BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXI

Kérdés és csevegő XXI (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Domi

To: Dawa
This Post:
00
241411.137 in reply to 241411.122
Date: 6/1/2013 9:49:02 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
jóóóó hát neked meg könnyű... ilyen simán bejutni a döntőbe már nekem kellemetlen és még pálya előnyöd is van.:))

ezek az élet nagy dolgai:)))))

sok sikert a döntőben....

This Post:
00
241411.138 in reply to 241411.136
Date: 6/2/2013 5:52:43 AM
Egerszeg Rottweilers
III.7
Overall Posts Rated:
172172
Second Team:
Badacsony Walkers
Ne aggódj, ez mindenkivel megesik! Én 21 évesen annyi hülyeséget csinálok, hogy az hihetetlen...a múltkor pl a gyárban elfelejtettem megnyitni a folyósító csapját a malom indításakor. Másfél óra múlva jelzett a gép, hogy küszködnek a motorok...egyből tudtam, hogy kihagytam ezt a lépést és, hogy most másfél óra szívás jön...jött is...ahelyett, hogy nyugodtan beszélgettem volna a többiekkel, hoztam helyre a hibám...azt ne tudd meg, hogy mivel jár egy ilyen kis hiba

This Post:
11
241411.139 in reply to 241411.138
Date: 6/2/2013 10:27:20 AM
Overall Posts Rated:
2626
Szerintem az a probléma, hogy a kezdőknek nevetségesen kevés pénzből kell gazdálkodniuk, holott az indulásnál van a legtöbb kiadás.
Abban sokaknak igaza van, hogy nem kell ész nélkül a pénzt önteni a játékba, na de kérem! Ha már arról beszélünk, hogy egy válogatott játékost nem a 2-3. ligában kell eltartani (mert nem életszerű), akkor az miért életszerű, hogy barátságos meccsen nincs jegybevétel? Vagy teszem azt, bajnoki helyezésért nem jár pénz, csak feljutásért?
Nem kellene drasztikusan belenyúlni a pénzügyekbe, de lehetne könnyíteni picit, sokkal több játékost lehetne megfogni vele.

Csak egy példa: legyen jegybevétel barátságos meccsekért, mondjuk a normál bevétel 50%-a, felezve a 2 résztvevő között. Ebből a kis pluszból senkinek sem lenne elég pénze válogatott játékosra, de adott esetben lehetne belőle költeni jobb edzőre/személyzetre, vagy csarnokbővítésre, esetleg szezononként 1-1 új játékos beszerzésére.

Máshol pl felismerte a "vezetőség", hogy a frissen regisztrált csapatok hatalmas, szinte behozhatatlan hátrányban vannak az ősrégi csapatokkal szemben. Ezért annyi könnyítést adtak nekik, hogy a regisztrációtól kezdve 1 éven keresztül csökkentett fizetést adnak a játékosoknak, az így megspórolt pénzen pedig fejleszthetik a csapatot/stadiont (meg van határozva, hogy mire mennyit lehet belőle költeni). Nem következett be jelentős infláció, de a kis csapatok sokkal nagyobb élvezettel játszhatnak, mert gyorsabban tudnak fejlődni. Ez a fejlődés pedig nem olyan mértékű, hogy veszélyeztetné az igazán nagy csapatokat, de a kicsiknek mégis hatalmas könnyítés.

Nem is igazán a pénzügyi rendszer, inkább az arányok rosszak. Ahhoz képest, hogy mennyi bevétele van egy kis csapatnak, elképesztően magasak az árak, akár a játékospiacot, akár a stadionbővítést, akár a személyzet költségeit nézzük, a fizetésekről nem is beszélve!
Miért reális az, hogy a személyzet fizetése hétről-hétre nő, az eredményességtől függetlenül? Hol van ilyen a valóságban?

From: Dawa

This Post:
33
241411.140 in reply to 241411.139
Date: 6/2/2013 3:31:37 PM
Overall Posts Rated:
106106
Mindenki kicsiként kezdte.
Kivétel nélkül.

From: Mikhail

This Post:
00
241411.141 in reply to 241411.140
Date: 6/3/2013 2:16:24 AM
Overall Posts Rated:
188188
Dehogy is. Van aki hatalmasságnak születik. Ő viszont nem ér rá játszani menedzserjátékokkal. :-)

This Post:
00
241411.142 in reply to 241411.140
Date: 6/3/2013 7:21:42 AM
Overall Posts Rated:
350350
Úgy bírom, amikor sikerül demagóg, torz dumával elferdíteni a valóságot, az igazat…
Egyet felejtettél el odaírni: Mikor és hova születik?

