BuzzerBeater Forums

Slovenija - II.4 > Sezona 33

Sezona 33

Set priority
Show messages by
This Post:
00
274740.136 in reply to 274740.135
Date: 12/12/2015 11:05:15 AM
Overall Posts Rated:
88
Najlepše hvala že v naprej!:D

Edit: White Walker že pomlajuje ekipo, kot je napovedal!

Last edited by pevc at 12/12/2015 11:21:35 AM

This Post:
00
274740.137 in reply to 274740.136
Date: 12/12/2015 12:37:49 PM
Overall Posts Rated:
335335
Edit: White Walker že pomlajuje ekipo, kot je napovedal!

Tako je! Izkušenega 36 letnega veterana je zamenjal leto dni mlajši mladenič! :D

Malo heca hehe... Drgač pa trg je čist v razsulu, jst nevem kam vse skupaj vodi... Za 25 letnika podobne kvalitete bi tko moral odšeti kakšne 3M$, kar je pa že ogromen znesek, mladi dobri igralci so extremno dragi ker je ponudba vse manjša, ker je vse manj trenirancev, ker je težko ostati konkurenčen če se posvečaš prednostno treniranju mladih igralcev, zato se raje kupuje starejše izdelane igralce, opažam da imajo 35+ letniki še vedno visoke cene, včasih si jih dobil za drobiž... Mladih dobrih enostavno ni veliko na trgu, tisti ki pa so imajo pa enormne cene... Ko bodo ti stari že zelo v letih in jim bodo padli skilli, imam občutek da bo čez nekaj sezon kvaliteta ekip nasploh upadla, ker bo manjša izbira kvalitetnih igralcev cene pa višje. Več denarja boš moral odšteti za slabše igralce... kot jih imamo sedaj oz. kot smo jih imeli še nekaj sezon nazaj. Včasih sem dobil kvalitetnega vsestranskega igralca za prvo ligo s cca 150k za 1,5M$, zdej dobiš za isti denar povprečnega igralca s 25k plače. Ob teh dejstvih sem vesel, da imam oba nosilca igre v najboljših letih in lahko še dolgo računam na niju in mi na kraj pameti ne pride da bi koga prodal ob trenutnem stanju na trgu in glede na to, da bo čez nekaj sezon težko imeti tako kvalitetne igralce v ekipah razen če boš za njih zapravil pravo bogastvo.

This Post:
00
274740.138 in reply to 274740.137
Date: 12/12/2015 1:25:13 PM
Overall Posts Rated:
2525
Ja nekaj bo treba naredit na trgu ker drugače bo šla igrca samo še navzdol,... Se spomnim da sem pred leti prodal trenutnega reprezentanta za 2 MIO in mi je sedaj žal ker zdaj bi za njega dobil vsaj 5 MIO,... bomo videli mogoče pa se bo kaj spremenilo!

This Post:
00
274740.139 in reply to 274740.138
Date: 12/12/2015 1:41:23 PM
Overall Posts Rated:
335335
Ja nekaj bo treba naredit na trgu ker drugače bo šla igrca samo še navzdol,... Se spomnim da sem pred leti prodal trenutnega reprezentanta za 2 MIO in mi je sedaj žal ker zdaj bi za njega dobil vsaj 5 MIO,... bomo videli mogoče pa se bo kaj spremenilo!

To je res da bi ga sedaj lahko za veliko več prodal, sam problem je da je 5M danes praktično enako 2M izpred nekaj sezon. Temu bi lahko rekli inflacija v svetu buzzerbeaterja :) Tako, da za teh 5M bi dobu nekje enako dobrega igralca kot nekoč za 2M. Čujejo se lepo ti veliki zneski, ampak realnost je taka da nisi nič bolj bogat danes s 5M na računu kot nekaj sezon nazaj z 2M na računu :)

