BuzzerBeater Forums

Poland - I.1 > сезон 56

сезон 56

Set priority
Show messages by
This Post:
00
312837.139 in reply to 312837.136
Date: 4/18/2022 1:49:44 AM
Dudopol Dudowizna
IV.21
Overall Posts Rated:
9595
Gratulacje 💪

Ave Wisła!
This Post:
22
312837.140 in reply to 312837.137
Date: 4/18/2022 10:51:42 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
838838
Przykro to może nie😛 ale jakieś 1 mln w biletach przecież mi nie zwisa

mi wyszło ze jak odpadłęm w finale konfy to zarobiłęm o 520tys mniej w regularnym niz po zdobycia misia bo róznice są istotne do meczu gwiazd tylko, ale do tej kwoty bym sie nie przywiazywał bo to zależy z kim sie gra u siebie, jakiego PR-a ma itp.
Nie do końca się zgodze. Jest to element strategii taktycznej (bardzo realny z resztą bo nawet sporo słabszy zawsze może wygrać przy dobrym przygotowaniu z lepszym) ale również element, który daje możliwości rywalizacji na strategię budowania drużyny. To czy podejmujesz ryzyko w GDP to Twoja decyzja. Teoretycznie drużyna lepsza nie musi, albo może mniej ryzykować. A w praktyce drużyna jednowymiarowa, choćby najlepsza/najdroższa ma przerąbane. Za to drużyny wielowymiarowe mogą szukać w tym swojej przewagi. To, że nie miałeś lekko w przewidzeniu myślę nie było przypadkowe

ta, jak ktoś ma mozliwosc ataku w jeden sposób to ok
ale jak obaj mamy mozliwosc ataku na dwa sposoby to moim zdaniem loteria, dla przykłądu teraz jak ustawiałem obronę:
3-2 z założenia bo przeciwko Tobie mam je jako tako przetestowane, bo grajac MtM w regularnym przegrałem z Tobą u siebie, no i jeszcze z powodów o których moze juz nie wspomnę bo mam wrażenie ze gra u Ciebie Kouate przez naszą dyskusję o moim Clusa
no wiec co do tych 3-2 - mozesz atakowac z pod kosza z większa siłą niż sezon temu, wiec trzeba dac GDP pod kosz, przegrałem z Tobą u siebie jak grałeś LP wiec warto dac wolne tempo, ale co będzie jak zagrasz LI? no niby tragedia, tylko ze przeciez w sobote grałeś LI, miałem enta tylko 8, spudłowałem oba GDP a Goldena rzuciła mi 93 punkty, teraz mam enta 10, do tego własną halę więc obrona bedzie silniejsza, do tego jak nie dam głownego GDP to na pewno go nie spudłuje,
jako ze przy moim moim wspaniałym OD na pewno będziesz miał wiecej strat wiec mniej akcji rzutowych, to Twoje LI musi mi rzucić mniej punktów niż w sobotę, przyznaje ze bardzie oczekiwałbym 80 punktów niz 87, ale ponizej 90 wciaz mnie zadowala , biorac pod uwagę ze nie musze sie w takim układzie bać jakiejkolwiek innej taktyki, bo na LP z którym przegrałem mam wzmocnione tempo, bo na patienta tez mam wzmocnione, bo neutralnej nie zagrasz bo sie one słabo nadaja na łamanie HCA, no i nie boje sie zaskoczenia z obwodu bo wspaniałe OD to powinno zatrzymać
mozna by pomsylec ze przy spudłowanym GDP i swietnej sredniej na obwodzie tez zatrzymam Twój obwód, wiec warto dac GDP pod kosz, moze ale tego nie mam przetestowane, a obwodowe taktyki potrafią zaskoczyć (jak mnie Dolar w tym meczu (116822686))
wiec nawet teoretycznie bezpieczne GDP wysyła mnie na nieznane wody zwiazane z silniejszymi obecnie taktykami obwodowymi, to juz wolę LI które znam, które i sezon temu w decydującym meczu i w sobotę generalnie nie było niczym strasznym, kiedys przy takim układzie jak wczoraj to byś mi załadował ze 120punktów albo i wiecej, ale teraz po osłabieniu LI ono wcale nie jest takie straszne (przynajmniej w naszych meczach)
no i teraz po takim moim (dla mnie logicznym) tłumaczeniu dlaczego nie bałem się LI, wierze ze Ty równie logicznie wytłumaczysz dlaczego grałęś Li i dlaczego powinienes je grac
no i skoro moje wytłumaczenie i Twoje jest logiczne a daja zupełnie rózne wyniki to o czym to świadczy? o tym ze mamy rózne doswiadczenia, zwracamy uwagę na rózne rzeczy, wiec zaczynamy od innych danych wyjsciowych których druga strona nie moze przewidzieć, a skoro tak to wychodzi ze to jest losowe

