BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választási vitafórum

Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
208962.131 in reply to 208962.117
Date: 2/9/2012 4:20:27 PM
Overall Posts Rated:
190190

Én egyáltalán nem mondanám túlidealizáltnak, bizonyítottan működőképes. A jelenlegi is az, egy bizonyos szintig.
Nem vagyok scout, de 4 csapatot tudok, akik tőkeerősek is egyben.
A hány darabka Hukli már válaszolt, elég jelentős számban vannak úgy gondolom.( ha egyébként érdekelt, utána nézhettél volna), pár kattintás.
Nem belső támadáshoz használható bedobók lennének, mivel nincs KV-jük, hanem a főskillek mellett passzuk, technikájuk és labdavezetésük. Miért lennének jók bedobónak? Nem értem a koncepciódat.
Nem csak benti támadásra használhatóak, a jó passznak következtében jól passzolják a labdát a kinti embereknek kinti támadásnál.
Centerekről beszélünk.
Több hozzáfűzni valóm nincs a témával kapcsolatban, elég sokat írtam a programom edzéspolitikájáról, aki akarta megértette szerintem.

Képzeld, utánanéztem a számnak, nem véletlenül kérdeztem, kíváncsi lennék a véleményedre a számmal kapcsolatban.

A 4 csapattal szeretnél neveltetni hány játékost is összesen? Ők mikorra lennének készen?

Az a 22 éves játékos, aki az edzésterved alapján edződik, természetesen az idealizált induló alapanyagból, rendelkezik mondjuk 12-es tempó, 12-es labdavezetés, és 12-es technika,valamint ne mondjunk nagyot, 8-as passzolással. Emellett főskillből szerintem maximum 12-13-at érhet el ennyi idős korára. Egy ilyen játékos centernek alkalmatlan. Miért venné meg egy első osztályú csapat? Pontosan ez volt az eredeti kérdés is. Edzeni?

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
208962.132 in reply to 208962.119
Date: 2/9/2012 4:27:02 PM
Overall Posts Rated:
190190
Én önző módon arra gondoltam, hogy ha az U21-es kapitány munkával teljesen elhavazott jobbkezei közül egyet szeretnél a saját munkád megsegítésére felkérni, erről talán az U21-es kapitányt sem ártana megkérdezni. De igazad van, ez önző dolog volt részemről.

This Post:
00
208962.133 in reply to 208962.129
Date: 2/9/2012 4:32:53 PM
Overall Posts Rated:
190190

Úgy látom, hogy csak a programjainkat akarod használni, amelyek már most is jók, és te ezek mellett csak „ülsz a trónon, és parancsolgatsz”.
Mighty:” És emellett, ha az U21 program működik, és az NT is, akkor nem lesz probléma.”
kaygee: „Nem én aggódom egyedül…”

Dátum: 2012. 02. 09. 16:24:10

Mighty:”Tudok ötleteket adni, hogy jobb játékosaitok legyenek a későbbiekben”

Wolw:”Mit értesz azon, hogy jobb csapatot? Az írtad előbb, hogy az edzőknek adnál ötleteket, hogy jobb játékosokat tudjanak nevelni. Jobb, mint ki? Tudnál egy példát adni? Milyen játékosokat látnál a keretben az irányításod alatt? Konkrétumokat légyszi, mint az általános, magasabb védekezés, magasabb pontdobás….Úgy hiszem ez nem elég, hogy megváltoztassuk a jelenlegi rendszert”

Ez egy kicsit más szeretne lenni, főleg a vége: Konkrétumokat kérnék, mert az általános "jobban védekezik, jobban dob" nem hiszem, hogy elég a jelenlegi rendszer megváltoztatásához."

Bocs, ha félreérthető, átírom.

This Post:
00
208962.134 in reply to 208962.133
Date: 2/9/2012 4:52:08 PM
Overall Posts Rated:
2323
Hmm. A vége kb ugyanaz...:D De jogos, a szöveget visszaolvasva, akkor ez jobb. Előtte lévőket én így fordítanám. De ez mind első nézetre rögtöni fordítás. Átfogalmazni nem volt időm...

This Post:
00
208962.135 in reply to 208962.131
Date: 2/10/2012 4:04:06 AM
Overall Posts Rated:
6262
4 csapattal 8 játékos edzhető könnyedén egy poszton(gondolom tudod). Mint már leírtam kb. 1000x(gondolom elolvastad), 25-26 éves korukra lennének készen, úgy mint máshol is. Egyébként nem ritka eset, hogy még ezután is edzik, nem véletlenül tartanak ott mások,a hol tartanak, és mi sem. Nem akkor leszel sikeres ebben a játékban véleményem szerint, ha gyors eredményeket akarsz elérni. Az én programom egyik alappillére az, hogy elindítok egy szerintem nagyon hasznos és pozitív folyamatot, melynek eredménye láttán fennmarad.
Ha tegyük fel most nem kezdődik el ez a folyamat, de 2 szezon múlva igen, akkor 10 szezonra leszünk legalább lemaradva.

