BuzzerBeater Forums

BB Poland > Debata wyborcza

Debata wyborcza (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Hawkeyed

This Post:
00
169159.136 in reply to 169159.135
Date: 1/13/2011 4:22:31 PM
Overall Posts Rated:
7474
Tak lepiej

From: m4ti_

This Post:
00
169159.137 in reply to 169159.136
Date: 1/13/2011 4:25:46 PM
Overall Posts Rated:
2121
Jednak umiemy się dogadać...

This Post:
00
169159.138 in reply to 169159.137
Date: 1/13/2011 4:29:43 PM
Overall Posts Rated:
7474
Nie wiem tylko dlaczego nie odpowiedziałeś na moje standardowe pytania w ostatnim Twoim wątku meczowym bodajże.

This Post:
00
169159.139 in reply to 169159.138
Date: 1/13/2011 4:37:01 PM
Overall Posts Rated:
2121
Poszperam, znajde ten post i Ci odpowiem.

From: Jax

This Post:
00
169159.141 in reply to 169159.133
Date: 1/13/2011 4:47:07 PM
Overall Posts Rated:
773773
ale ja naprawde nie chce się z Toba bawić w dyskusje kogo miałbym ewentualnie powoływać a kogo nie , kompletnie nie znam skili graczy z NT w przeciwieństwie do Ciebie .

Wyraziłem swoja opinie o graczach obwodowych i ich zbiórkach dla mnie dobrze jest jeżeli je mają , no chociaż jeden z pary PG- SG . W klubie nigdy nie zdarza mi sie abym zagrał takimi 2 kompletnymi golasami w tym elemencie . A jeżeli bym był zmuszony do takiego rozwiązania to bym pewnie zagrał cos wolniejszego , oczywiscie uzależniając to wszystko od tego przeciw komu gram .

From: Sztuker

This Post:
00
169159.142 in reply to 169159.140
Date: 1/13/2011 4:49:27 PM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
12981298
Second Team:
Szerszony II
Punkt 2 jest bezsensowny. Lepiej go wywal. Edyta dodaje, że jednak tylko 2. przekręciłem pytanie. ;)

Last edited by Sztuker at 1/13/2011 4:50:35 PM

OG.

This Post:
00
169159.143 in reply to 169159.138
Date: 1/13/2011 4:49:51 PM
Overall Posts Rated:
2121
Chodzi Ci pewne o wątek meczowy o Chorwacji, bo w wątkach o Grecji i Ukrainie to nie mogłem się przebić przez gąszcz postów;]

Nie odpowiedziałem Ci z prostego powodu:) nie przegadałbym Ci i tak. Masz swoją wizję, że wszystko jest źle i tylko rewolucja na której czele stoisz Ty z Mr'em da wyraźny postęp reprezentacji. Nie wierzysz, że ze składem jest znacznie lepiej niż było jak dostawałem kadrę. Zawodnicy są rozwinięci nie tylko w 3 głównych skilach tylko są niektorzy już centrzy pomarańczowi na górze;]. Obwodowi błyszczą piękną zielenią. Jest znaczny postęp. Perko gra w PLK i jest trenowany, Moritz tez. Dzięki tym zawodnikom nie potrzeba Wisni czy Hasana:) do tego świetny gracz naszego GMa który mi imponuje ze można tak podkoszowego wytrenować. Obwód też nie śpi;]
Potrzeba tylko lepszego selekcjonera niż ja. Z czystą kartą i będzie dobrze;]

This Post:
00
169159.144 in reply to 169159.143
Date: 1/13/2011 4:58:18 PM
Overall Posts Rated:
7474
Fakt, nie udzielałem się w wątkach meczów o nic ;)

Tylko, że ja chciałem poznać odpowiedź na jedno zasadnicze pytanie: Co się zmieniło? To mnie najbardziej interesowało. I tego byłem ciekawy. Nie mniej ciekawiło mnie dlaczego wg Ciebie jest lepiej niż gdy dostawałeś kadrę. Chodziło mi o konkrety. Centrzy pomarańczowi na górze? Węgrzyn z rewelacyjnymi podaniami? Jego masz na myśli? Czy jeszcze kogoś?
To że obwodowi mają zieleń na górze w to nie wątpię. Pewnie chociażby Tomza, że wymienię jednego. Ale zieleń na górze zakładam że nie tylko "my" mamy. Kogo miałeś na myśli, gdy pisałeś że są zmiennicy dla Swiatczaka?

