Ezzel én is egyetértek. Annyi javaslatom lenne a dologhoz, hogy akkor a számszerűen megtippelendő kimenetelek (azaz a régi verzió) ne a végeredményre vonatkozzanak. Nagyon nehéz eltalálni azt, hogy mennyi a számszerű eredmény, a tegnapi 139-112-t pedig egyenlő lett volna a lehetetlennel (legalábbis szerintem). Többek között ezért is javasoltam az új formát. Más dolgokban viszont jó lehetne.
Arra gondoltam, hogy lehetnének 1 és 2 pontos kérdések, és nem a kérdések számát, hanem az elérhető pontok számát lehetne maximalizálni (mondjuk ez eddig is kb. így volt). Így mindig változhatna, hogy hány 1 és 2 pontos kérdés van egy adott fordulóban. Tényleg, akkor meg is kérdezem, hogy szerintetek hány kérdés lenne jó (persze körülbelül). Azt gondoljátok át, hogy ne kelljen két órát eltölteni a tippeléssel, viszont 8-10 kérdésnél kevesebb esetén már nehéz lenne vegyíteni a régi és az új ötleteket.
Amit mindenképpen szeretnék az az, hogy minden körben lehetne egy bónusz kérdés több pontért (3 vagy 4, majd attól függően, hogy hány lesz az elérhető pontok száma). Ennek a kérdésnek négy kimenetele lenne, és minden játékos 2 tippet adhatna le rá, egyértelműen megjelölve, hogy melyik az elsőszámú és melyik a második. Az első tippet minden játékosnál figyelembe venném, ha az jó, akkor járnak a pontok. Ha nem talál, akkor a második számú tippet akkor venném figyelembe, ha az adott játékos az alap tippsorban már egy bizonyos pontszámot elért (mondjuk a 2/3-át). Akkor a második tippjével is megszerezhetné a plusz pontokat. Ez egy jó megoldás lehetne arra az esetre, ha valaki mondjuk nagyobb hátrányba kerül a verseny során azért, mert egy fordulóban valamilyen oknál fogva nem tud tippelni vagy egyszerűen csak kifog egy rossz szériát. Az NT tippversenyben megfigyeltem ugyanis, hogy többen indultunk, aztán néhányan kiszálltak menet közben, illetve olyanok is elértek viszonylag magas pontszámokat, akik nem voltak minden esetben jelen.