Igen, Miért Te nem vennél meg egy centert, akit csupán 3-4 szezonon át kell edzened alapskillre, és van egy válogatott jó kieges és értékes centered? Szponzori pénz stb?Eredmények elérése? 2. ligások is megvehetik. Ha te nem is vennéd, biztosan lennének olyanok akik megveszik, ettől én nem tartanék.
Vehetsz egy értéktelen centert, olyat bárki tud, te sem leszel sikeresebb náluk. Nézd meg a BCHostivar csapatát.

Tempó edzésről egyébként ki beszélt? Erre pontos választ kérek! Az elejétől kezdve a technika, labdavezetés és passzolás erősitésésének fontosságáról beszélek.
Center:
1. 2 pontos, Belső védekezés, Lepattanózás
2. Blokkolás
3. Passzolás, Labdavezetés, Technika
4. Tempódobás

Be is teszem ide, itt a tulajdonságok fontossága van feltüntetve egyes posztokon. Jól látszik, hogy a tempó csak 4. helyre van rakva. A blokkolást 2. helyre írja, de az megy a BV-től is, külön edzést fordítani rá felesleges, mindenki tudja hogy mennyivel viszi fel a fizut, és hogy milyen kevéssel a teljesítményt.
Tempó az megy a 2pontostól és az 1:1-től is ha jól emlékszem, de külön erőt nem érdemes fordítani rá.

Figyelj, egyezünk meg abban, hogy szerinted e jelenlegi center neveléssel nincs semmi bajod, és ez így van jól ahogy most van, mert teljesen felesleges erről vitázni ha csak mindenbe belekötsz, és muszáj 1000x ismételnem magamat.

Ha az én edzéspolitikámat kritizálod, akkor írd le kérlek, hogy pl. a cseheké miért olyan rossz, végül is csak 8x nagyobb BB közösségekkel is fel tudják venni a harcot, mint a lengyelek vagy a spanyolok.

Köszönöm!

Üdvözlettel: Pörköltszáj

Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 2/10/2012 4:08:13 AM

This Post:
00
208962.136 in reply to 208962.132
Date: 2/10/2012 4:17:00 AM
Overall Posts Rated:
6262
Én önző módon arra gondoltam, hogy ha az U21-es kapitány munkával teljesen elhavazott jobbkezei közül egyet szeretnél a saját munkád megsegítésére felkérni, erről talán az U21-es kapitányt sem ártana megkérdezni. De igazad van, ez önző dolog volt részemről.

Nem kérnék tőle többet, mint amennyit idáig is segített az NT-nek.
Ezen mi olyan felfoghatatlan?

Egyébként meg úgy ismerem dzsevasz-t, ha valami problémája van akkor tudatja a dolgot, nem hinném hogy külön sajtó referensre lenne szüksége.
De hogy te is megnyugodjál, tegnap beszéltünk a dolgokról skypeon, és nincs köztünk jelen esetben nézetkülönbség.

Azt gondolom, hogy ezt a témát is lezárhatjuk, ha nem, akkor írj PM-et, mert unalmas lehet a fórum olvasóinak, hogy ugyan azon a dolgon van lovagolva.(feleslegesen)

Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 2/10/2012 4:21:05 AM

From: kaygee

This Post:
00
208962.137 in reply to 208962.112
Date: 2/10/2012 4:18:11 AM
Overall Posts Rated:
173173
Ez tervbe van véve.

Úgy próbálom megoldani, hogy ehhez a generációhoz kellene majd még igazolnom egy kint játékost (valószínűleg Perez helyére majd vagy egy hátvédet), csak edzenem kellene a jelenlegieket 1-2 szezonig, hogy velük annyit ne kelljen már foglalkozni, és a fizujuk se nőjön tovább. Az előző szezon végén eléggé kutyául álltam már anyagilag, az új igazolásokkal pedig baromi nagy pechem volt. Most van valamennyi megtakarításom, eléggé minimálos a klub abból a szempontból, hogy kevés játékosom van (a 4k-s vízhordókat ne számold ide, csak a bevethetőeket).

Ha anyagilag 1-2 szezon okés lesz, akkor elvileg lehet szó ilyesmiről (feltétele még az is, hogy egy nagyobb stadiont összehozzak, és feljutásra is esélyes legyen a csapat).

Azt még nem döntöttem el, hogy fiatal nevelése legyen csak barátságosokon játszatva vagy pedig egy későbbi U21-ből kikerülő játékos (utóbbi lenne logikus). De azt semmiképpen sem szeretném, hogy el kelljen dobni 2 szezon után, mert nem elég érett a csapat ahhoz, hogy hosszabb távon el tudjak tartani valakit.

Remélem, hogy a közösség munkájához majd kapitányként is hozzá tudok járulni a továbbiakban is, illetve igyekszem másképp is aktív maradni, például a tippversennyel.

UI: Referenciám azért lesz, mert segítek egy csapatnak (itt mentorálásnak hívjátok, talán ez is az a kategória) és a válogatottra esélyes Szoboszlai Tibort nevelgetjük közösen. Szerencsére a múlt szezonban sikerült a 3. ligába feljutni, pedig a bedobó edzésért elég sok áldozatot kell hozni és a csapatépítés kárára megy. ezúton köszönet Ozant-nak a nevelőmunkáért.