From: B.B.King

This Post:
00
169159.145 in reply to 169159.143
Date: 1/13/2011 5:06:51 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Ykhm... Do tego by się nadał wątek "Podsumowanie kadencji" ;-)
Tutaj ludzie chcą poczytać o wyborach ;-)
Pisać też by chcieli i nie mogą, bo ciągle ktoś przeszkadza i pisze i muszą czytać zamiast pisać ;-)

This Post:
00
169159.146 in reply to 169159.55
Date: 1/13/2011 5:10:30 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
W kilku państwach świata BB miała miejsce akcja skupowania reprezentantów tudzież najlepszych zawodników do Ojczyzny i zapewnienie im optymalnego treningu. We Francji ta akcja przyniosła wicemistrzostwo świata. Czy zamierzacie przeprowadzić taką akcję w Polsce? Czy Polscy mutanci, którzy nadal dominują w światowym NT są dla was skreśleni? (SF Chilijczyków to wyjątek potwierdzający regułę)? Jeśli nie, czy znacie jakieś kluby, które by ich przygarnęły w Polsce? Jeśli nie, to czy maci jakiś pomysł na ich wyszukanie?

Jestem za tym, żeby najlepsi Polscy gracze grali w Polsce. Czy taka akcja jak ta Francuzów ma u Nas szansę powodzenia? Ciężko powiedzieć. Na pewno nie byłoby to łatwe dlatego, że takiego np. JW nikt nie kupi. Dwa, że w PLK ciężko się wydaje pieniążki, a już na pewno nie lubi się przepłacać, a podejrzewam że za najlepszych trzeba by było po prostu przepłacić.

Nie mniej jednak rodzi się u Nas coraz więcej bardzo ciekawych zawodników szczególnie na bardzo potrzebnych pozycjach SF i PF. Większość gra w ligach IV i V. Coraz więcej menadżerów lubi grać Polakami i dostrzega ogromne zalety posiadania Polaka reprezentanta w składzie. Co więcej coraz więcej Polaków już teraz pojawia się w PLK. Jestem pewny, że już niedługo będzie ich jeszcze więcej;-)

Co do mutantów to jak pokazały rozgrywki BBB, awans banana do PLK, czy nawet Nasz wygrany mecz z Niemcami mutanci są przydatni. Jeśli zostanę selekcjonerem podejmę próbę sprowadzenia ich do Polski do klubów, które kończą już swoją przygodę z BB...Co sezon kilku menadżerów z kasą kończy grę więc jest to teoretycznie do zrobienia.

Jaki macie stosunek do treningu graczy odwróconych?

To zależy o jakiej skali odwrócenia mówimy. Odwróceni obronami PG z C, tak jak to proponował B.B King swego czasu absolutnie nie, bo to nie realne...ale już PG z SG, czy PF z C jak najbardziej tak. Tylko, że ja nie nazwałbym ich już odwróconymi, tylko co najwyżej "zamienionymi kryciem":D Ogólnie od zawsze jestem zwolennikiem trenowania zawodników zróżnicowanych. Jeden PF, czy C np. z OD i PS, drugi z JSJR i DV...coś w tym stylu;-)

Jaki macie pomysł na przejęcie i trening zawodników kończących 21 i wychodzących z szerokiej kadry U-21? Czy macie jakiś skautów, zaplecze- jeśli tak to kogo? Jak chcecie koordynować zawodników +21?

W pojedynkę na pewno wszystkiego nie ogarnę. Po wygranych wyborach musiałbym pogadać z każdym z dotychczasowych scautów. Bardzo możliwe, że zostawiłbym tych, którzy są obecnie. O konkretnych nickach ciężko tu w tym momencie mówić ale mam wielu znajomych w BB i na pewno wybrałbym kompetentnych i przede wszystkim zapalonych do pracy ludzi. Sam chciałbym na początku omówić trening (tych graczy na każdą pozycję nie ma aż tak dużo jak w U-21 więc jest to do zrobienia) ze scautem i wspólnie z nim nakreślić jakiś kierunke rozwoju, a później wszystko to koordynować. Najlepiej by było jakbym dostawał jakieś okresowe raporty mailowe. Jest to kwesta do dogadania się ze scautami.

Advertisement