Την απορία με τα matchup την ειχα στη προηγούμενη σαιζον, μιας και σαν νουμπας δεν ειχα τι να κανω εκτος απο το να περιμενω να αρχισει η επομενη σαιζον.Επαιξα με εναν μποτακι για υποβιβασμο , νικησα 2 φορες με ιδιο ενθουσιασμο, φορμα, τακτικη κτλ. Τα matchup ratings ηταν αντε γεια...
Η θεση C του αντιπαλου ειχε 107,7 και 63,6. Η αντιστοιχη θεση C δικη μου 143,9 και 118. Το ακομα πιο περιεργο ειναι πως τα καλυτερα νουμερα τα ειχαμε και οι 2 εκτος εδρας.
http://www.buzzerbeater.com/match/32467757/boxscore.aspx
http://www.buzzerbeater.com/match/32467756/boxscore.aspx
Τα παιχνιδια μου εκαναν μεγαλη εντυπωση γιατι εγω ειχα ακριβως τα ιδια ratings και εντος και εκτος , ενω ο αντιπαλος ειχε καλυτερα ελαφρως στην εδρα του, ομως κερδισα πιο ευκολα εκτος εδρας.
Οι μικρές συνήθως διαφορές (πιο σπάνια μπορεί να είναι και μεγαλύτερες) μπορούν να εξηγηθούν σε μεγάλο βαθμό από την παρακάτω αιτία.
α) Τα αγωνιστικά λεπτά που 'πήραν' οι C σου και οι C του (και όλες οι άλλες θέσεις φυσικά) ΔΕΝ ήταν τα ίδια στους δύο αγώνες!
Ας υποθέσουμε ότι ένας C 'επιθετικής δυνατότητας 15' αγωνίζεται σε κάποιο παιχνίδι 48 λεπτά.
Οι αντίπαλοι C έχουν ´αμυντικές ικανότητες 15 ο ένας και 10 ο άλλος' και αγωνίστηκαν για 30 και 18 λεπτά αντίστοιχα.
Εάν είχε γίνει ακριβώς το ίδιο παιχνίδι με μόνη διαφορά ότι τώρα ο 'αμυντικής ικανότητας' 15 C του είχε αγωνιστεί και τα 48 λεπτά, θα έβγαζες μικρότερο matchup rating!
Δηλαδή έχει σημασία το πως κατανεμήθηκαν τα αγωνιστικά λεπτά!
Τα παιχνιδια μου εκαναν μεγαλη εντυπωση γιατι εγω ειχα ακριβως τα ιδια ratings και εντος και εκτος , ενω ο αντιπαλος ειχε καλυτερα ελαφρως στην εδρα του, ομως κερδισα πιο ευκολα εκτος εδρας.
Παρατηρήσεις σαν και αυτή 'φωνάζουν' για την ύπαρξη παράγοντα τύχης!
Η δικη μου εντυπωση παντως ειναι πως τα matchup ratings ειναι απλως μια αναλογια στα νουμερα του αγωνα , ετσι ωστε να μπορει καποιος ευκολα να δει σε ποια θεση υστερισε ή ηταν καλυτερος.
Στο σημείο αυτό λυπάμαι αλλά θα πρέπει να διαφωνήσω.
Κοίταξε την επίδοση του SG και του C της ομάδας
Κατσικακια σε αυτό το παιχνίδι
(32930662).
ΚΑΙ οι δύο παίχτες είχαν το ίδιο ποσοστό 3-22 FG.
Ελάχιστα καλύτερα πήγε στις βολές ο SG με 4-6 βολές έναντι 2-4 του C. Και όμως η αξιολόγηση του C ήταν 69,1 ενώ του SG μόλις 28,9!
Υ.Γ Η επιλογή του παιχνιδιού και κυρίως η σημείωση του manager με Bold γράμματα σε καμία περίπτωση να μην εκληφθεί ως επίθεση στο συμπαθές τετράποδο!
Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές