BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Portugalia

[U21] Portugalia

Set priority
Show messages by
From: R-Allen

This Post:
00
147236.13 in reply to 147236.12
Date: 6/21/2010 1:12:23 PM
Overall Posts Rated:
2020
Lepszy jest Falborski. Ostatnio Vinnie mi ich obu pokazywał i też tak twierdzę.

From: oskar4

This Post:
00
147236.14 in reply to 147236.13
Date: 6/21/2010 1:13:54 PM
Overall Posts Rated:
1010
No być może. Bazę ostatnio widziałem jakiś miesiąc temu, ale skoro tak mówicie...

From: MuzG
This Post:
00
147236.15 in reply to 147236.11
Date: 6/21/2010 1:17:36 PM
Overall Posts Rated:
3030
Szkoda tej porażki bo na prawdę były realne nadzieje na medal 4 miejsce w grupie nie pozwala nam nawet na udział w kwalifikacjach drugiej szansy (tak więc w następnym sezonie Puchar Pocieszenia).
No cóż vinnie starał się jak mógł, ale niestety nadal są bariery których nasza młodzieżówka nie potrafi przeskoczyć. Bynajmniej i tak należą mu się wielkie gratulacje za wprowadzenie na forum tak wspaniałej atmosfery wokół U-21 (naturalnie należą się również osobom które mu pomagały).
Cóż więcej można powiedzieć - może za dwa sezony damy radę.

From: oskar4

To: MuzG
This Post:
00
147236.16 in reply to 147236.15
Date: 6/21/2010 1:22:49 PM
Overall Posts Rated:
1010
To zależy... Od tego czy Vinnie ma zamiar ubiegać się o reelekcję?

From: kozlik4

This Post:
00
147236.17 in reply to 147236.16
Date: 6/21/2010 3:32:11 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40854085
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Vinniego kadencja trwa jeszcze sezon także jeszcze chyba nie pora żeby się zastanawiał czy ubiegać się o reelekcję czy nie. No cóż trudno ocenić ten sezon. Na pewno vinni wprowadził nowy, lepszy klimat wokół reprezentacji, Mi osobiście jako scautowi i osobie związanej bezpośrednio z kadrą super się z nim współpracuje. Szkoda tylko, że wyniku zabrakło, bo nie da się ukryć, że wynik jest poniżej oczekiwań. Trzy ostatnie mecze nas pogrążyły. Trzeba przyznać, że trochę nie mieliśmy szczęścia w tych ME... Porażki z Turcją, czy Hiszpanią choć bolały to jednak dało się je jakoś wytłumaczyć, natomiast porażki z Portugalią w ogóle nie zakładałem i ciężko mi ją przełknąć. Dla mnie to ogromna porażka polskiej drużyny i nie podejmę się oceny przyczyny porażki.

From: Szynka

This Post:
00
147236.18 in reply to 147236.17
Date: 6/21/2010 4:57:59 PM
Overall Posts Rated:
00
Generalnie to nie żebym promował swojego zawodnika, ale na silnej formie z cudownym rzutem z wyskoku i znaczącym zasięgiem, dałby chyba ciup więcej przy ataku z obwodu niż wystawienie na SF kolesia o nominalnej pozycji center przy ataku z obwodu.. nawet jeśli miał sprawną formę...Ponadto świetna obrona na dystansie mogłaby też nas uchronić nieco przed ich R&G... Ale ja tam się nie znam ^^

EDIT: Oczywiście mówię o pozycji rezerwowego SF :)

Last edited by Szynka at 6/21/2010 4:59:53 PM

From: Dejvidd

This Post:
00
147236.19 in reply to 147236.18
Date: 6/21/2010 5:06:17 PM
Overall Posts Rated:
188188
Yyy.. vinnie coś mi kiedyś wspominał, że Sylwek mógłby zagrać jako SF, ale niespecjalnie się tego spodziewałem..

Dziwne.. Teoretycznie byliśmy lepsi w każdym elemencie, mimo tego każdy ich zawodnik nawrzucał nam ostro.. Do tego q4 to miazga, 42-23 o.O'

This Post:
00
147236.20 in reply to 147236.19
Date: 6/21/2010 5:31:47 PM
Overall Posts Rated:
296296
trzeba przyznać (jako kibic) że kilka decyzji Vinniego było dosyć kontrowersyjnych.. i niestety wyniki nie obroniły go. apetyty nam strasznie urosły bo medal był niezwykle blisko, szkoda tego TiE z Turcją a dzisiajeszy mecz to dla mnie zagadka.
urosły nam strasznie oczekiwania a wiadomo im większe oczekiwania tym większe rozczarowanie. tym bardziej szkoda, że jak nam zapowiadają za sezon "szału nie będzie" więc na przełomowy sukces znów przyjdzie nam poczekać.
mimo wszystko gratulacje VJ i całe otoczenie:)

