BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Drużyna Narodowa - sezon 22

[NT] Drużyna Narodowa - sezon 22

Set priority
Show messages by
From: Krzychu
This Post:
55
232065.136 in reply to 232065.135
Date: 2/4/2013 4:09:36 AM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701701
Witam Wszystkich.
Dzisiaj zamieszczam krótki wywiad z trenerem reprezentacji Czech, którym jest rwystyrk na codzień manager BC Hostivař.http://www.buzzerbeater.com/team/49466/overview.aspx
Jako, że jest to osoba bardzo zajęta dosłownie trzy pytania:
1. Jak oceniasz szanse swojego zespołu w tym roku?

Myślę, że są lepsze zespoły w tym roku, półfinał byłby wspaniały, wszystko wyżej będzie miłą niespodzianką.

2. Jakie są elementy gry z których jesteś najbardziej zadowolony i które według Ciebie należy poprawić?

Jestem już zmęczony i znudzony grą po tych wszystkich latach i nawet myślałem, żeby zaprzestać grania na dłuższy czas, nie mam też już wielu nowych pomysłów na grę.

3. Jak oceniasz ostatni mecz przeciwko Hiszpanii? Czy byłeś zaskoczony z efektu końcowego?

Wynik meczu przez dłuższy czas był otwarty, jednak mieliśmy problemy z ich podkoszowymi więc końcowa przegrana nie była wielkim zaskoczeniem, pomimo tego, że jeszcze po pierwszej kwarcie miałem nadzieję na wygraną.

Bardzo dziekuję za rozmowę i życzę powodzenia w tegorocznych zmaganiach!

Zapraszam jednocześnie wszystkich na dzisiejszy mecz z Czechami, który rozpocznie się już o 19.30!

KrzychuMichu

This Post:
11
232065.137 in reply to 232065.133
Date: 2/4/2013 8:33:15 AM
Warsaw Mutants
II.4
Overall Posts Rated:
10801080
Tak, generalnie Czeszki są piękne ale z tej 10 żadna mnie nie zachwyciła, przynajmniej z twarzy :-)

This Post:
11
232065.139 in reply to 232065.138
Date: 2/4/2013 9:52:14 AM
Warsaw Mutants
II.4
Overall Posts Rated:
10801080
Fajna :-)

This Post:
00
232065.140 in reply to 232065.139
Date: 2/4/2013 3:31:40 PM
Overall Posts Rated:
455455
Miło słyszeć :) hehe

From: Mario

This Post:
00
232065.141 in reply to 232065.140
Date: 2/4/2013 4:04:15 PM
Overall Posts Rated:
605605
Becka trenuj!! :)

From: Krejzol

This Post:
00
232065.142 in reply to 232065.141
Date: 2/4/2013 4:39:23 PM
Overall Posts Rated:
455455
Trenuje trenuje :D Ale czas na przyjemności też trzeba mieć ;P

This Post:
33
232065.143 in reply to 232065.142
Date: 2/4/2013 6:58:02 PM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701701
Spotkanie Polska-Czechy rozgrywane z hali Lions Arena obejrzało 20016 widzów a drużyny rozpoczęły w składach:
Polska: Sözen, Lupa, Warchałowski, Rakus, Opara
Czechy: Smolnik, Hemza, Sedlár, Hána, Vogel

Wynik otworzył Sławomir Lupa zdobywając punkty wejściem na kosz z podania Warchałowskiego, po jednym celnym rzucie osobistym Czechów ponownie spróbował wejścia na kosz zakończonego celnym rzutem. W kolejnych minutach gry zaczęła się rysować niewielka przewaga Polski i odskoczyliśmy na 6 pkt (13-7). Czesi są nieustępliwi i nie pozwalają naszym odkoczyć, wciąż utrzymuje się 5-6 punktowa przwaga Polski. Na 3 minuty przed końcem kwarty Czesi odrabiają straty do 1 punktu. Przytomnie zmiany trenera pozwalają znów oddalić się na bezpieczne kilka punktów. Ostatecznie jednak kwartę kończy trójka Wiesielaka i wygrywamy tę część gry 31-25.
Drugą kwartę Czesi rozpoczęli zdobywając kolejne 6 punktów przy stracie zaledwie 2 i znowu byliśmy „na styku” (33-31). Na szczęście szybko odrabiamy i do połowy kwarty gramy punkt za punkt utrzymując prowadzenie. 4 minuty przed przerwą Czesi udanie atakują i znów dzielą nas tylko 2 punkty. Sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie! Białoczerwoni, jakby podrażnieni, znów biorą się za zdobywanie punktów i mozolne budowanie przewagi, Czesie nie zrażeni na 1 minutę przed przerwą utrzymują 2 punkty straty. Ostatnia minuta to już tylko punkty Lupy, na które osobistym odpowiedział Holuša – kwarta kończy się wynikiem 18-21 a do przerwy mamy 49-46 dla Polski.
Za pierwszą połowę należy wyróżnić Sławomira Lupę zdobywcę 11 pkt, którego w drodze do szatni zapytaliśmy o przebieg spotkania: „Nie mogę teraz rozmawiać, przy wejściu na kosz dostałem z łokcia w żebra, chyba od Vogela, sądzia nawet sie nie spojrzał na gwizdek, a ja muszę zrobić okład z lodu, może jakiś ketonal..”