This Post:
00
274740.140 in reply to 274740.138
Date: 12/12/2015 2:06:12 PM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Berlin BC
Uff ja, trg je totalno v razsulu.. in v bistvu še dobro da se je razvila tale debata, ker sem po eni strani že razmišljal da bi prodal mojega kitajca + američana (treniranca) ter v zameno kupu 2-3 igralce v "zrelih" letih, torej 28-31, ter z njimi ob Žvabu napredoval v SKL, ampak.. potem razen Srše v ozadju nebi imel NIČ OD NIČ, na kar bi se lahko opiral v bodočnosti.. tko da verjetno res bolš vztrajat dalje z treningom in pač šparat denar od vstopnic, ki sicer traja ampak ob 300k tedensko se lahko v 1-2 sezonah že nabere dovolj za 1-2 igralca Mislim da bi do 2/3 naslednje sezone na računu mogu met ene 7miljonov, Žvab pri 33 letih bo nekako "na škrge" počasi začel dihat, ampak bo še lahko mi dal par sezon vrhunskih predstav, kitajc + američan bosta počasi že prihajala na nivo nosilcev za to divizijo, z 7 miljoni pa bi kljub rasulu od marketa mogu dobit enga super centra + organizatorja. Tko da v bistvu je res kar je bilo napisano, da čedalje manj ljudi dejansko trenira igralce in raje kupuje, tako da čez 2-3 sezone bo res težko dobit karkol za neko normalno ceno in bomo/bodo tisti ki trenirajo/mo v prednosti

Drugače pa uff, važno da je zmaga danes, čeprav sem zajebal in nisem naštimal predvidevanj (skoraj sem pozabil naštimat sploh postavo), vmes se je poškodoval še Žvab (na srečo ne bo spustil nobene tekme), tako da na koncu samo 15 razlike. Ampak šteje zmaga.. MSC pa že "dosegel" svojo kvoto porazov za to sezono Ampak pripravljenost pri njemu je res katastrofalna, tako da pričakujem še več porazom

This Post:
00
274740.141 in reply to 274740.139
Date: 12/12/2015 2:17:19 PM
Overall Posts Rated:
88
Ja tudi sam sem komaj dobil krilo, ki sem ga želel, čeprav sem zapravil 40% denarja več kot sem predvidel ampak ko se gre za igralca, ki ga potrebuješ je treba potrpet in ga probat pripeljat, če se le da... Vbistvu me je helios presenetl z nakupi, ki so verjetno bili zelo sečni in, kot sedaj kažejo njegove tekme, precej ugodni :)

Če komentiram današnje kolo: igralec pokrije Muclja in dobi oceno kariere hahahah.... Danes je bila očitno popolna tekma za vse moje igralce in upam da to ostane tudi vsaj nekaj naslednjih kol:DD
Rad bi še omenil zelo dobro igro heliosa in pa savlja, ki sta trenutno res na nivoju ter pograjal msc od katerega sem na začetku sezone pričakoval več, zato sem bil tako vesel zmage nad njim.... mysterionu se ponovno ni izteklo kljub obetu na začetku sezone:D

Lp

From: cupavi21

To: pevc
This Post:
00
274740.142 in reply to 274740.141
Date: 12/12/2015 2:40:56 PM
Overall Posts Rated:
2525
MSC mi pač ni bil dorasel nasprotnik :D

From: pevc

This Post:
00
274740.143 in reply to 274740.142
Date: 12/12/2015 2:52:21 PM
Overall Posts Rated:
88
Imam občutek da ga je poškodba branilca odvrnila od igre ampak bo nazaj... realno ob vseh 4 odlično pripravljenih igralcih je izjemno močn čeprav ima enodimenzionalne igralce:)
Lp

This Post:
00
274740.144 in reply to 274740.143
Date: 12/12/2015 3:06:22 PM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Berlin BC
Če jaz kupim enega branilca z obrambo vsaj 16, gladko premagam MSC pa tudi če ima vse igralce na max pripravljenosti Enodimenzionalnost je proti resni ekipi prevelik deficit in če bi slučajno on prišel v SKL, bi ga tam "raztrgali na koščke". Tuki še nekako gre ker večina ekip nima vsestranskih igralcev.. v bistvu najbolj me "mori" to da še vedno nisem preštudiral Celja iz rdeče skupine, za vse ostale nekako vem kakšne igralce imajo, za rdeč Celje pa mi še ni ratalo precenit če ima vsestranske ali enodimenzionalne igralce oziroma če je vsaj kdo od njegovih vsestranski

This Post:
00
274740.145 in reply to 274740.137
Date: 12/12/2015 3:09:42 PM
Overall Posts Rated:
2525
Ubistvu bom tkole povedal. Da mi je zelo žal da sem prodal cabecaa, ker je trg nor, in s tistim denarjem od cabecaa, nebi kupil čisto ničesar pametnega. :)

