Bo wtedy lepsze były szybkie taktyki, a teraz wolne :)
Nieprawda ;-)
Od tego czasu nie zmieniło się
NIC w sprawie tempa w taktykach. Ostatnia zmiana była trochę wcześniej niż tamta dyskusja.
Faktycznie - słyszałem o tym, że zanim zacząłem grać w BB to w wolnych taktykach był jakiś bug. (Nie dam głowy za to, bo nie pamiętam tych czasów, ale polegał on chyba na tym, że zawodnicy chyba gubili się w końcówkach długich akcji tak bardzo, że faktycznie była to gorsza taktyka i nie opłacało się tak grać. Być może także nie gonili wyniku przegrywając, co było bez sensu).
Ale potem była jakaś poprawka w tempie.
I od tego czasu już nie było ŻADNYCH zmian. A dopiero potem była tamta pamiętna dyskusja.
Być może userzy starsi stażem byli skażeni tymi starymi zasadami. A ja miałem tą przewagę, że nie znałem przeszłości tylko mogłem sobie ocenić wszystko nie sugerując się tym, co było wcześniej.
Obecnie wolne taktyki działają bardzo dobrze. Widziałem wiele meczów, że drużyna, która przegrywa i gra wolno, to w końcówce rzuca jak z automatu. Ale to obowiązywało już 2 lata temu.
Jak przemebluję skład, to nie wykluczam powrotu do szybkich.
Poza tym dużo zależy od sposobu gry przeciwnika..
To też jest prawda. Pamiętam, że w tamtym okresie sprowadzałem wszystko tylko do zbiórek, a teraz widzę o wiele więcej elementów, które mogą skłonić do wybrania tempa.
Tylko że Twoja sytuacja jest taka (patrząc na ranking krajowy). Część zespołów w kraju jest w tym rankingu pod Tobą a część nad Tobą ;-) I co prawda pierwsza grupa jest bardziej liczna i fajnie jest się z nią szybko rozprawiać grając szybko ;-) Ale głównym Twoim zmartwieniem jest jak rozprawić się z zespołami z tej drugiej, mniej licznej grupy ;-)
I jeszcze jedna ciekawostka z trochę innej beczki: odnoszę wrażenie, że kiedy moja drużyna atakuje LP to lepiej sobie radzi z obroną przeciwnika: 2-3 niż MtM. Coś to 2-3 nie działa ostatnio najlepiej. Ciekawe.
Kurcze, miałem ostatnio ciekawy mecz, który właśnie teraz mógłbym pokazać, ale zapomniałem który to. Muszę sobie przypomnieć ;-)