BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Off topic1

Off topic1 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: vajns

This Post:
00
236120.137 in reply to 236120.136
Date: 1/21/2015 7:43:00 PM
Czech Young Boys
První liga
Overall Posts Rated:
143143
Second Team:
Czech Young Boys II
Fakt? A jak jsi na to přišel? Mně to právě hodně zjednodušenou matematikou (neberu úplně v potaz stárnutí hráčů), vychází že tím dvoupostem bych hráče vytrénoval "líp" samozřejmě čistě teoreticky a z ekonomického hlediska, ale jinak chápu kam tím míříš...

V tebou nastíněném případu asi bude velkou roli hrát stárnutí hráčů? Taky počítáš s tím, že hráče trénuju pro sebe, ale co když jsem buržoazní kapitalista a chci je trénovat čistě ze zištných důvodů? Koupit levně a byť i za krátkou dobu prodat se ziskem :)

Last edited by vajns at 1/21/2015 7:44:41 PM

From: flumpinka

This Post:
11
236120.138 in reply to 236120.137
Date: 1/22/2015 1:38:13 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Tak ono jednou cestou, dvoupostem, si vytrénuješ 6 hráčů na jednu stranu hřiště, tzn. jen perimetr nebo jen podkoš. Druhou cestou si vytrénuješ 3 hráče na perimetr a 3 hráče podkoš. A nebudeš muset řešit rošády jako v první variantě, kde budeš muset 3 hráče prodat a 3 koupit.

This Post:
11
236120.139 in reply to 236120.137
Date: 1/22/2015 1:43:40 AM
Overall Posts Rated:
55
což ty vůbec neděláš, že? :DD levně koupit a za sezonu prodat se ziskem.. :D

From: rwystyrk

This Post:
00
236120.140 in reply to 236120.135
Date: 1/22/2015 3:55:04 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12471247
Second Team:
Jirkov
Když ses tady zjevil, měl jsem pocit, že máš národní cítění a budeš se chtít co nejdříve zapojit do tréninku pro U21/NT. Pokud tady budeš třeba 10 sezon dělat experimenty s dvoupostovým/trojpostovým/týmovým tréninkem, budu zklamán.
Pokud hledáš alternativní cesty, bylo by lepší, až seženeš potenciál 10 připojit se k několika málo jedincům, kteří zkoušejí trénink tak, že nejprve vyjedou na cílové hodnoty sekundární skilly a až pak se vrhnou na primární. Tzn. vysokým hráčům vyjet nejprve vnějšek a až pak drtit podkoš. U nízkých hráčů naopak.

K těm věcem, co jsi tady uváděl. Tak podle mne je lepší si pořádné hráče vytrénovat podle sebe k obrazu svému, než je shánět na trhu. A jedny prodávat a druhé nakupovat ... Čísla, která uváděl wamba, jsou spíše orientační, ty 4 a 8 sezon je potřeba brát orientačně, pořádný trénink zabere ještě více 4 sezony.
Když si vezmu hráče potenciál 10, tak obvykle ještě v 28, někteří i později trénují, takže ten trénink zabere spíše 10-12 sezon, než jsou dotrénování do cílové podoby a to trénují jednopostem.

Jak vidím výhody dvoupostového tréninku:
- nízké potenciály ti vydrží déle trénovat, než se zarazí
- vysoké potenciály dost možná na potenciál nenarazí nikdy (pokud nepojedeš striktně jen primárky bez tréninku sekundárek)
O trojpostových nebo týmových tréninzích nemá ani cenu mluvit, tím podle mne vůbec hráče nedotrénuješ do nějaké zajímavější podoby z pohledu použití v klubu.

