BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Τώρα τί κάνουμε;

Τώρα τί κάνουμε;

Set priority
Show messages by
This Post:
00
185914.14 in reply to 185914.12
Date: 5/27/2011 8:55:02 AM
Overall Posts Rated:
1414
Επισης να προσθεσω πως με νομους της ευρωπαικης ενωσης πρεπει οι ενεργεια και οι μεταφορες να ειναι ελευθερες αλλιως πληρωνουμε προστιμα.Αυτο σημαινει πως και η δεη κα τα τρενα αναγκαστικα θα μπουν και αλλες ιδιωτικες εταιρειες στην αγορα. Αρα θα χασουν αρκετο μεριδιο της αγορας που εχουν μεχρι τωρα.

Αυτο σημαινει οτι θα καταντησουνοπως ο οτε ο οποιος ανακοινωσε 100εκ ζημιες. Ο οτε παρολο που τον εχουν οι γερμανοι , δεν επιτρεπεται να απωλησει υπαλληλους γιατι το κρατος με το 16% της συμμετοχης του συντηρει τους υπαλληλους και πληρωνει την ασφαλιση τους , οπως μπορειται να δειτε στον προυολογισμο παραπανω.

Αν πιστευεται οτι υπαρχει ενας πολιτικος που μπορει να διωξει τα τρωκτικα ,σας παρακαλω να μου τον πειτε

This Post:
00
185914.15 in reply to 185914.10
Date: 5/27/2011 9:00:05 AM
Overall Posts Rated:
303303
Δυστυχως το λινκ
αναζήτηση - http://www.capital.gr/stoupas/images/largeImages/1db2cf66-a00b-4972-9c4c ... - δε βρήκε κάποιο έγγραφο.

μου εβγαλε αυτο.

Σε ρωτησα κατι συγκεκριμενο κονδυλι για την μισθοδοσια και οχι επιχορηγηση για τα ταμεια.

Επισης η ηλεκτρικη ενεργεια εχει απελευθερωθει γιατι δεν εχουν φτιαξει εργοστασια ? παρα μονο αιολικα (αρε ροκκα της ανεμογεννητριες στην ευβοια τις εχεις δει ? για ρωτα δουλευουν ? πως χτιστικαν) και φωτοβολταικα ?

Κατι πολυ απλοικο και διαφορετικο γιατι το γιαουρτι της φαγε ειναι πιο ακριβο στην ελλαδα απο οτι στην ευρωπη.

Υ.Γ. μαθε γιατι επιδοτει το κρατος το ταμειο πχ της δεη . μαθε γιατι το κρατος δεν εχει επεμβει στην περιπτωση αλουμινιου .

Last edited by nikos64 at 5/27/2011 9:03:52 AM

This Post:
00
185914.16 in reply to 185914.15
Date: 5/27/2011 9:12:52 AM
Overall Posts Rated:
1414
Το λινκ ειναι αυτο
http://www.capital.gr/stoupas/images/largeImages/1db2cf66-a00b-4972-9c4c-9a01f4ba05e7.jpg
εγω κανω πανω του δεξι κλικ και εμφανιση ιστοσελιδας και παιζει.Αυτο που βλεπω στο δικο σου ειναι κομμενο,ισως να εβαλα κομμενο λινκ .Με συγχωρεις. Δες αυτο και πες μου αν παιζει.

Τα ασφαλιστικα ταμεια ειναι μερος της μισθοδοσιας. Οπου και να δουλευεις σου κανουν καποιες κρατησεις και καποιο ποσο πληρωνει ο εργοδοτης.Το ιδιο πραγμα ειναι και εδω, απλα αν φαινοταν στον ισολογισμο της δεη θα ειχε ζημιες. Ενω τωρα πανε κατευθειαν στην γενοπ.Ειναι δημιουργικη λογιστικη φιλε δυστυχως.

Για την ενεργεια λεμ το ιδιο, δεν διαφωνω πουθενα.Σε αυτο φταιει η επιτροπη ενεργειας η οποια ειναι μονο στα χαρτια ανεξαρτητη.Δυστυχως υπαρχουν προτασεις για υδροηλεκτρικα που δεν τις προωθει παρολο που ειναι ποιο φθηνες και επιδοτει κατι τετοιους που παιρνουν τις αδειες και κανουν μαυρο παζαρι και τα εργοστασια υπαρχουν μονο στα χαρτια.

Το γιαουρτι στην Ελλαδα ειναι μονοπωλειο πια...Δυστυχως το υπουργειο ανταγωνισμου δεν κανει κατι για αυτο, οπως δεν κανει και για την βενζινη και για αυτα που ειπε παραπανω ο φιλος για τους μεσαζωντες και σε πολλα αλλα.Δεν θα μου φαινοταν παραλογο αν ακουγα πως η δελτα χρηματοδοτει τον εκλογικο αγωνα καποιον υπουργων.

