Wg mnie i tak, i nie. To, że mam stratę infrastruktury (w praktyce tylko hala + budynek hali, bo elementy dodatkowe typu siłownia itd. to też są jakieś koszty bieżące) jest bezdyskusyjne, ale oprócz tego wydaje mi się, że przez te 40 sezonów masz szansę długoterminowo budować drużynę jako ruchome aktywa, tzn. trenować tak, by odchodzących weterenów zastąpić lepszymi trenowanymi, za odchodzących wyciągąć zysk, który przeznaczasz na lepszych młodszych itd.
Zawsze możesz też chomikować kasę, co powoduje duży handicap dalej. Spójrz na przykład druzyny Hooligan Hawks. Przez dobrych parę sezonów zaszył się w niskich ligach i chomikował kasę, wcześniej skapitalizował skład, a potem przypuścił jeden mocny szturm na PLK na przestrzeni kilku sezonów. Dobry menadzer, dobry plan, czas.
Oczywiście, w pewnym momencie możesz chcieć już konsumować, a nie kapitalizować, ale wtedy dobrowolnie godzisz się na ryzyko. A ja wtedy nadrabiam stratę tych xx sezonów ;)
A czy da się płynnie wymieniać skład, zapytaj Darkonzę ;) Pewnie piekielnie trudne na tym poziomie, ale...
PS. Piłeczka z dyskusję.
Last edited by TomFrost at 9/18/2019 11:31:15 AM