Amikor én kezdtem, akkor voltak ám játékos árak… 3-6 milliókért cseréltek gazdát egy tökátlagos játékos, már akinek volt rá pénze… Baromi nagy előnyben van, az aki akkor meg tudta magát szedni és összeharácsolt 10-15 milliót, amiből aztán vígan ellehet ha ügyesen bánik a pénzzel.
Vagy akkoriban nem büntették a farmolást, a trédelést… és eleve van a korán kezdőknek 15-20 szezon fórjuk, a ma kezdőkkel szemben.
A régen kezdők beleszülettek az MKL-be vagy 2-be (ezt nem megrovásként írom, csak tény) ott eleve több pénz mozgott mindenkor, mint 4-ből indulni.

Ma meg mit lehet kezdeni újoncként?…
Ha farmolni próbálsz, büntetik (pü-ileg)
Ha trédelsz, büntetik (pü-ileg)
Nincsenek horribilis piaci árak, értsd valaki nem kereshet egy-egy átlagos emberen 3-4 milliót, mint régen…

Azért nem mindegy, hogy mikor és hova születsz a valós életben sem ( pl diktatúra vagy szabadpiac illetve arisztokrata- vagy munkás család… stb..stb..)
Vannak árnyalatok…

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/3/2013 7:22:52 AM

This Post:
00
241411.143 in reply to 241411.142
Date: 6/3/2013 7:28:27 AM
Overall Posts Rated:
113113
Tehát amikor te kezdted... Akkor neked is lehetnének millióid, ha jól bánnál a pénzel. Amikor én kezdtem, akkor már sajnos nem voltak ilyenek, mégis eljutottam a 2od osztályig.

This Post:
00
241411.144 in reply to 241411.143
Date: 6/3/2013 7:32:45 AM
Overall Posts Rated:
350350
Voltak millióim! vettem belőlük 2 tanoncot összesen 2 millióért, 1 játékost 1,2 millióért és 1,5 milliót meg stadionba raktam.
Ja! Én "csak" 5 milliót tudtam összehozni annó, de voltak, akik 10-15 milliót is. Ők a plusz 5-10 millióból lettek jelenlegi nagy csapatok..

Ennyire futotta részemről. Aránytalan volt akkor is, mint ma.
Nem jók a pü-i arányok, erről beszélek és azt hiszem Red Wing is ezt mondja

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/3/2013 7:40:56 AM

From: Red Wing

This Post:
22
241411.145 in reply to 241411.140
Date: 6/3/2013 7:46:38 AM
Overall Posts Rated:
2626
"Mindenki kicsiként kezdte.
Kivétel nélkül."

Igen, csak éppen máshol felismerték, hogy az idő közben bekövetkezett játék béli változtatások miatt egy most induló csapatnak sokkal nehezebb dolga van, mint régen. Ezért adtak könnyítést a friss csapatoknak, mivel az a minimális előny sem elég arra, hogy gyökerestül felforgassák vele az erőviszonyokat, de egy átlagos felhasználónak mégis élvezetesebb a játék, ami vezethet ahhoz, hogy többen játszanak, több támogató lesz (jobb az üzemeltetőknek is).

Folyamatosan lehet olvasni a szövetségi kapitányok "panaszait" (nem csak a mostaniakra gondolok!), h. átadó ez, átadón az, miért nem magyar hozza el, miért nincs jelentkező nevelni, stb...
Erre utalván fejtettem ki véleményem, h. amíg olyan a rendszer amilyen (gazdálkodj okosan), addig nem is kell csodálkozni, h. nincs elég új jelentkező a válogatottak körül, mert örül, ha a saját csapatát tudja valahogy fejleszteni a rendelkezésre álló összegekből!

Kb napra pontosan egy időben regeltem ide és egy másik oldalra, mégis összehasonlíthatatlanul jobban állok anyagilag, mint itt, pedig mindkét helyen egész jól gazdálkodtam. De azért az röhej kategória nálam, h. míg ott simán kigazdálkodom szezononként akár 2-3 igazolás árát (itteni viszonylatban mondjuk 4-600k-s játékosokra gondolok), míg itt örülni lehet 1nek is, és akkor mellette nem költhetsz draftra, csarnokra, személyzetre, semmire.
És nem azt mondom, h. ott milliomos vagyok, mert nem. Ott sem engedhetem meg magamnak válogatottak igazolását/eltartását, de szezonról szezonra lehetőséged van olyan szinten fejlődni, teljesen átlagos hozzáállás és játékmenet mellett, amire itt kb 2-3 szezon kőkemény spórolás után!