Last edited by kaygee at 2/10/2012 4:36:35 AM

This Post:
00
208962.138 in reply to 208962.83
Date: 2/10/2012 4:42:26 AM
Overall Posts Rated:
6262
Plotár Krisztián neve már elhangzott itt korábban (208962.48). Mellette Keindl Konrád emelendő ki (15010158). Előbbivel Maiita végez szezonok óta nagyon jó munkát, utóbbi esetében nem kis egyeztetési huzavona után sikerült az alapskillek edzését kiharcolni. Kiegekből már jól áll, kivéve sajnos a kinti védekezést, de abból nagyon gyatra volt, borzasztó sokáig tartott volna felhozni, és kárára lett volna minden másnak. Ettől függetlenül jó lesz.

Kinti védekezést edzeni centernek?? :O

Ott van még Pintácsi Balázs is (13577487) az ő tulajdonosával folyamatosan tárgyalásban állok. Az elmúlt 4-5 szezonban nagyon ritka volt a multizható magasember draft, nem volt várható, hogy 3-4 játékoson kívül sokkal többen lesznek ilyenek. Őket viszont megbecsültük. Alapskillben erősek is vannak, náluk még lehet azzal kísérletezni, hogy felhozzuk mondjuk a passzolást.

4-5 szezonnal ezelőtti elindult programot említettél, ez az ezzel tárgyaltam ennek azt adtak, ez inkább az ahogy esik úgy puffan kategória, ez nem egy kialakult és precíz center életpálya program. Kérlek ne említsd egy lapon az enyémmel.

Ferlinget szándékosan nem emeltem ki, pedig tehettem volna. Kofa szezonokon át remek munkát végzett vele. Személy szerint nagyon fel vagyok háborodva azon, hogy őket kettejüket te kudarcnak tatod, alappillérei voltak a vigaszágit nyert U21 válogatottnak

Felháborodni fel lehet, bárki megteheti:). Én akkor meg azon háborodom fel, hogy Ferlingből sajnos már sohasem lesz olyan center, mint amilyen az erősebb válogatottaknak van.
Igen, Kofa szezonokon át kemény és kitartó munkát végzett vele, hogy az u21 egy szezonban jó eredményeket érjen el.Ez meg is történt, és én is büszke vagyok rá, DE:
Gondolom ez is volt a célotok Ferlinggel és Vonával. De nem hinném, és Kofa jelezte is, hogy nem erre számított.
Ajánlhattátok volna neki, hogy 21 évesen adja el,akkor még talán kapott volna érte valamit, ehelyett anyagi csőd közelébe lett sodorva úgy, hogy akiket edzett, 18 évesen értékesebbnek számítottak.
Neki álltál több mint 100 ezres fizuval 2 játékost 22 évesen kiegekre kérni edzeni, hátha lesz belőle valami. Nos ez felelőtlenség, Kofa kárára.
Az eredménye már ismert.

Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 2/10/2012 4:46:07 AM

This Post:
00
208962.139 in reply to 208962.19
Date: 2/10/2012 4:59:58 AM
Overall Posts Rated:
2323
Hy!
One manenger asked these questions (from all candidates):

First of all Mighty how do u want to communicate with hungarian manegers, for example me? Who will translate your"words"? You will write by programs, or you will write your posts, BB mails in english, and someone will understand it someone no?! (or you will ask someone sometimes to translate your "worlds"?)
1.How do you imagine those players who has above 200k salary?
a---> with 1.league teams
b---->with 2.league teams
c----->with those teams, who has lots of money, and don't use it....(and please write justificate too)
2. How are you going to plead manegers to buy hungarian NT players, and not someone, who is from another country?
3. I would like to buy Péter Ferling (16953590). I can pay his salary for longer time, in 2. league. Where is he from the maximal salary? And how would you train him?
4. What's your opinion about TIE-NORMAL-PCT agreement before matches?

Thanks!
Mihajov

(egy pár részt átírtam, mert így értelmesebbnek találom a kérdést, de a lényegi tartalom ugyan az!)

This Post:
22
208962.140 in reply to 208962.138
Date: 2/10/2012 5:06:23 AM
Baracskai Betyárok
II.1
Overall Posts Rated:
154154
Tetszik az ötletelés, örülök, hogy pörköltszáj elindult a választáson. Akár mi is lesz az eredmény, úgy érzem mindenképpen előrébb fogunk jutni.
Én értem pörköltszáj centeres terveit, és igazat adok neki. Tasi felnevelése sajnos kényszerpályán mozgott, de a jobb kiegészítőkkel rendelkező centereket valóban vétek U21-re kihegyezni. Nagyobb hasznot hajt mind a tulajdonosnak, mind esetlegesen NT-nek!

This Post:
00
208962.141 in reply to 208962.140
Date: 2/10/2012 5:14:39 AM
Overall Posts Rated:
173173
Csakhogy Ferlingnek és Vonának nem voltak egyértelműen jók a kiegjei, Kofa hozta fel őket, itt van a keveredés valami miatt, nem tudom, hogy kitől indult, de téved.

Advertisement