Jaká vidím úskalí dvoupostového tréninku:
- vyšší počáteční investice do trénovaných hráčů, protože pokud má být trénink kvalitní, měl by si trénovat kvalitní perspektivní hráče a sehnat jich 6 stojí určitě více než 3
- pomalejší růst výkonu týmu, protože 2 pozice každý zápas ti zaberou trénovaní hráči a jen 3 hotoví na netrénovaných pozicích
- při dvoupostovém tréninku potřebuješ 6 hráčů trénovaných a 3 do základu na netrénované pozice, při jednopostovém 3 na trénink a 4 do základu hotové, plus nějaké 2-3 pololamky na lávku
- při 6 hráčích je vyšší riziko než při 3, že se něco pokazí a někdo nedostane minuty kvůli zranění nebo vyfaulování, při jednopostovém to jde navíc operativně řešit v daném týdnu přechodem na dvoupost (doskoky, jeden na jednoho, střelba), aby všichni 3 dostali plný trénink
- jak už tady bylo zmíněno, nutné část vytrénovaných hráčů prodat a dokoupit pak hotové na jiné pozice, což je riziko, může se na tom vydělat i prodělat

Když zmiňuješ ekonomiku, tak ekonomicky se nejvíce vyplatí vést klub tak, aby co nejvíce vydělávat na běžných týdenních příjmech v porovnání s běžnými výdaji. To ti vydělá mnohem více než nějaké spekulace s prodejem a nákupem hráčů. Zvlášť když poměrně razantně proti minulosti zvýšili poplatky za přestupy.

This Post:
00
236120.141 in reply to 236120.140
Date: 1/22/2015 6:07:56 AM
Czech Young Boys
První liga
Overall Posts Rated:
143143
Second Team:
Czech Young Boys II
Neříkám, že se nezapojím do tréninku našich nadějí. Jenom se tady rozkoukávám a zjišťuju co a jak, zajímaly by mě taky názory jiných manažerů, kteří zkoušejí neortodoxní cestu. Chápu, že základem klubu je zdravá ekonomika, právě proto už na začátku řeším jakou strategii zvolit. Předpokládám, že týmy v První lize budou mít problémy právě s financováním, aby utáhly platy svých hvězd.

Vím, že je to asi blbej příklad, ale třeba tohodle hráče jsem koupil za 1k a pak jsem ho prodal za 50k (31829510) i když jsem trénoval týmovej trénink doskoky, což je ten nejmíň efektivní trénink. Jasně, když se to spočítá, tak to žádnej velkej výdělek nebyl...

Mně přijde, že ten scénář co jsi tady nastínil, tak je v podstatě okopírovaný z hattricku aspoň v základech. Trénuješ daný post, do určité úrovně. Půlku hráčů si necháš a půlku prodáš s tím, že varianta 1) vrhneš se na trénink jiného postu, varianta 2) dokoupíš hotové hráče na ostatní posty. A vím z hattricku, že tímhle stylem se moc vysoko neprokoušu. Možná, že tady v menší komunitě bude tahle strategie efektivnější.

Já si chci ujasnit, jakou cestou se vydat na začátku, abych oproti ostatním získal výhodu v tom, že se budu držet určitého plánu a ne jen bezmyšlenkovitě trénovat a ono se to nějak vyvrbí. Nevěřím tomu, že by byla jenom jedna jediná správná cesta na vrchol :)

From: Hadar

This Post:
00
236120.142 in reply to 236120.141
Date: 1/22/2015 7:07:24 AM
Overall Posts Rated:
375375
Este mas moznost spravit to ako Astoria Lucenec u nas. Zostal dole dovtedy, kym nenahrabal 15 milionov a az potom sa rozhodol ist hore. Ale teraz je to uz ovela tazsie, dostat sa k takym peniazom, pretoze mas urcenu minimalnu platovu hranicu.

This Post:
00
236120.143 in reply to 236120.142
Date: 1/22/2015 7:34:24 AM
Czech Young Boys
První liga
Overall Posts Rated:
143143
Second Team:
Czech Young Boys II
Aha, na to platové minimum jsem koukal a překvapilo mě, že mi tam svítí 78 tisíc, když reálně platím hráčům 44 tisíc :D sakra koukám, že se pořád mám co učit, právě dneska jsem přemýšlel nad tím, že propustím pár hráčů, abych ušetřil na platech a ono houbelec...

takže můžu dokoupit dědky za levno, když už musím platit 30 klacků za nic, to je mi teda výmysl, pro týmy co se chovají ekonomicky racionálně