Nem azt mondom, h. gyökeresen forgassák fel a rendszert, de azért ideje lenne finomítani kicsit, mert a konkurens oldalak ilyen szempontból sokkal játszhatóbbak!

Van pár ismerősöm, akik szintén kipróbáltak több játékot, de az itteni rendszer egyikőjüknek sem felelt meg, elsősorban azért, mert aránytalanul nagy szerep jut a pénzügyeknek! És akkor csodálkoznak a hazai és nemzetközi fórumokon is, hogy fogy a nép... mert a konkurencia játszhatóbb játékot biztosít.

Persze, kinek a pap, kinek a papné...

Az életszerűséget firtató kérdéseimre továbbra is lehet véleményeket írni! ;)

Peace!

This Post:
55
241411.146 in reply to 241411.142
Date: 6/3/2013 8:00:11 AM
Overall Posts Rated:
88
Nem kötözködésből, de ha már feljött a téma, megnéztem, ki mikor és hova "született" azok közül, akik idén a ligában rájátszásba jutottak.

Füred Celtics 15. szezonban kezdte negyedosztályban, 7 szezon alatt ért fel
Pocak KK 3. szezonban kezdteharmadosztályban, 10 szezon alatt ért fel
Barca Szeki 7. szezonban kezdte negyedosztályban, 11 szezon alatt ért fel
Basket Predators 12. szezonban kezdte negyedosztályban, 10 szezon alatt ért fel
terribulls 7. szezonban kezdte negyedosztályban, 15 szezon alatt ért fel
The Smurfs 11. szezonban kezdte negyedosztályban, 9 szezon alatt ért fel
Gustavson Team 8. szezonban kezdte negyedosztályban, 12 szezon alatt ért fel
Haraszti White Skins 10. szezonban kezdte negyedosztályban, 10 szezon alatt ért fel

Konkrétan Pocak KK kivételével mindenki negyedosztályban kezdett, szezonokkal később, mint te. Mégis ott vannak. Az egyetlen csapat, aki tényleg a kezdetektől játszik, megjárta nemrég a harmadosztályt, onnan jött vissza. Magyarul egyikük sem "született" az első-, vagy másodosztályba, mindannyian valamit jobban csináltak mint mi, többiek. Én sem jutottam még fel, szerintem nem is fogok, de mégsem követelek mindenféle változtatást. Ennyi telik tőlem, kész. Mások meg ügyesebbek, feleannyi idő alatt feljutottak, mint amennyit én itt összesen játszottam.

Ami a lényeg: nem igaz, hogy egy kezdő nem juthat fel, nem érheti utol az öregeket, ez tisztán látszik az első osztály idei rájátszásából. Való igaz, nem lehet felérni 4-5 szezon alatt, átlagosan 10 szezon kell hozzá. Ha valaki azért hagyja abba kezdőként, mert nem jut minden évben eggyel feljebb, akkor jól is teszi, hogy abbahagyja, ez nem az ő játéka.

Személyes véleményem, hogy a "több pénzt a játékba" megoldás sokkal rosszabbul érintené az újoncokat, mint a jelenlegi helyzet, teljesen mindegy, milyen formában oldanák meg. Megvannak a játék keretei, ezen belül kell minél ügyesebbnek lenni, láttunk jó pár példát arra, hogy lehetséges a többieknél eredményesebbnek lenni egyenlő feltételek mellett

This Post:
00
241411.147 in reply to 241411.146
Date: 6/3/2013 8:50:44 AM
Overall Posts Rated:
145145
A több pénz ellen szól az is, hogy az újoncok kevés pénze akkor még kevesebbet fog érni. Míg most egy mentoráltamnak kinéztünk 2 fiatal húzóembert 100k környékén, akik szezonok múlva biztosan alapemberek lehetnek másodosztályban, és mivel szerencséje volt, és el tudott adni egy játékost jó pénzért, még egy 18 éves szupersztárt is szereztünk (ezek mind multisak, úgy is lesznek edzve), már megvan az első hónapban a másodosztályú csapatának a gerince. De ők akár elsőosztályban is jók lehetnek majd, ha jól edzi őket.
Amikor én kezdtem, sokkal több pénz volt, de nagy bajom is akadt a fiatal tehetségek megvételével, mivel nagyon drágák voltak.

Advertisement