BuzzerBeater Forums

BB Poland > czik cziak on de najt, akt siódmy

czik cziak on de najt, akt siódmy (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
209562.132 in reply to 209562.119
Date: 2/27/2012 8:07:24 AM
Star Starachowice
II.4
Overall Posts Rated:
5555
No to zobaczymy... Ale i tak Legia będzie Mistrzem Polski. A porażka z Górnikiem 2:0 to był wypadek przy pracy i już według mnie tego błędu nie popełnią, bo teraz mają stabilny i wyrównany skład, który jest oparty również na młodych piłkarzy jakich Legia potrafi wyszkolić niż inny polski klub. Do drużyny powoli wchodzi Żurek, który wszedł na zmianę.

a z Podbeskidziem, Koroną, Polonią, też dali łatwo radę,
kłopoty będą na pewno, jeszcze trochę kolejek zostało i wiele jeszcze może się zmienić,
jak na razie to Legia ma stratę, której sama nie zdoła odrobić,
może tylko czekać na potknięcie lidera i sama nie może grać tak jak w poprzedniej rundzie i tracić punktów,

przed rundą stawiałem na Śląsk, teraz trochę mniej,
ale Lenczyk może to szybko poukładać, niedaleko są też Polonia, Ruch i Korona,
Wisła i Lech już chyba straciły szanse na mistrza, ale o Puchary też mogą powalczyć, a przez to Liga może być ciekawa i nieprzewidywalna do końca.

From: pankol102_

To: Pewu
This Post:
00
209562.133 in reply to 209562.129
Date: 2/27/2012 9:49:49 AM
Overall Posts Rated:
7676
A ja jeśli można to tylko dodam , że zabolała mnie jedna rzecz jeśli chodzi o kiboli.
Chodzi mi o kiboli Ruchu Chorzów , ponieważ nie spodziewałem się , że w naszej polskiej piłce jest jeszcze RASIZM !!
Nie mam pojęcia czy tylko ja to zauważyłem ale te odgłosy gdy piłkę z autu wyrzucali Henriqez i Arboleda , którzy znajdowali się wtedy przy trybunie zagorzałych kibiców Ruchu , świadczyły tylko o jednym. Dziw mnie bierze , że ta sprawa nie została poruszona . I nie piszę tego jako oburzony kibic Lecha tylko jako przeciwnik rasizmu . A to , że Śląsk jako Województwo (nie Wrocław) ma dużo wspólnego z Niemcami to wiedziałem ale do historii wracać nie mam zamiaru ...

This Post:
00
209562.134 in reply to 209562.133
Date: 2/27/2012 10:04:12 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10021002
a dajże spokój z tymi rasizmem, jesteśmy 20lat za zachodnią europą, a tam rasizm jest, który zawsze był, jest i będzie, co nie znaczy, że zgadzam się z nim i tłumokami, którzy go propagują.

Last edited by aMORFIczny at 2/27/2012 10:05:10 AM

This Post:
00
209562.135 in reply to 209562.129
Date: 2/27/2012 4:16:17 PM
Overall Posts Rated:
9494
Jestem pod dużym wrażeniem, że jesteś w stanie zabrać swoje dziecko na mecz szczególnie piłki nożnej, a może nawet tylko piłki nożnej w kontekście dalszej wypowiedzi. Ja w obecnie nie zabrałbym swojego dziecka (daleka droga do tego) na stadion piłkarski. Obecnie ta kultura stadionowa jak to określiłeś jest przesycona przemocą i nienawiścią. Nie wiem czy to dobre miejsce dla dziecka. Nie tak sobie wyobrażam rodzicielstwo i wpajanie podstawowych wartości. Palenie szalików, wyzwiska w stronę piłkarzy/kibiców przeciwnej drużyny, wulgarne transparenty. To też "kultura", ale nie o takiej marzy każdy kibic, przynajmniej taki jak ja. Jesteś z Wrocławia to także masz świadomość jak wygląda sytuacja społeczna tych kiboli poza stadionem. Jak oni zachowują się, często zakryci szalikiem Śląska. Takich mamy właśnie kibiców. To o nich głównie pisze się w mediach. Nie wiem czy objawia się ten fenomen futbolu, ale dostrzegam jedynie tego typu wandalskie kibicowanie na meczach piłki nożnej. Nie koszykówki, nie siatkówki, czy nawet piłki ręcznej i dlatego zdecydowanie prędzej pokazałbym synowi parkiet koszykarski niż murawę stadionu wokół, którego uprawiają pogo kibice Śląska na trybunach. Wiem co chciałeś przekazać w swoim poście odnośnie weekendu sportowego. Niestety w Polsce tego jeszcze nie ma i nie zanosi dopóty nie wytępi się tych bydlaków. Dla nich sport nie jest już"uczuciowy", a staje się sensem życia. Za ukazanie swojego uwielbienia odnośnie ulubionego klubu w innym mieście dosłownie można zostać napadniętym. Nie słyszałem o podobnych wypadkach w przypadku kibiców innych sportów niż piłki nożnej. Z drugiej strony, tej sportowej, żeby budować tę otoczkę należy mieć te fundamenty. W Polsce żaden klub ich nie ma. Bądźmy szczerzy, jedyne czym możemy pochwalić się aktualnie to stadionami tylko dzięki Euro, pozostała część funkcjonowania klubu jest na łopatkach. Jedyne co podziwiam w polskiej piłce to umiejętność sprzedania takiego produktu, wadliwego produktu. Cena? Ponad 100 mln zł z tytułu praw telewizyjnych za ramówkę, której nie da się oglądać.