Drugą połowę zaczęliśmy bez Lupy, który przebywał na ławce, a pierwsze punkty tej częsci meczu zdobył niezawodny Opara, który w kolejnej akcji popisał się asystą. Przez pierwsze 4 minuty zdobywamy 14 punktów tracąc zaledwie 6 a nasza przewaga rośnie do 11 punktów. Jest to bardzo dobry okres gry naszych reprezentantów, na parkiecie pojawił się też Lupa, na szczęście obite żebra pozwalają mu jednak na grę. Kolejne minuty to dobra postawa z obu stron jadnak Czesi nie potrafią odrobić strat. Na dwie minuty przed końcem kwarty sygnał do ataku dał Průcha, nasz trener od razu zareagował biorąc czas. Na niewiele się to jednak zdało, po serii naszych strat (2 piłki wyrzucone w aut i kroki Lupy) oraz fauli i wykorzystanych osobistych kwarta kończy się wynikiem 35-34 i mamy tylko 4 punkty przewagi przed fianałową odsłoną.

Last edited by Krzychu at 2/4/2013 6:58:41 PM

This Post:
33
232065.144 in reply to 232065.143
Date: 2/4/2013 6:59:29 PM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701701
Początek czwartej kwarty to gra kosz za kosz, z lekką przewagą Czechów, którzy zbliżają się na 1 punkt po niemal 4 minutach gry by nastepnie po faulu Anisiewicza i trafionym osobistym przez Vogela wyrównać stan meczu!!! Nie muszę chyba pisać co działo się w tym momencie na trybunach w hali...
Połowa kwarty – to utrzymujący się remis a nastepnie po kolejnych rzutach osobistych wykonanych przez Böhma - prowadzenie drużyny czeskiej. Po przerwie na rządanie odrabiamy i wychodzimy na 2 punktowe prowadzenie - blok Opary a nastepnie jego asysta do Skindziera daje nam 4 punkty przewagi – Czesi znów trafiają, na co odpowiada nie kto inny jak Opara – trafiając 5 raz z rzędu! Na 2.29 do konca znów mamy remis, emocji nie brakuje do końca spotkania. Znów wykorzystujemy skuteczność Opary, zostało 1.30 do końca spotkania. Czesi zaczynają faulować przy wyprowadzaniu piłki, niestety nie mają jeszcze wystarczającej liczby fauli na koncie by były już rzuty wolne. W końcu udaje nam się oddać rzut z gry jednak jest on niecelny i trener przeciwnikow prosi o czas. Po wznowieniu gry Hemza wyrównuje a my odpowiadamy trójką Weryszki! Czesi nadal faulują taktycznie, jednak dwukrotnie trafia Lupa, trener Czechów znów prosi o czas! 20 sekund do końca spotkania. Kolejne osobiste trafia Sözen, a Czesi znów rozpisują kolejną akcję podczas przerwy na rządanie. Gdy trójka Holuša mija obręcz wiemy, że jest już po meczu. Zwycięstwo!!!

Po bardzo zaciętym i wyrównanym spotkaniu Polska pokonuje Czechy 117-108. zawodnikiem meczu bezapelacyjnie zostaje Bogdan Opara autor 28 punktów i 10 zbiórek.

http://www.buzzerbeater.com/match/22813/boxscore.aspx

Last edited by Krzychu at 2/4/2013 6:59:55 PM

Message deleted
From: kozlik4

This Post:
44
232065.146 in reply to 232065.144
Date: 2/4/2013 8:11:44 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41344134
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Dzięki za opis meczu! Tak jak myślałem był to bardzo ciekawy trzymający w napięciu do samego końca mecz. Ci którzy pojawili się na czacie na pewno nie żałują:-) Bardzo dobre spotkanie rozegrał Bogdan Opara Rzucał nieprawdopodobnie skutecznie w tym meczu trafiając 14 rzutów z 19 oddanych (74%!) i uzbierał aż 28 puntków. Oprócz tego zbierał (10RB), podawał (3 AST) i kilka razy w decydujących momentach zagrał naprawdę dobrze w obronie (m.in 1 BL). Nie mógł sobie chłopak wybrać lepszego meczu na udowodnienie swojej klasy. Reprezentacja Czech to przecież najwyższy poziom. Nie wiem czy Szefciu;-) go tak zmobilizował swoją krytyką w ostatnim tygodniu, ale jeśli tak to Opara odpowiedział najlepiej jak mógł:D Bez wątpienia był to najlepszy mecz tego zawodnika w jego karierze reprezentacyjnej! Chcemy więcej takich meczów Opara!:-)

Mecz miał też innych bohaterów. Oprócz Opary na duże wyróżnienie zasługuje Sławomir Lupa, który był bardzo aktywny w pierwszej fazie spotkania. Miał bardzo pewną rękę. Trafił 7/10 rzutów z gry (70%) i 3/4 FT i uzbierał 17 PKT. Był to drugi najlepszy strzelec tego spotkania.

Z bardzo dobrej strony pokazał się już po raz kolejny w tym sezonie bardzo wszechstronny Kornel Bukowy, który wyrasta na jednego z liderów tej reprezentacji. Tym razem zakończył mecz z 16 PKT, 5 RB i 4 AST.

No i Tomasz Weryszko!!:-) pseudonim "rewolwerowiec":D. Ten wygrywający nam rzut za 3 punkty oddany na 30 sekund do końca meczu przy stanie 108:108 był niesamowity, był zabójczy:-) Zrobił to jak Anthony, jak Durant, jak największe gwiazdy NBA zadając śmiertelny cios przeciwnikowi:-) Wielka klasa.

Advertisement