"Mindenki kicsiként kezdte.
Kivétel nélkül."
Igen, csak éppen máshol felismerték, hogy az idő közben bekövetkezett játék béli változtatások miatt egy most induló csapatnak sokkal nehezebb dolga van, mint régen. Ezért adtak könnyítést a friss csapatoknak, mivel az a minimális előny sem elég arra, hogy gyökerestül felforgassák vele az erőviszonyokat, de egy átlagos felhasználónak mégis élvezetesebb a játék, ami vezethet ahhoz, hogy többen játszanak, több támogató lesz (jobb az üzemeltetőknek is).
Folyamatosan lehet olvasni a szövetségi kapitányok "panaszait" (nem csak a mostaniakra gondolok!), h. átadó ez, átadón az, miért nem magyar hozza el, miért nincs jelentkező nevelni, stb...
Erre utalván fejtettem ki véleményem, h. amíg olyan a rendszer amilyen (gazdálkodj okosan), addig nem is kell csodálkozni, h. nincs elég új jelentkező a válogatottak körül, mert örül, ha a saját csapatát tudja valahogy fejleszteni a rendelkezésre álló összegekből!
Kb napra pontosan egy időben regeltem ide és egy másik oldalra, mégis összehasonlíthatatlanul jobban állok anyagilag, mint itt, pedig mindkét helyen egész jól gazdálkodtam. De azért az röhej kategória nálam, h. míg ott simán kigazdálkodom szezononként akár 2-3 igazolás árát (itteni viszonylatban mondjuk 4-600k-s játékosokra gondolok), míg itt örülni lehet 1nek is, és akkor mellette nem költhetsz draftra, csarnokra, személyzetre, semmire.
És nem azt mondom, h. ott milliomos vagyok, mert nem. Ott sem engedhetem meg magamnak válogatottak igazolását/eltartását, de szezonról szezonra lehetőséged van olyan szinten fejlődni, teljesen átlagos hozzáállás és játékmenet mellett, amire itt kb 2-3 szezon kőkemény spórolás után!
Nem azt mondom, h. gyökeresen forgassák fel a rendszert, de azért ideje lenne finomítani kicsit, mert a konkurens oldalak ilyen szempontból sokkal játszhatóbbak!
Van pár ismerősöm, akik szintén kipróbáltak több játékot, de az itteni rendszer egyikőjüknek sem felelt meg, elsősorban azért, mert aránytalanul nagy szerep jut a pénzügyeknek! És akkor csodálkoznak a hazai és nemzetközi fórumokon is, hogy fogy a nép... mert a konkurencia játszhatóbb játékot biztosít.
Persze, kinek a pap, kinek a papné...
Az életszerűséget firtató kérdéseimre továbbra is lehet véleményeket írni! ;)
Peace!