Fudbal nema toliko uspeha kao neki drugi nasi kolektivni sportovi, ali daleko od toga da nas fudbal nije bio uspesan u istoriji, doduse trenutno je na bednom nivou i to je cinjenica.
Naime, Jugoslavija je bila olimpijski sampion 1x, vicesampio 3x, polufinalista 1x.
EP: 2x vicesampioni, 1x polufinale, 1x cetvrtfinale.
SP: 1x polufinale, 3x cetvrtfinale.
Po meni to nije neuspesno, s obzirom da je u fudbalu ubedljivo najbolja konkurencija od svih kolektivnih sportova.
Nema dileme da smo mi za fudbal maltene jednako talentovani kao i za ostale kolektivne sportove, ali je takodje ocito da se u fudbalu jako lose radi(ne radi), a tu pogotovo mislim na mladje kategorije, i slobodan sam reci da ovo sto je nas fudbal srozan od '90. godine na ovamo, trebace bar jos tih istih 20 godina da se ispravi i to pod uslovom da od sutra pocne da se radi pravilno, a nece se poceti.
Pored ovih reprezentativnih uspeha, CZ je bila prvak KES, Partizan je bio finalista, takodje i jedni i drugi su u davnasnjem periodu stizali daleko u kupu UEFA, kupu kupova i kupu sajamskih gradova.
Ocekujem da ovaj moj post podrze pre svega Dumbarajko(..........), Airwolf i Jabus :)))