This Post:
00
274740.146 in reply to 274740.144
Date: 12/12/2015 4:02:53 PM
Overall Posts Rated:
335335
Če jaz kupim enega branilca z obrambo vsaj 16, gladko premagam MSC pa tudi če ima vse igralce na max pripravljenosti :D Enodimenzionalnost je proti resni ekipi prevelik deficit in če bi slučajno on prišel v SKL, bi ga tam "raztrgali na koščke". Tuki še nekako gre ker večina ekip nima vsestranskih igralcev.. v bistvu najbolj me "mori" to da še vedno nisem preštudiral Celja iz rdeče skupine, za vse ostale nekako vem kakšne igralce imajo, za rdeč Celje pa mi še ni ratalo precenit če ima vsestranske ali enodimenzionalne igralce oziroma če je vsaj kdo od njegovih vsestranski :D

Kaj misliš? :D Poglej si statistiko mojega Zoltána Grofcsika(27800730) pa mi povej če se ti zdi enodimenzionalen :D še najslabši je v podajah, pa še to zato, ker sta beka tak dobra podajalca, da ne rabi podajat :) V moji ekipi že vsaj 15 sezon ni prostora za enodimenzionalne igralce, to sem jaz kaj kmalu spoznal, tudi iz lastnih slabih izkušenj :) Ne verjamem da bi mi z enodimenzionalnimi igralci uspelo zmagati SKL ligo in po rednem delu imeti score 22-1, kar je še vedno najboljši rezultat rednega dela skupaj z eno ekipo iz prvih sezon. Vem da si zelo aktiven, motiviran in izobražen BB igralec, tko da sem malo razočaran da še nisi poskavtal moje ekipe in njeno zgodovino ;) Ampak so vzponi in padci, sedaj sem drugič izpadel iz SKL obakrat namerno zaradi prenove ekipe, prvič sem to storil po koncu ene odlične generacije ki je osvojila v 5 sezonah 4 največje lovorike (2xSKL,2X pokal), ampak sem želel hitro vrnitev in sem slabo sestavil kader, sem imel 2-3 igralce na nivoju SKL in ostale na nivoju IV. lige in se mi ni izšlo, potem padla motivacija, sem razmišljal da celo končam z BB, no potem pa sem spet našel elan in sestavil odlično ekipo in se po 3 sezonah vrnil v SKL. Ampak trenutno imajo Pigsi dominantno ero in sem videl da mi manjka da bi mu lahko bil kos za naslov, zato sem raje začel s ponovno prenovo, al boj za naslov ali pa raje "jovo na novo" :) Lahk bi končal 2,3 v konferenci ampak sem raje razprodal ekipo, sicer sem prvotno mislil da bom morda obstal kljub vsem porazom do konca pa sem se malo uštel in izpadel, sem bil 1 zmago prekratek, tako da sem zdej tukaj med vami :) Kar se tiče debat na forumu ste 1A, tko da če kdo želi kakšen nasvet in pomoč sem vedno pripravljen pomagat.

Kar se tiče pa MSC, vidim da ga kr malo podcenjujete že :D On je moj dolgoletni kolega, jst sem ga zvabil v BB pred dobrimi 6 leti, dober teden po tistem ko sm jst začel, ker sem biu navdušen nad igro :) Ima dobre rezultate, bil je več sezon standardni član SKL lige, je pa res da je biu vedno od nastanka 2. najbolša ekipa v Celju haha :D Tak da med nama so tekme večni derbiji :) Sploh v začetku, zadnje sezone se nisma veliko srečevala, tako da v torek bomo priča prvemu večnemu derbiju po nekaj sezonah :) Žal mi v trenutnem stanju ni kos, je pa res da mi je redkokdaj bil, zgodovina vseh obračunov je 33-6 v mojo korist :) Še tiste tekme ko je zmagal je bilo ponavadi v fazi ko sem bil v fazi prenove ekipe. Na začetku sva veliko igrala zasebne lige in prijateljske tekme. Ampak on sedaj nima več članarine, prijateljske se pa ne splača igrat ker se ne igra z najboljšimi, te sva bolj v štartu igrala. V glavnem on igra resno, si želi napredovanja, ampak trenutno ga je prizadelo tudi trenutno stanje na trgu, manjka mu en dober igralec, pa ne najde nič kvalitetnega za zmerno ceno, sedaj ima še poškodovanega ključnega igralca 2-3 tedne, forsira nosilce in je prišlo do padca pripravljenosti, ki sedaj nima efekta če jo trenira vsak teden... Je igralec vreden spoštovanja, ker vidim da se mu malo posmehujete trenutno :) Je pa dejstvo da se lahko moja ekipa Celja pohvali z bistveno več lovorikami :)

Ewo sem se malo razpisal o Celjskih ekipah, ker imata v tej ligi najdaljšo zgodovino, da ne boste imeli preveč dela s "skavtanjem" ;)

Advertisement