Twój Przemek jest w mojej bazie C. Jak już Ci pisałem na BB maila ja bym widział w nim PF-a. Co do trenowania go pod jakąś konkretną taktykę jest mi trochę trudno do jakiejkolwiek opcji się w tym momencie ustosunkować. Twój gracz ma dopiero 18 lat i na dobrą sprawę w jego wieku trzeba mu równomiernie trenować wszystkie umiejętności podkoszowe. Dopiero po osiągnięciu poziomu około 10 w IS, ID, RB można zacząć myśleć o jakimś kierunku dla niego o ile w ogóle jego trening będzie przebiegał odpowiednio dobrze i znajdzie się w czołówce. W tym momencie nie wiem jakie są największe zapotrzebowania kadry na 3 sezony w przód. Wydaje mi się, że jest zapotrzebowanie na wszystko czyli tak jak Leszek pisał jeden z mocną przewagą RB i bardzo dobrym ID, dwóch z przewagą IS, dwóch z przewagą ID. Poza tym nie wiem czy poziom 3 w HN nie dyskwalifikuje Twojego gracza jeżeli chodzi o ustawianie go pod R&G. Wiem, że zależy Ci na planie treningowym rozpisanym na 3 sezony ale ja uważam, że taki plan jest w tym momencie nierealny do rozpisania. Po pierwsze nie mogę Ci obiecać, że Twój zawodnik za sezon będzie się jeszcze liczył w walce o reprezentację. Po drugie nie wiem jak zawodnicy będą się prezentowali za sezon. Może się okazać, że wielu zawodnikom skoczy bardzo mocno RB, a do tego na przyzwoitym poziomie będą mieli rozwinięte inne staty podkoszowe. W tym momencie Twój zawodnik może być przydatny zupełnie do czegoś innego i już plan treningu się zmieni. Po następnym sezonie wejdą jeszcze jakieś zmiany w BB, które znowu zmienią oczekiwania. Dla mnie ustalanie tak daleko wybiegającego w przyszłość planu treningowego jest stratą czasu. Jak już to ma mieć to jakiś sens to co najmniej po pierwszym sezonie treningów. Proponuję, żeby ustosunkował się do tego, któryś z selekcjonerów.