האלופות במהותן כליגות איזוריות, אני לא אגיד מה אני חושב.

This Post:
00
233932.139 in reply to 233932.138
Date: 6/13/2013 8:09:08 PM
Overall Posts Rated:
2727
לא איכפתלי מהכוח של היורוליג לא כאוהד ספורט ולא כאוהד מכבי ולא לא קשור לשיריון אתה לא מבין אותי בכלל ומגיע למסקנות שגויות כל פעם מחדש

גם מכבי ועוצמתה לא מעניינים אותי במיוחד אני פשוט מציין עובדה

מה קבוצה תעשה ביורוליג כן מעניין אותי - בין עם זה רעננה(שראיתי משחקים שלה)בין אם זה ירושלים,חיפה(מקווה שיגיעו לשם)ובין עם גליל עליון(הלכתי למשחק מוקדמות שלה נגד ווראסץ)אני בעד כל הקבוצות כחול לבן באירופה לא משנה המפעל,אני פטריוט בספורט

אתה מדבר איתי עלי שיוויון בספורט ונותן כל מיני השוואות של ליגת האלופות אבל שם יש שיוויון
?
הספרדיות והאנגליות שרוכשות כל מה שזז(עם ביירן שגם גודלת ככוח אבל עדיין לא כמוהם)הליגות השונות כשקבוצה אחת בליגה האנגלית יכולה לקבל יותר כסף רק מזכויות שידור בפריימר ליגה מאשר ליגה שלמה במדינה כמו קרואטיה או הונגריה(סתם זורק שמות של מדינות אבל הפערים עד כדי כך גדולים שאני מאמין שזה אפשרי)תביא לי מקום אחד של שיוויון מלא,דוגמא אחת לספורט בתיפארתו,מקום אחד שמקיים את הדבר ששלפתה בוויקיפדיה שזה אוטופיה דימיונית שלא קיימת

אתה פשוט מרים דגל לבן,בלי שמכבי תשחרר את כל השחקנים ותתחיל מאפס יחד עם שאר הקבוצות ולכולן יהיה רף עליון של תקציב וככה לא יהיה לה יתרון של סגל ולא שם תקציב לסגל(ועל הדרך בוא גם נדחוף דראפט עוד משהו שכל הפרשנים אהבו לפמפם פה)אתה לא תהיה מרוצה

זה עולם קפיטליסטי,בכל העולם למי שיש יותר כסף יש יותר יתרון בסופרט תחרותי של ליגות ושוק העברות

אתה רוצה ספורט טהור
?
יש מקום אחד שזה בערך מתקיים בו...האולימפידה(כלומר חוץ מכל הסמים שרצים שם)וגם שם יש את הפאקים שלהם אבל הכסף לא משחק תפקיד אבל יודע מה? גם שם יש יתרון,לא ניראה לך מוזר שכל האצנים כמעט כולם ממדינות אפריקה\ג'מייקה ועוד כמה למיניהן? לא מוזר לך שבכדורסל של האן בי איי שהיה לבן לגמרי עד שהחלו לשתף שחורים(היה חוק שאוסר לשתף שחורים באמריקה)היום בגמר אתה רואה חמישיות שחורות לגמרי בשני הצדדים
?
עכשיו תצא נגד היתרון הגנטי שיש לאתלטים
?
תפסיק עם הדגל הלבן,כל הקטע של ספורט וכל הקסם שלו הוא שהאנדרדוג מנצח,כמו גליל של פארגו,שבאו קטנים ואנדרדוג וניצחו,כמו פורטו של מוריניו שלקחו ליגת האלופות,כמו הפועל ר"ג שירדו ליגה וזכו בגביע,זה הקסם של הספורט בעיני,להתגבר על המכשולים ולהצליח ולהיות גאה בהישג האדיר שלך

הספורט שאתה מתאר משעם כל כך שאף אחד לא היה צופה בו...בעולם שלך היה 0:0 כל הזמן בכדורגל ובכדורסל אין סוף הארכות...אני בעד ספורטיביות והגינות אני פשוט חושב שהם מתקיימים במצב הנוכחי ואתה לא

אתה שואף שלמות שלא קיימת ולא תגיע,קומוניזם ספורטיבי

Advertisement