Last edited by darkonza at 4/18/2022 10:57:36 AM

This Post:
00
312837.141 in reply to 312837.137
Date: 4/18/2022 10:52:40 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
838838

Włączam mój mecz z Natolinem, patrzę: "o ekstra odpuścił, wygrywam wysoko!
Po meczu pisze do MJS1979 (Natolin), że jak już chciał odpuścić to chociaż mógł dać trzech grajków to przynajmniej minuty moich grajkow by nie były popsute (czy jakoś tak), a on odpisuje mniej więcej coś takiego: "Sorry, kupiłem jakichś 3 grajkow, żeby ich wstawić do składu, ale jestem na wyjeździe służbowym i zapomniałem"

No ja spojrzałem wtedy na ten mecz i widziałem co innego (znów inny punkt widzenia) skoro Natolin ma 7 do grania, to dla dobrych minut powinien tych słabszych w pierwszej piatce, tych silniejszych na rezerwie i nie ma szans byś odrobił małe punkty, włączam mecz a tam jakies leszcze, nie zauwazyłęm ze to walkower i pomyslałem, ze jakas ustawka, no ale jak sie chcą tak bawić to trudno
W dzisiejszym meczu Ty dostałeś bardzo wcześnie kontuzje Hiszpana, więc nie mogę narzekać. Ale akurat Kouate?! Jego nie da się zastąpić (szczególnie jak ktoś atakuje z obwodu) co widać po statach. No całą rotację to mi zepsulo
Dla mnie Cumplido to z mojego punktu widzenia większy ból, straciłęm pół ataku na obwodzie (on i Lauriola) u Ciebie Kouate najlepszy, ale zostaje Celmer i Piórowski któymi swietnie pogrywałeś bez Kouate
u Ciebie Kouate najwazniejszy w ataku i obronie, ale u mnie Cumplido tez najlepszy i w jednym i drugim, ludzi emi czesto mówia ze gram ogórkami, no to Cumplido to jedyny prawdziwy "nieogórek"
Spadki skilli grajków są losowe. Np. Knezic spadł mi -2 OD, - 2 IS, - 2 JS. Same główne skille. Śledziłem troche DMI Twoich trzech 34 latków i zdaje mi się, że żaden nie starcił kluczowych skilli (widzę, że Lauriola ma -5, ale bodaj -2HN, -1PA, - 1RB i -1 BL)

ta, Naumczykowi tez sie generalnie upiekło, ale Albert stracił 2 OD akurat w piatek, no i kontuzja spowodowała ze grał juz do końca bez zmiany i osłabiał mi obronę na obwodzie na której oparłem swoją obronę przeciwko Twojemu LI, a i w ataku z obwodu to on nie bryluje
kazdy z nas bardziej widzi swoje problemy niz cudze

Last edited by darkonza at 4/18/2022 10:59:06 AM

This Post:
00
312837.142 in reply to 312837.139
Date: 4/18/2022 10:53:33 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
838838
Gratulacje 💪

dzięki, ale ten mój biceps to juz marny i coraz marniejszy

This Post:
00
312837.143 in reply to 312837.142
Date: 4/18/2022 11:02:50 AM
Dudopol Dudowizna
IV.21
Overall Posts Rated:
9595
Gratulacje 💪

dzięki, ale ten mój biceps to juz marny i coraz marniejszy

Kto by nie chciał mieć takiego bicepsu

Ave Wisła!
This Post:
00
312837.144 in reply to 312837.142
Date: 4/19/2022 4:16:21 AM
Overall Posts Rated:
6060
Gratulacje!
A wyjaśnicie mniej zaawasnowanemu koledze kwestie tempa taktyk? Czy dobrze rozumiem, że na czyjąś obronę 3-2 lepiej sprawdza się LI niż LP bo 3-2 jako wolniejsze tempo lepiej radzi sobie z wolniejszymi ofensywami?