From: rwystyrk

This Post:
00
236120.144 in reply to 236120.141
Date: 1/22/2015 7:37:37 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12471247
Second Team:
Jirkov
Týmy v první lize jsou naopak za vodou oproti týmům v nižších ligách. Důvodem je trochu nevyváženě nastavená návštěnost a tím potažmo příjmy ze vstupného. Navíc mají i větší peníze z TV práv.
Za příklad si můžeš vzít můj tým, který má 5 reprezentantů, platy hráčů přes 930 tis. a přesto jsem týdně lehce v plusu.
Rozdíl v příjmech první liga vs. druhá liga může být odhadem v průměru 300-400 tis. (přesná čísla jsem teď nehledal).

Určitě existují různé strategie, taky se nemusíš věnovat tréninku vůbec, kupovat hotové hráče, snažit se je rychle obracet (což díky poplatkům není moc výhodné).
Důležité je si uvědomit, kolik která strategie vyžaduje času a kolik je ho člověk ochoten dlouhodobě věnovat. Strategie s tréninkem a minimalizace počtu nutných přestupů je časově nejméně náročná.

Z hlediska ekonomiky klubu je zásadní věc správné nastavení ceny vstupenek a taky včasné rošiřování stadionu, hlavně po postupu výše se tým okrádá o příjmy, pokud již nemá stadion dostatečně velký pro úroveň, do které postupuje.

Takže podle mne pro začínající tým jsou klíčové 2 věci - nastartovat trénink a rozvíjet infrastrukturu = rozšiřovat stadion.

This Post:
00
236120.145 in reply to 236120.144
Date: 1/22/2015 3:22:27 PM
Czech Young Boys
První liga
Overall Posts Rated:
143143
Second Team:
Czech Young Boys II
Tak jsme zase nakousli něco v jiném vlákně a přijde mi to jako off topic... Doteď mi bylo vštěpováno, že hráč s potem pod 7, výjimečně pod 6 je na trénink pro účely repre U21 nepoužitelnej. Nechci, aby to někdo špatně chápal, nechci se tím nikoho dotknout, ale jak může být v repre U21 hráč s potem 3? Nevystačí mi vysvětlení, že byl slabej ročník, to jako v tom ročníku chyběli hráči s potem 5? Tomu nevěřím.

Asi jsem nepochopil základy :D Jako proč v tom případě mám nakupovat hráče s potem 6 jako velkou naději pro repre U21 a "upálit" vlastního hráče s potem 5, který má o 10 skillů víc?

From: Lukainos

This Post:
00
236120.146 in reply to 236120.145
Date: 1/22/2015 3:31:03 PM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Protože je slabý ročník a manažeři špatně trénovali (buď vůbec nebo dvoupostově, týmově apod.). Tento hráče trénoval tak jak se má jednopostově a proto se tam dostal, ale jak psala Flumpinka brzo se zasekne a už se nebude zlepšovat. Ostatní kdyby trénovali jak se má, tak se zlepšují dále. A to je pro U21 výhodnější, když se ještě v průběhu sezóny zlepšují než když jsou zaseknutí ještě než začne. Navíc je trénovaný, tak že má obě obrany. Kdyby trénoval pouze primárky, tak se zasekne daleko dříve.

Pro příklad jsem dal do kalkulačky jen tak JS 10 JR 8 OD 10 HA 10 DR 10 PA 8 a zbytek 1 a pot vyšel 3,47. A s tímto opravdu nemůžeš pomýšlet na slušné výsledky.

This Post:
00
236120.147 in reply to 236120.146
Date: 1/22/2015 3:37:21 PM
Czech Young Boys
První liga
Overall Posts Rated:
143143
Second Team:
Czech Young Boys II
Asi musím působit hodně natvrdle, ale pro mě je to pořád španělská vesnice. Co když je hráč hodně tragickej na součet skillů (18 let součet 35) a má pot 7, má cenu takového hráče trénovat? Díky všem za trpělivost se mnou :)

Advertisement