4 csapattal 8 játékos edzhető könnyedén egy poszton(gondolom tudod). Mint már leírtam kb. 1000x(gondolom elolvastad), 25-26 éves korukra lennének készen, úgy mint máshol is. Egyébként nem ritka eset, hogy még ezután is edzik, nem véletlenül tartanak ott mások,a hol tartanak, és mi sem. Nem akkor leszel sikeres ebben a játékban véleményem szerint, ha gyors eredményeket akarsz elérni. Az én programom egyik alappillére az, hogy elindítok egy szerintem nagyon hasznos és pozitív folyamatot, melynek eredménye láttán fennmarad.
Ha tegyük fel most nem kezdődik el ez a folyamat, de 2 szezon múlva igen, akkor 10 szezonra leszünk legalább lemaradva.
Igen, Miért Te nem vennél meg egy centert, akit csupán 3-4 szezonon át kell edzened alapskillre, és van egy válogatott jó kieges és értékes centered? Szponzori pénz stb?Eredmények elérése? 2. ligások is megvehetik. Ha te nem is vennéd, biztosan lennének olyanok akik megveszik, ettől én nem tartanék.
Vehetsz egy értéktelen centert, olyat bárki tud, te sem leszel sikeresebb náluk. Nézd meg a BCHostivar csapatát.
Tempó edzésről egyébként ki beszélt? Erre pontos választ kérek! Az elejétől kezdve a technika, labdavezetés és passzolás erősitésésének fontosságáról beszélek.
Center:
1. 2 pontos, Belső védekezés, Lepattanózás
2. Blokkolás
3. Passzolás, Labdavezetés, Technika
4. Tempódobás
Be is teszem ide, itt a tulajdonságok fontossága van feltüntetve egyes posztokon. Jól látszik, hogy a tempó csak 4. helyre van rakva. A blokkolást 2. helyre írja, de az megy a BV-től is, külön edzést fordítani rá felesleges, mindenki tudja hogy mennyivel viszi fel a fizut, és hogy milyen kevéssel a teljesítményt.
Tempó az megy a 2pontostól és az 1:1-től is ha jól emlékszem, de külön erőt nem érdemes fordítani rá.
Figyelj, egyezünk meg abban, hogy szerinted e jelenlegi center neveléssel nincs semmi bajod, és ez így van jól ahogy most van, mert teljesen felesleges erről vitázni ha csak mindenbe belekötsz, és muszáj 1000x ismételnem magamat.
Ha az én edzéspolitikámat kritizálod, akkor írd le kérlek, hogy pl. a cseheké miért olyan rossz, végül is csak 8x nagyobb BB közösségekkel is fel tudják venni a harcot, mint a lengyelek vagy a spanyolok.
Köszönöm!
Üdvözlettel: Pörköltszáj
Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 2/10/2012 4:08:13 AM