This Post:
00
185914.17 in reply to 185914.3
Date: 5/27/2011 10:16:30 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
IV.15
Overall Posts Rated:
337337
Απαντώ και στο πρώτο σου μήνυμα. Το έλλειμμα είναι αποτέλεσμα και του υψηλού δημόσιου χρέους. Αν δεν δίναμε ακόμα τόκους, που τους έχουμε πληρώσει χιλιάδες φορές, δεν θα είχαμε κανένα έλλειμμα. Αν σβηστεί το χρέος, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα απολύτως. Έχουμε τους λιγότερους και πιο κακοπληρωμένους δημόσιους υπαλλήλους στην Ε.Ε. Θα εξορθολογιζόταν το κόστος των ΔΕΚΟ, διότι δεν θα είχαν να πληρώνουν τόκους από τα δάνεια και άρα άνετα θα έπεφταν και τα τιμολόγια τους. Όσον αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία. Χτύπημα της εισφοροδιαφυγής με πραγματικούς ράμπο που θα χτύπαγαν αλύπητα αυτόν που θα είχε ανασφάλιστο υπάλληλο, μέχρι και κλείσιμο επιχείρησης και φυλάκιση. Αλλαγή φορολογικού συστήματος, ώστε να πληρώνουν ΟΛΟΙ και όχι μόνο τα γνώριμα υποζύγια -συνταξιούχοι, μισθωτοί, δημοσιοι υπάλληλοι κτλ-. Πτώση του Φ.Π.Α. σε 15% τον υψηλό και 5% τον χαμηλό. Στα νησιά χαμηλότεροι. Για να έχεις έσοδα, οφείλεις να έχεις χαμηλούς τους φόρους για να υπάρχει κατανάλωση. Από εκεί και πέρα χτύπημα παραοικονομίας με κλείσιμο επιχειρήσεων και φυλακίσεις, κρατικές ΜΟΝΟ τράπεζες για να υπάρχει χαμηλό κόστος χρήματος στην αγορά για καταναλωτές και επιχειρήσεις και να κερδίζει έσοδα και το κράτος και φυσικά μέσω των χαμηλών τόκων να μπορεί να παίρνει πίσω αυτά που δίνει. Υψηλότερη φορολόγηση στις επιχειρήσεις που έχουν υποκαταστήματα παραγωγικής βάσης στο εξωτερικό και ιδίως σε "εχθρικές" χώρες (σκόπια, τουρκία, αλβανία κτλ). Έτσι πετυχαίνεις να κλείσουν τα υποκαταστήματα στις χώρες αυτές και να επενδυθούν ξανά τα λεφτά στην Ελλάδα. Εύλογα αν θα υπήρχε διαφορετικό φορολογικό πλαίσιο, όπου θα πλήρωναν ΟΛΟΙ, θα μπορούσαν και οι συντελεστές φόρου εισοδήματος να είναι χαμηλότεροι, άρα όχι και τόσο υψηλοί για τις επιχειρήσεις. Συνεπώς, δεν θα χρειαζόταν να φύγουν από την Ελλάδα για να ανοίξουν αλλού αφήνοντας άνεργο τόσο κόσμο.

Last edited by epanastatis79 at 5/27/2011 10:23:28 AM

This Post:
00
185914.18 in reply to 185914.16
Date: 5/27/2011 12:08:38 PM
Overall Posts Rated:
303303
Τωρα ναι το ειδα .Στο ειχα πει ομως μαθε το γιατι γινετε η επιδοτηση τουλαχιστον για το συγκεκριμενο ταμειο.
Οταν αρχισαν να "κοπανανε" την δεη μαλλον την γενοπ , ρωτησα ενα φιλαρακι το γιατι . Μου εκανε εντυπωση ετσι ξαφνικα τους ηρθε?