Na stadiony piłkarskie chodzą faceci z jajami, a nie jakiś facet bez jaj. Zobacz przemoc jest wszędzie na stadionie, poza stadionem, niedaleko hali sportowej kiedy będziesz wracał do domu mogą Cię dopaść jacyś bandyci i co? Dzwonisz po policję, która złapie kogoś i tylko na 3 miesięcy do aresztu (będzie tam miał ciepło, dostanie jeść, może oglądać TV, nie musi iść do pracy tylko leży sobie w łóżku i co?). Taka jest chora Polska, a Tusk cały czas się uśmiecha w TV jakby czuł, że wszystko jest ok.

This Post:
00
209562.136 in reply to 209562.126
Date: 2/27/2012 4:23:13 PM
Overall Posts Rated:
9494
I masz piłeczkę ode mnie ode mnie:)) A taka napinka na forum i naśmiewanie się z przeciwnika świadczy, że kolega który to pisał, jest BOTEM :P Smutno było na stadionie, ale zobaczymy na koniec sezonu, kto będzie lepszy. Kibice Legii myślą, że mistrza za zasługi dają... Żenada.

Ja się nie naśmiewam, tylko mówię o co w piłce nożnej chodzi. Bo niektórzy śmiali się z Smudy i uważali Lenczyka za świetnego trenera. Lenczyk prowadzi ekipę tylko na podwórku oparta na doświadczeniach, ale niestety nie są bardzo dobrymi, tylko przeciętnymi piłkarzami. Coś czuję, że Mila w reprezentacji już tak dobrze nie zagra, ponieważ brakuje mu szybkości i dynamiki. Lepszy od niego jest Obraniak.

This Post:
22
209562.137 in reply to 209562.135
Date: 2/27/2012 5:10:12 PM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
Koleś przestań z tym Tuskiem.... Za co jeszcze go obwinisz? Bez jaj.... Będziesz miał trochę więcej lat to może sam zrozumiesz niektóre rzeczy a nie będziesz powtarzał to co powie babcie, mama czy Rydzyk.... Jaro na pewno dałby Ci więcej... :/

This Post:
00
209562.138 in reply to 209562.137
Date: 2/27/2012 5:12:25 PM
Overall Posts Rated:
914914
Polityczne posty to można śmiało usuwać. Każdy ma na ten temat odmienne wyobrażenie i przeważnie takie debaty kończą się kłótnią.

This Post:
11
209562.139 in reply to 209562.138
Date: 2/27/2012 5:15:07 PM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
Masz rację. Ale męczy mnie takie ciągłe marudzenie na Tsuka a to że spadł deszcz tam gdzie nie trzeba albo że kibice zachowują się tak a nie inaczej....
Tym bardziej że wypowiada je osoba która nie może pewnie jeszcze głosować a o polityce wie co kot napłakał....

This Post:
33
209562.140 in reply to 209562.137
Date: 2/27/2012 5:36:27 PM
Overall Posts Rated:
605605
Koleś przestań z tym Tuskiem.... Za co jeszcze go obwinisz? Bez jaj.... Będziesz miał trochę więcej lat to może sam zrozumiesz niektóre rzeczy a nie będziesz powtarzał to co powie babcie, mama czy Rydzyk.... Jaro na pewno dałby Ci więcej... :/

Nie wiesz? Koklusz, grypę, gradobicie, "czarną śmierć w XIV w", czarne koty, plagi egipskie, rozbiory, wojny światowe, aferę "fryzjera", falę tsunami w Japonii, erupcja Eyjafjallajökull, że biali są biali, i podobno nie potrafią skakać, że w Polsce na północy jest morze, a na południu góry, że stolica jest Warszawa, a nie Wąchock, że siedziba sejmu jest przy Wiejskiej, za wybudowanie pałacu kultury, że PiS ma aż tak duże poparcie, Małysz przestał skakać, mistrz BBB nie jest z Polski, że nie ma gracza w PL z SS 169, Wiśnia się starzeje.... to tak na szybko mi przyszło do głowy... ale sądzę że by się znalazło więcej :))
:):):P

This Post:
11
209562.141 in reply to 209562.140
Date: 2/27/2012 5:41:02 PM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
Dałbym Ci za to piłeczkę ale muszę z tym poczekać do jutra... :)

This Post:
11
209562.142 in reply to 209562.137
Date: 2/27/2012 6:32:57 PM
Overall Posts Rated:
7272
Nie ważne czy Kaczyński byłby lepszy czy nie... od 5 lat rządzi Tusk i Jego teraz oceniajmy. I co ma z tym wspólnego Rydzyk???

Advertisement