This Post:
00
147236.21 in reply to 147236.18
Date: 6/22/2010 1:30:52 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12101210
Generalnie to nie żebym promował swojego zawodnika, ale na silnej formie z cudownym rzutem z wyskoku i znaczącym zasięgiem, dałby chyba ciup więcej przy ataku z obwodu niż wystawienie na SF kolesia o nominalnej pozycji center przy ataku z obwodu.. nawet jeśli miał sprawną formę...Ponadto świetna obrona na dystansie mogłaby też nas uchronić nieco przed ich R&G... Ale ja tam się nie znam ^^

EDIT: Oczywiście mówię o pozycji rezerwowego SF :)

dobry edit bom sie ciut skolowal:)

Vinnie z mojej strony dzieki za to ze znow zainteresowalem sie kadra :)

szczescia nie mamy i tyla

dwa mecze o jeden kosz i moglo byc inaczej :)

podobalo mi sie ze w wielu meczach wystepowalismy z pozycji sily a to wbrew naszej (polskiej) naturze

zawsze lepiej czulismy sie w roli czarnego konia bo wtedy porazki mniej bolaly

dzis bola bardziej ale uczucie tego ze sie nas boja bezcenne

zaluje ze nie bylo wpisu o kraju do ktorego rozmyslalem sie udac ibyloby to bardzo pomocne

no nic moze kiedys jeszcze zostanie opisany :)

This Post:
00
147236.22 in reply to 147236.21
Date: 6/22/2010 2:33:18 AM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
No cóż, jak to ktoś napisał, chcieliśmy dobrze wyszło jak zawsze ;(

Naprawdę nie wiem jaka jest przyczyna naszej porażki z Portugalią, ale to teraz mało istotne. Fakty są takie, że wypadliśmy tak sobie, chcieliśmy grać o złoto, zaryzykowaliśmy i zostajemy z niczym. Tak to w sporcie po prostu bywa. Nie spełniło się moje wielkie marzenie o medalu dla Polski. Mam nadziej i wierzą w to głęboko, że wcześniej czy później jednak komuś się to uda.

Bardzo dziękuję tym wszystkim, którzy mi w tym sezonie pomagali, nie będę wymieniał wszystkich z nicka, bo tych osób jest bardzo dużo. Szczególnie dziękuję kozlikowi4, który mi pomógł najbardziej i Jego chciałem wyróżnić, ale duże brawa i gratulacje dla każdego, który dodał własną cegiełkę do budowy naszej drużyny U-21.

Nigdy nie obiecywałem medalu i...słowa dotrzymałem ;) Startowałem raczej z programem szerszego zainteresowania kadrą U-21 polskich użytkowników BB. Ten cel uważam, że został naprawdę fajnie zrealizowany. W obecnym sezonie na forum i poza nim pojawiło się bardzo dużo nowych użytkowników, którzy na serio kibicowali naszej reprezentacji i polskie BB będzie miało z nich pożytek. Części z nich trochę zabrakło wytrwałości, ale wierzę, że po krótkim przestoju powrócą do "działania" ;)

Szkoda, że nie ma medalu, bo kadrę mieliśmy na medal. Zadecydowały detale, na pewno też moje błędy w meczach z Turcją i Hiszpanią do których się absolutnie przyznaję i się nie wypieram. Możecie mi wierzyć lub nie, to jednak nie jest dla mnie najważniejsze. Cieszę się, że przy kadrze była zdrowa atmosfera, ze nikt się nie obrażał, nie wyciągał brudów, że wszyscy szczerze kibicowali, a wielu autentycznie i czynnie pomagało. Tak to sobie wyobrażałem i cieszę się, że tak było. To na pewno zaprocentuje w przyszłych sezonach. Jak jest dobra atmosfera i zainteresowanie to wyniki przyjdą na pewno.

Jak już powiedziałem, na forum pojawią się podsumowanie trzech ostatnich naszych spotkań, a także na BB-info podsumowanie ME. Proszę Was jednak o trochę cierpliwości, ponieważ mam teraz bardzo ciężką sesją, przed nami draft, a więc czasu będę miał bardzo mało.

W każdym razie, póki co się jeszcze nie żegnamy ;) W przyszłym sezonie będziemy grali w Pucharze Pocieszenia i postaramy się godnie reprezentować nasz kraj.

This Post:
00
147236.23 in reply to 147236.22
Date: 6/22/2010 8:01:51 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12101210

Jak już powiedziałem, na forum pojawią się podsumowanie trzech ostatnich naszych spotkań, a także na BB-info podsumowanie ME. Proszę Was jednak o trochę cierpliwości, ponieważ mam teraz bardzo ciężką sesją, przed nami draft, a więc czasu będę miał bardzo mało.

czyli ze co?

Oskarow nie zrobisz w tym sezonie? :)

Advertisement