Να μην στα πολυλογω πχ για την επιδοτηση .Η δεη ειχε αυτασφαλιση δικο της ταμειο , οταν λοιπον εγινε η μετοχοποιηση επρεπε οι τιτλοι ιδιοκτησιας να ηταν καθαροι εγινε η μελετη και βγηκε ενα ποσο οτι αυτο ειναι η "περουσια" των εργαζομενων απο τις εισφορες τους , ε αυτο το ποσο εχει να κανει με την επιδοτηση περισσοτερα δεν ξερω και ακριβεστερα να σου πω.
Για το περιβοητο ρευμα τους μου εδειξε λογαριασμο περιπου τα μισα απο μενα πληρωνει δηλ. 60-70 ευρω λιγοτερα τον μηνα, η γυναικα του δουλευει σε γαλακτοβιομηχανια τους εχουν δωσει το ελευθερο να παιρνουν γαλα το αναγαγαμε σε ποσο 1,5 λιτρο την ημερα μ.ο. επι 30 μερες επι 1,1 ευρω ποσο κανει ? γυρω στα 50 ευρω.
Μου ειπε και αλλα πολλα αδυνατω να τα θυμηθω ολα αλλα να σου πω το εξης
Εγω φιλε δεν εχω εμπιστοσυνη σε αυτους που εχουν κανει δουλειες με την πχ siemens δεν εχω εμπιστοσυνη οτι θα πουλησουν και δεν θα ξεπουλησουν δεν θα χαρισουν.
Α κατι ετσι σκορπια ερωτηματα , ποσο θα παει το ρευμα στα νησια? τι εγιναν τα λεφτα που τους κοψανε σε τινος τσεπες πηγαν?(το βλεπεις και εσυ μισθοδοσια , καθαρη μισθοδοσια δεν υπαρχει στον προυπολογισμο αρα προκυπτει ποιος τα πηρε?)
Να μην το τραβηξω αλλο δεν εχει νοημα μπορεις και εσυ μονος σου και πολυ πιο εγκυρα απο μενα να δεις τι λεει και η αλλη πλευρα και μετα κρινεις .

Για το γιαουρτι κλπ δεν ειναι μονοπωλιο να μηντρελαθουμε κι ολας. Ποτε επεσε η τιμη του γαλατος? οταν μπηκε η αγνο με 1 ευρω το λιτρο .

Και το τελευταιο οταν αλλαξα τηλεφωνικη εταιρια αυτο που κοιταξα ηταν να εχει δικο της ιδιοκτητο δικτυο πρωτα αυτο και μετα τιμες .Ετσι και τωρα για να αλλαξω την δεη θελω εταιρια που να εχει δικα της εργοστασια , δικτυο φυσικα ενα μπορει να υπαρχει. ,σε μεταπραττες και σε μεσαζωντες δεν εχω καμμια εμπιστοσυνη.
Κανε το ιδιο να εισαι καχυποπτος -δυστυχως επιβαλλεται- σε ολους και σε ολα δες και οι δυο πλευρες τι λενε και αποφασισε.

This Post:
00
185914.19 in reply to 185914.18
Date: 5/27/2011 2:43:42 PM
Overall Posts Rated:
1414
Για τη ΔΕΗ εμενα αλλα μου εχουν πει και προφανως δεν μενω σε αυτα που διαβαζω και διαβαζω μονο μια πηγη.Περα απο ελληνικες οικονομικες εφημεριδες , διαβαζω ξενα και λογω δουλειες μαθαινω πολλα απο διαφορες εταιρειες.Εγω ας πουμε εχω γνωστο που δουλευε στην δεη ειναι περιπου 50 συνταξιουχος και παιρχνει 2,5χ το μηνα.Αλλα το κακο με τους κολοπολιτιτκους ειναι πως ετσι που τα εχουν κατι μπορεις να βρεις και κοσμο στην δεη να παιρνει 3 και 60.

Ας παμε σε αυτα που συμφωνουμε... δεν εχω καμμια εμπιστοσυνη σε κανεναν τους. Ο λογος που θελω να γινεουν τωρα οσο ειναι καιρος οι αποκρατικοποιησεις ειναι γιατι ψιλιαζχομαι πως θα ξεπουληθουν πακετο υποδομες εργοστασια για το τιποτα.Η δεη ας πουμε πρεπει να σπασει σε 3 εταιρειες. Παραγωγη, δικτυο, υπηρεσιες και να πουλησει μονο το τελευταιο και μερος του πρωτου.Αυτα τωρα για την περιουσια τους δεν τα καταλαβαινω και τα εχω ξανασυζητησει, κανεις δεν μου απαντησε γιατι δεν ειναι και δικια μου περισουσια η δεη, ή η εταιρεια που δουλευω.... τεσπα

Το χρεος αν δεις το αεπ τα τελευταια 10 χρονια φαινεται καθαρα γιατι υπαρχει. Πτωση στα εσοδα λογω φοροδιαφυγης και εισφοροδιαφυγης και ανοδος δαπανων με καλυψη απο δανεια. Αυτη την στιγμη τα εσοδα μας ειναι κατα περιπου 1,5δις λιγοτερα απο τους μισθους-συνταξεις, επιδοτησεις ταμειων και δεκο. ΔΗλαδη χωρις τοκοχρεωλυσια δεν εχουμε μια για παιδεια κτλ.

