dumny z tego finału nie jestem, bardziej z sezonu zasadniczego, no ale muszę podziękowac
wszystkim którzy sie pofatygowali za gratulacje
@koźlik
wszystko co ponizej proszę traktowac nie jako prawdę obajwioną a jako głos kogoś kto kiedyś w dużym stopniu ogarniał BB a teraz sam wie ze ogarnia duzo słabiej
Tia...przed chwilą pisałeś, że zrobiłeś wszystko by przegrać finał...a wynik i tak na Twoją korzyść🙂.
no cóz, mozliwe ze przewaga pensji i hali była zbyt duża by coś się dało zrobić
że ten mecz powinien być wygrany w takich okolicznościach i tylko jakiś cholerny czynnik losowy mi to odebrał😛
tak włąsnie przegrywałem z Tasiorem i Ironem, przy ich podwójnym trafionym GDP, w emocjach myślałem ze tak samo moze być teraz, ale:
Iron miał chyba pensje w okolicach miliona, a Tasior chyba nawet wiecej i takich mutantów jak Krakowiecki zbostowany podwójnym GDP, w efekcie zarówno z Ironem, a nawet Tasiorem miałem niższe bb-staty i o ile nie dziwne z Ironem bo grał u siebie, ale Tasior wyciągnął wyższe staty grajac na wyjeździe!
jak spojrzysz na nasze staty to ich suma wyraźnie wyższa u mnie, wiem ze niby staty nie graja, ze pensje nie graja, ale jednak pensjami mozna podbić te staty a one w wygrywaniu pomagaja tak jak pomogły Ironowi i Tasiorowi, tylko oni wygrali przez te kilkanascie sezonów i to nie przypadek ze mieli wtedy wyższe BBstats
najlepsza taktyka do wygrywania z niższymi statami jest chyba włąśnie patient, z Look inside dokonac tego jest trudniej choć czasem się zdarza i obecnie na pewno czesciej niz kiedyś
druga sprawa to "popsute LI", dawnymi czasy nawet gdybyś miał ten mecz przegrać ze względu na róznice w BB-statach to jednak atakujac przeciwko 3-2 dostałbyś z 50% skutecznosci, moze 45%, ale nie 32%, a teraz wychodzi ze byłeś mniej skuteczny grajac LI na gołe 3-2 niż grajac patientem
nieprzypadkowo odpusciłem sobie LI w tych PO, bo się bałem ze wzgledu na takie własnie "kwiatki" jak Ci sie przydarzył w finale,obecnie LI potrafi być bardzo nieefektywne nawet przeciwko słabej obronie - w moim przypadku:
(117998150) no ale nie poiwnno być zdziwienia BB-cy ogłaszali ze osłabiaja LI i czasem też stwierdzali na głównym forum ze dokonują innych zmian o których nie zawsze informują
co do losowości, forma jest losowa bo potrafi byc przy tych samych minutach porzadna albo sprawna co robi ogromną róznicę, ale mecze to juz co innego, przecież nie raz było pokazywane (chyba Dolar pierwszy to testował) ze dwa zespoły grajace w takim samym ustawieniu z takim samym entem i formą dwa mecze w odstępie kilku dni dni osiagaja zawsze dokładnie taki sam wynik i jeszcze do tego mamy identyczny przebieg meczu, tak więc moim zdaniem losowości w meczach nie ma żadnej, ale jeszcze raz podkreślam to zdanie kogoś kto kiedyś ogarniał BB a nie ze teraz ogarnia i nie upieram sie ze mam rację, to tylko mój punkt widzenia
dobra, ja spadam na dłużej, bo pamietam ze jak za dużo na forum pisze to nic dobrego z tego nie wynika