Η κοπέλα μου είναι ιταλίδα και προσπαθώντας να της εξηγήσω τι ακριβώς συμβαίνει, έφτασα να της λέω ότι ντρέπομαι ως έλληνας πλέον, και καλά κάνουν να μη μας παίρνουν στα σοβαρά.
Προχθες εβλεπα μετον γιο μου μια σειρα για το Μεγα Αλεξανδρο, οπιτσιρικας μου λεει ειμαστε πρωτοι εμεις οι Ελληνες, ημασταν του λεω αγορι μου , αλλα δεν καταλαβε...
Υπάρχουν ονοματεπώνυμα και φυσικά πρόσωπα που πρέπει να χαρακτηρηστούν ηθικοί αυτουργοί και να τους φερθούμε ως εγκληματίες και προδότες .
Αυτο που λες ειναι ακριβως το ιδιο με το χαρακτηρισμο του χρεους ως απεχθες. Ειναι σαν να περιμενεις απο τον Μπεο να βαλει φυλακη τον αγαπουλα.Και ομως αν γινουν εκλογες αυριο, η μιση Ελλαδα θα τους ψηφισει,ομως για να εχεις δημοκρατια πρεπει πρωτα να εχεις πολιτες.Δεν αλλαζουν σε μια μερα αυτα... και επειδη η ιστορια επαναλαμβανεται ολο και καποιος αλλος δημαγωγος θα βρεθει να τα κουκουλωσει.
Απλά λέω ότι με το να ψηφίσει πχ η κυβέρνηση διαφοροποίηση της φορολογίας και το 2% να το κάνει 5% δεν πιστεύω ότι μπορεί να επιτευχθεί απολύτως τίποτα
Και ομως θα αλλαξει.Οι Ευρωπαιοι θελουν χρονο , οι πολιτικοι μας τους τον δεινουν με λαθος τροπο.Πολλα γινονται που δεν τα καταλαβαινουμε και το κλειδι ειναι στο μετρα ισοδυναμου χαρακτηρα.Τοπροβλημα ειναι η αξιοπιστια.Οταν τους κοροιδευεις 1,5 χρονο και φτανει σημερα η Κατσελη να τους λεει πως θα μειωσουμε την ανασφαλιστη εργασια απο το 26% στο 15%, εσυ τι θα ελεγες?Σημερα βγηκε ο Βενιζελος και ειπε πως θα ζητησει απο την τροικα να μπουν ιδιωτες στο θεμα φοροδιαφυγης.Ρε νουμερο αν το ειχες πει πριν ενα χρονο σημερα θα μηλαγαμε για αλλο μεσοπροθεσμο.Κατι θα γινει και με αυτο αλλα σε λαθος δρομο καια με λαθος τροπο.1 το οφελος 5 το κοστος.
Last edited by Gio Sugar at 6/29/2011 4:24:09 PM