Για μενα πρεπει πρωτα να κλεισεις τις 140-145 απο τις 170 εφοριες που δεν εισπρατουν σχεδον τιποτε και να τους βγαλεις στο δρομο.Πρεπει επιτελους να κλεισεις εταιρειες που χρωστανε φπα, να κατασχεσεις κανενα σπιτι απο αυτα με τις πισινες.100χ ειναι αδηλωτες και θελει να κανει περαιωση.Περαιωση στα αυθαιρετα γιατι δυστυχως τωρα πια δεν μπορεις να τους κανεις κατι αλλο.Μετα μειωση φορου καυσιμου και μειωση φπα στα παλια ποσοστα.

Στις δαπανες εχει πολυ φαι, μνο απο ηλεκτρονικη συνταγογραφηση και ελεγχο των αναπηρικων συνταξεων θα βγαλεις λαυρακια.Μηχανογραφιση σε νοσοκομεια ,δημους, καταργηση επιδοματων , πλαφον μισθωνστους μεγαλους και διωρθοση στους κακομοιρους. Καταργηση φορεων , περισσοτερο ιντερνετ υπηρεσιες και οι υπολοποποι στον δρομο γιαφοροδιαφυγη,εισφοροδιαφυγη.Οχι ομως με τον τροπο που γινεται σημερα , τα βαζει ο εφοριακος στο παντελονι αλλα με μηχανογραφηση να ξερουμε ποιος ελεγχετια και γιατι.

Λυσεις υπαρχουν , θεληση δεν υπαρχει.Προτιμουν να εξισωσουν το φορο θερμανσης με τον κινησης απο το να κοψουν 2-3 παραπανισιους μισθους που παιρνουν οι υπαλληλοι στην βουλη.

Τα αλλα που λες με τις ξενες χωρες δεν επιτρεπονται απο ευρωπαικους νομους.Αλλα αν αλλαξεις τις περιττες κοτσανες του κβσ και βαλεις εναν φορλογικο πλαισιο που θα το σεβαστεις για καμμια 20 χρονια θα ερθει κοσμος.Τωρα καθε μηνα βγαζεις και νεο φορολογικο νομο, ποιος τρελος θα κατσει εδω?

Για το γιαουρτι παντως απο οσα ξερω υπαρχουν εταιρειες που ειναι ψιλοκαρτελ.Αλλα εχω χασει καποια επεισοδια οποτε επιφυλασσομαι...

From: harry21
This Post:
00
185914.20 in reply to 185914.18
Date: 5/27/2011 2:45:17 PM
Overall Posts Rated:
5151
niko και gio διαβαζοντας ολα οσα εχετε γραψει , συμφωνησα εν μερει και με τους 2.

δεν εχει κανενας απο τους 2 αδικο εντελως αλλα ουτε και απολυτο δικιο.

αν ενωσετε τα post σας και αφαιρεσετε μια δυο μικρες υπερβολες νομιζω πως εχετε βρει την τελεια , μεση λυση που τα χαιβανια που κανουν κυβερνηση αδυνατουν να προσφερουν για να εχει αυτη η χωρα πιο ευπρεπη συνθηκες διαβιωσης και δημοσιονομικη αληλεγγυη..

στις επομενες εκλογες ανετα σας ψηφιζω..

Last edited by harry21 at 5/27/2011 2:46:12 PM

This Post:
00
185914.21 in reply to 185914.18
Date: 5/27/2011 3:09:44 PM
Overall Posts Rated:
1414
Σορυ για την ακαταστατη γεραφη αλλα 2 πιτσιρικια προσπαθουν να με σηκωσουν απο το λαπτοπ...

Αυτο που ηθελα να συμπληρωσω για την δεη ειναι το εξης.Αναγκαστικα θα ελευθερωθει η αγορα.Αν εχεις διαβασει ή σου εχει πει ο φιλος σου , λογικα το ξερει, η ευρωπη ζηταει να πεσει το μεριδιο της στην αγορα στο 60%.Καταλαβαινεις πως αυτο σημαινει τεραστια μειωσει τιρου και περασμα σε ζημιες. Το πλανο που σου γραφω το προτινουν καθηγητες οικονομολογοι και οχι εγω βεβαια, αλλα σιγουρα εχεις δικιο να λες πως αυτοι μας φεραν εδω. Το ζουμι ειναι πως αν μεινιε με το ιδιο προσωπικο και τις ιδιες δαπανες θα περασει σε ζημιες ισως ακομα και απο φετος.Πολυ φοβαμαι οτι μετα θα πουληθει μαζι με υποδομες μιας και δεν θα ενδιαφερεται να την αγορασει κανεις σκετη.Κατι σαν την ολυμπιακη.Θα πληρωσουμε εθελουσιες εξοδους και συνταξιουχους απο τα 40 και θα χασουμε και τις υποδομες.Δυστυχως οι πολιτικοι απλως τους νοιαζει να μην χασουν τους ψηφους απο την γενοπ δεη .

