Podsumowanie meczu z Urugwajem:
Na początku przepraszam, że tak późno ale ostry tydzień na uczelni miałem ale już wszystko zaliczyłem więc mogę spokojnie oddać się BB.
Zacznę od tego, że z managerem Urugwaju umówiłem się na podwójne TiE aby podbić entuzjazm przed silniejszymi rywalami. Jak doskonale już wiecie mimo przyjętej propozycji to manager Urugwaju chciał sobie z nas zadrwić i wcisnął normala na nasz mecz. Do ostatnich sekund meczu myślałem, że jednak wszystko jest ok, że zgodnie z umową oboje gramy TiE. Wygrywaliśmy wyraźnie więc nie było powodu do niepokoju. Niestety okazało się inaczej i elvioleta chciał nas zrobić w bambuko. Jestem niezmiernie szczęśliwy, że mu się nie udało. Martwi mnie jednak fakt iż takie zachowania są uważane za "element taktyki". Sami wiecie jaki jestem zakręcony i w ogóle ale takiej rzeczy bym nie zrobił. Programiści BB powinni dodać taką nową taktykę: "oszukaj przeciwnika". Cieszyła by się duzym powodzeniem bo ne potrzeba do tego dobrych zawodników;]
Odstawmy tą sprawę na bok i zajmijmy się meczem.
W pewnym momencie było lekki zwątpienie bo przegrywaliśmy 8 punktami i pojawiły się na czacie głosy, że "nie wygląda to dobrze". Ale jak widać, chłopaki szybko się wzieli do roboty i było dobrze. Co chwila tylko było na trybunach słychać managera Joker'a który dopingował swojego pupila. To najwyraźniej pomogło bo Perko zagrał świetny mecz. Ale to nie on był najlepszym zawodnikiem w drużynie. Z przyjemnością ogląda się takich zawodników, których cieżka praca i trening w klubie przekładają się na fenomenalne mecze w NT. Oczywiście mowa o Lüderitzu. Zawsze to był defensywny zawodnik i to do taktyk obwodowych ale po ostatnich skokach wypróbowałem go na pozycji PF przy taktyce LI. Egzamin zdał na 5.0 i to w pierwszym terminie. 24 punkty do tego 22 zbiórki dają double double tego zawodnika, do tego 3/4 FT, 3 asysty i tylko 1 faul to jest to czego oczekuje od takiego zawodnika do tego udana próba rzutu za 3. Nawet 2 straty nie przyćmiewają tej oceny.
Brawa dla samego zawodnika ale jeszcze większe dla al_saida.
Do tego warto odnotować, że Perko i Moritz na codzien grają sobie w PLK, co udowadnia, że można mieć reprezentanta, solidnie go trenować i grać na najwyższym poziomie. Trzymam kciuki za Jokera aby został w PLK:). Oby więcej takich cichych bohaterów kadry było jak Ci managerowie.
Dobrze też w tym meczu wypadli Weszka i Zygmuntowski, którzy zarówno zdobywali punkty jak i asystowali przy punktach kolegi. Weszka to nie jest mój wymarzony PG pod LI ale z powodu słabszej formy Swiatczaka, Tomzy i Gradzika to on zagrał na PG i nie zawiódł. Zygmuntowski też dzielnie sobie radził na SFie, będzie miała kadra pociechę z tego zawodnika jeszcze przez kilka sezonów:) oby tylko dalej tak trenował a będzie wspaniale. Rybaczuk niczym specjalnym się w tym meczu nie wyróżnił bo to nie jest PG pod LI. Z braku jednak takiego SG to on musiał sobie z poradzić w tym meczu. Oczywiście mógł zagrać Kordalewski ale jednak on ma zbiórki na poziomie okropny, Weszka też więc jakby oni zagrali w S5 to mogło by się to źle skończyć. Nawet nie chciałbym widzieć poziomu RB w takim meczu.