To akurat dobrze bo świadczy o tym, że mamy wyedukowaną społecznością. Na to też długo wszyscy pracowaliśmy. Mimo wszystko są też na pewno tacy, którzy mają inne priorytety/inny pomysł na grę. Dla przykładu King ma już bodaj trzeciego reprezentanta U-21 z rzędu:-) Myślę, że nie dla wszystkich perspektywa długiego żmudnego treningu jest kusząca. Wielu jest pewnie takich, którzy chcieliby widzieć szybko efekty w postaci flagi przy nazwisku. Dla takich m.in. jest trening do U-21. Jestem przekonany, że jakby się bardziej postarać to znalazłoby się więcej takich co by im ten trening do U-21 podpasował i by stale dostarczali dobrych grajków do kadry.
jasne że są sam jestem taki :) ale kilku odpada dla programów kaca i już to przerabialiśmy z vinniem
udawało isę znaleźć po 5 właścicieli na pozycję i poszło
ale vinnie dłubał przy tym sam i sam trzymał na wszystkim rękę
w naszym przypadku czasem więcej jeost zawirowań wśród skautów niż wśród właścicieli:)
Nie chcą to trudno. Pracujesz z tymi, którzy chcą. Nigdy nie ma tak, że wszyscy są chętni. Celem scautów U-21 jest określony trening. Scaut mówi wyraźnie o co mu chodzi i albo ktoś się pisze albo nie. Gdyby tak każdy miał trenować co mu się podoba to po co scauci? Cel musi być jasny i klarowny. Nie może być tak, że to się rozjeżdża na lewo i prawo bo na to nie ma czasu. W NT można bardziej poimprowizować ale tam czasu jest więcej.
hmmm chciałbym byś chwilę poskautował - muszę poważnie wkleić ten krótki opis z życia skauta dla U21 ale to za chwilę
to nie jest takie proste jak Ci się wydaje
jeśli faktycznie byłoby tak jak piszesz - bezwarunkowe poświęcenie właściciela to jeśli grajek nie byłby u jakiegoś kolesia z programu tylko od urodzenia w jednym klubie - ilość graczy z Twojego podejścia równałaby się 2 może 3 grajków w kadrze. Poważnie przesiew już ze względu na samo złapanie kontaktu i łaskawą odpowiedź jest tak znaczny, że przesiew grajków na tych, którzy ściśle robią co chcę a tych, którzy potrzebują kompromisu zabiłby graczy w wieku 20 lat
tu faktycznie ktoś musi mieć ideę kadrowicza w U21 (jak king jak i kilku innych) by osiągnąć co mówisz..ale często tacy nie mają graczy najlepszych w roczniku
moim zdaniem podejście albo współpracujesz ściśle albo wypad to marnotrawienie wielu graczy...tak pracuję od kilku sezonów i faktycznie różnie bywa z tym wszystkim (trafiam na bzików pozytywnie zakręconych ale i takich, którzy chcą mieć coś więcej niż flagę U21 i chłam do sprzedania)
powyżej wkleiłem i wiele od obecnych kadrowiczów się nie różnili
Pytanie dlaczego wiele się nie różnią?:-) Z całą pewnością nie powinno tak być bo priorytety obu kadr są zupełnie inne. Sprawa jest prosta. Albo zawodnicy do U-21 albo zawodnicy z projektu Kaca nie trenują tak jak trzeba:-)
o programie nie chciałbym się wypowiadać
ale owszem teoria tworzenia gracza pod u21 nie jest w pełni realizowania w każdym z przypadków - praktyka często jest inna z powodów, o których powyżej
Last edited by Astarotte at 5/15/2013 3:03:12 PM