Για το χρεος ενα παραδειγμα ειναι ο οσε.Φετος το πρωτο τριμηνο επρεπε βασςι του μνημονιου να ειναι μηδενικος. Ειναι μειον 400εκ και ουπουργος λεει πως μετα το 2012 θα μηδενησει.Οκ .... Αυτα τα λεφτα φιλε θα τα πληρωσεις εγω και εσυ.

Καλο ειναι να διαβασεις και καμμια ανακοινωση απο ελεγχους του Ρακιντζη να δεις πως με 1000 βασικο παιρνουν 10χ το μηνα.Θα τραβας τα μαλλια σου.Ο κσομος ομως νομιζει πως ολο το δημοσιο ειναι ετσι και αυτο πανε να μας περασουν ο παγκαλος και τα παπαγαλακια του. Τεσπα,σταματαω να παιξουν τα πιτσιρικια :)

This Post:
00
185914.22 in reply to 185914.20
Date: 5/27/2011 3:31:02 PM
Αφροδίτη Ζωγράφου
IV.15
Overall Posts Rated:
337337
Εμένα δεν με διάβασες δηλαδη; :):):):):):)

This Post:
00
185914.23 in reply to 185914.22
Date: 5/27/2011 4:08:40 PM
Overall Posts Rated:
5151
εννοειται πως σε διαβασα και με βρισκεις απολυτα συμφωνο στο μεγαλυτερο μερος των αποψεων σου :) απλα ηθελα να αναφερθω στους βασικους διαφωνουντες της συζητησης θελοντας περισσοτερο να δειξω ποσο ανικανοι ειναι αυτοι που στελνουμε στα εδρανα..

This Post:
00
185914.24 in reply to 185914.20
Date: 5/27/2011 4:37:34 PM
Overall Posts Rated:
1414
Ουφ, τα εβαλα για υπνο :):):)

Ευχαριστω φιλε, πραγματικα οσοι συμμετεχουν στην συζητηση εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να κανουν κατι απο αυτους που μας κυβερνανε, γιατι αν μη τι αλλο ολοι ποναμε αυτο τον τοπο και τον βαζουμε πανω απο τον εαυτο μας.Καμμια 10αρια οικογενειαρχες θα τα καταφερναν καλυτερα απο τους πολιτικους μας.

Στην δεη παλι γιατι πραγματικα μου εχει κατσει στο στομαχι(κερναει κανεις αναψυκτικο?θα βαλουν φορους και σε αυτα τωρα :) ). 1,35 δις σε 38χ μελοι της γενοπ σε 2 χρονια. Ας κανει καποιος μια διαιρεση γιατι εγω ανατριχιαζω.Σε ποσο καιρο θα παρουμε ρε παιδια εμεις αυτα τα λεφτα?

Επισης βρισκεις δικαιο να πληρωνει ο φιλος Νικος, εσυ και εγω και ολοι μας διπλο εστω ρευμα απο εναν υπαλληλο της δεη?Για ποιο λογο?Εχει περισσοτερα διπλωματα, ικανοτητες,εξυπναδα?Με ποιο 'αξιοκρατικο΄τροπο μπηκε εκει? Ποσα τελικα παιρνει?Μισο ρευμα πληρωνει , επιδοτηση παιρνει ,μισθο κανονικοτατο, αληθεια απο ποτε εχετε να πληρωθητε? Ποση μειωση μισθου σας εκαναν?

Στον οτε , μαλλον στο συνδικαλιστικο οργανο αλλα τοσα....συνολικα και στους 2, 3 δις σε 2 χρονια. Η κορη μου του χρονου θα κανει μαθημα σε ταξη με 30 ατομα γιατι θα συγχωνευτουν τα σχολεια, υπαρχουν συνταξιουχοι που παιρνουν 200 ευρω δωρο,το πασχα ειχα καταγμα στον αγκωνα και το νοσοκομειο δεν ειχε γυψο να μου βαλει...

Τι να πω ,μπορει απλως να εχω εμμονες κα ινα ειμαι προκατελειμενος, ελπιζω να ειναι ετσι και ολα αυτα να ειναι ονειρο και θα ξυπνησω.

Advertisement