This Post:
00
312837.145 in reply to 312837.140
Date: 4/19/2022 8:13:26 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
ale jak obaj mamy mozliwosc ataku na dwa sposoby to moim zdaniem loteria
Zdaje mi się, że się też Patienta obawiałeś, a dodając jeszcze różne tempa poszczególnych taktyk, to wydaje mi się, że jest trochę więcej możliwości niż tylko dwie...ale mniejsza o to.
mam wrażenie ze gra u Ciebie Kouate przez naszą dyskusję o moim Clusa
Nie na te statystyki patrzysz Nie jest to sobowtór Clusy. Moi obwodowi mają zbiórki, także spokojnie, nic się nie zmieniło w tej kwestii po naszej dyskusji
wierze ze Ty równie logicznie wytłumaczysz dlaczego grałęś Li i dlaczego powinienes je grac
Wybierając to co w ataku nie patrzę na ilość punktów, bo to zależy nie tylko od skuteczności, ale i od ilości akcji, a te zależą od obrony i zbiórek. Patrzę na samą skuteczność, a tą miałem bardzo dobrą, wyższą od Ciebie grając na wyjeździe. Także ofensywa nie zawiodła. Zabrakło ilości akcji + te cholerne losowe faule (pewnie HCA sporo pomaga w tej kwestii). Nie mniej to co zawiodło to defensywa (obrona i zbiórki). Poziom OD jaki udało mi się osiągnąć zwykle wyciągałem grając na wyjeździe bez strefy 3-2. Generalnie powinien być około poziom wyżej gdyby nie kontuzja + zaburzona rotacja (tutaj też popełniłem mały błąd, który nie pomógł). Także owszem miałem sporo strat, ale Ty miałeś za mało Natomiast dlaczego miałem tak mało zbiórek? Zwykle wygrywam zbiorki z Tobą. Dodatkowo grałeś z obwodu co powinno jeszcze pomóc...i nie trafiłeś tempa co ponoć obniża zbiórki.

Mój optymizm po zobaczeniu co gramy na początku meczu wynikał z tego, że rachunek przechwytów/strat + zbiórek (ilości akcji) wydawał się co najmniej wyrównany (jak nie na moja korzyść), a skuteczność zakładałem, że będę miał większą biorąc pod uwagę poziom rzutu z bliska ok. 15 i Twojego ID ok. 10, a poziom Twoich rzutów z obwodu ok. 12, a mojego OD około 13.

This Post:
00
312837.146 in reply to 312837.145
Date: 4/19/2022 12:26:21 PM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
838838
Zdaje mi się, że się też Patienta obawiałeś
obawiałem się wszystkiego, a ze wiedziałem co mnie czeka przy Twoim Li to ustawiałem obronę myslac o innych taktykach które mogły mnie zaskoczyć niespodziewanie większymi ilosciami punktów
skuteczność zakładałem, że będę miał większą biorąc pod uwagę poziom rzutu z bliska ok. 15 i Twojego ID ok. 10, a poziom Twoich rzutów z obwodu ok. 12, a mojego OD około 13.
zakłądałeś na podstawie doświadczeń z kilkudziesieciu sezonów, a one juz nie pasują do obecnego silnika, na podstawie sobotniego meczu gdzie Twój atak na 15 przeciwko mojej obronie ledwie 9,0 nie zrobił jakichś super procentów to i w niedziele juz na moim parkiecie przeciwko obronie 10,6 tez nie powinien, dla mnie zaskakujace ze i tak ten procent był taki sam, no ale skoro mamy czynnik losowy a róznica miedzy obrona 9 czy 10 przeciwko 15 nie jest duża to tak moze być

This Post:
00
312837.147 in reply to 312837.144
Date: 4/19/2022 12:28:20 PM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
838838
kiedyś przeciwko strefom lepiej było grać szyblkie tempo, np. przeciwko 3-2 świetnie sprawdzało sie PtB, to było naturalne bo jak obrona statyczna to trzeba grac szybko
po zmianach w silniku, po wprowadzeniu losowosci, ciezko ogarnąc co jest dobre przeciwko 3-2
ze swojego doswiadczenia wiem ze PtB przestało działać, a doświadczenia koźlika moga sugerowac ze szybkie LI przestało byc super

This Post:
22
312837.148 in reply to 312837.147
Date: 4/19/2022 1:18:59 PM
Częstochowskie Lwy
PLK
Overall Posts Rated:
273273
Second Team:
Young Lions
Ja tylko chciałbym podziękować za dwa sezony w PLK - mimo tego, że od początku grałem w kurniku, bez żadnych bonusów w gadżetach, bez zaskórniaków, udało mi się w jednym sezonie ładnie zaskoczyć a w drugim być naprawdę blisko utrzymania (wystarczyłby jeden z czterech blisko przegranych meczy).
Na koniec przygody próbowałem zasadzić się jeszcze na Darko(przelewy przestały docierać:P), ale dystans między nami jednak był za duży. To była dobra przygoda w PLK, choć konstatacja jest straszna: bez solidnego przygotowania prawie niemożliwa jest równa walka z tutejszymi kocurami ;) waham sie jeszcze czy zrobić coś czym pogardzałem - czyli potankować, czy może próbować się przebudować i trochę lepiej przygotować na te grunty za parę sezonów, ale tak czy inaczej raczej prędko nie wrócę tutaj więc bawcie sie dobrze!

Advertisement