Generalnie uważam, że trochę za wcześnie na panikę i wnioski bo raz, że jeszcze sezon się nie skończył i wcale nie wykluczone, że skończy się dobrze. Dwa to, że jeden marny sezon nie oznacza, że kolejne będą też słabsze. W końcu sam Joa się przyznał, że nie ma za wiele czasu i trochę kadrę zaniedbał.
pozostaje pytanie co z rocznikiem 18 latków na pozycjach SF/PF/C - bo o ile ten sezon jest jaki jest to trzeba się zastanowić co z młodymi (PG/SG mam ja jeśli faktycznie wyjdzie z dyskusji, że nie bardzo ich prowadzę to jest jeszcze czas na zmiany)
Natomiast z tego co zaobserwowałem to według mnie U-21 zbyt przesadnie poszła w multiskillowość. Nie wiem z czego to wynika...Być może wynika to z bumu na multiskillowych grajków w Polsce. Być może ktoś jasno nie powiedział czego oczkuje. W każdym bądź razie gdzieś rozmyło się to co robiliśmy w U-21 i co przynosiło nam sukcesy.
Zawodnicy U-21 powinny bazować przede wszystkim na głównych skillach. W te 3-4 sezony nie da się zrobić wiele więcej. To dla mnie jest jasne logiczne. Nie rozumiem dlaczego U-21 odeszła od tego co przynosiło sukcesy i poszła w multiskillowość rezygnując ze skilli głównych.
jest to głównie zasługa ogólnego trendu
jeśli już grajek trafia do kumatego, to wie on, że ciężko będzie robić poboczne skille po U21, często dobro klubu wygrywa (obecnie chyba z 10 % rocznika przekonuje mnie, że robi dół i basta) :)
Argument o tym, że NT zabrała garstkę zawodników jakoś do mnie nie trafia. Może ktoś mnie przekona? Obecna U-21 nawet potencjału supergwiazdy nie wykorzystuje..
nie płaczę o tych, którzy zostali
ale moja robota miała na celu dbać o U21
i pod tym względem zawsze lepiej mieć więcej niż mniej grajków :)
a tych co akurat wzięto z rocznika obecnych kadrowiczów to była czołówka grajków (powyżej wkleiłem i wiele od obecnych kadrowiczów się nie różnili)