Για τη ΔΕΗ εμενα αλλα μου εχουν πει και προφανως δεν μενω σε αυτα που διαβαζω και διαβαζω μονο μια πηγη.Περα απο ελληνικες οικονομικες εφημεριδες , διαβαζω ξενα και λογω δουλειες μαθαινω πολλα απο διαφορες εταιρειες.Εγω ας πουμε εχω γνωστο που δουλευε στην δεη ειναι περιπου 50 συνταξιουχος και παιρχνει 2,5χ το μηνα.Αλλα το κακο με τους κολοπολιτιτκους ειναι πως ετσι που τα εχουν κατι μπορεις να βρεις και κοσμο στην δεη να παιρνει 3 και 60.
Ας παμε σε αυτα που συμφωνουμε... δεν εχω καμμια εμπιστοσυνη σε κανεναν τους. Ο λογος που θελω να γινεουν τωρα οσο ειναι καιρος οι αποκρατικοποιησεις ειναι γιατι ψιλιαζχομαι πως θα ξεπουληθουν πακετο υποδομες εργοστασια για το τιποτα.Η δεη ας πουμε πρεπει να σπασει σε 3 εταιρειες. Παραγωγη, δικτυο, υπηρεσιες και να πουλησει μονο το τελευταιο και μερος του πρωτου.Αυτα τωρα για την περιουσια τους δεν τα καταλαβαινω και τα εχω ξανασυζητησει, κανεις δεν μου απαντησε γιατι δεν ειναι και δικια μου περισουσια η δεη, ή η εταιρεια που δουλευω.... τεσπα
Το χρεος αν δεις το αεπ τα τελευταια 10 χρονια φαινεται καθαρα γιατι υπαρχει. Πτωση στα εσοδα λογω φοροδιαφυγης και εισφοροδιαφυγης και ανοδος δαπανων με καλυψη απο δανεια. Αυτη την στιγμη τα εσοδα μας ειναι κατα περιπου 1,5δις λιγοτερα απο τους μισθους-συνταξεις, επιδοτησεις ταμειων και δεκο. ΔΗλαδη χωρις τοκοχρεωλυσια δεν εχουμε μια για παιδεια κτλ.
Για μενα πρεπει πρωτα να κλεισεις τις 140-145 απο τις 170 εφοριες που δεν εισπρατουν σχεδον τιποτε και να τους βγαλεις στο δρομο.Πρεπει επιτελους να κλεισεις εταιρειες που χρωστανε φπα, να κατασχεσεις κανενα σπιτι απο αυτα με τις πισινες.100χ ειναι αδηλωτες και θελει να κανει περαιωση.Περαιωση στα αυθαιρετα γιατι δυστυχως τωρα πια δεν μπορεις να τους κανεις κατι αλλο.Μετα μειωση φορου καυσιμου και μειωση φπα στα παλια ποσοστα.
Στις δαπανες εχει πολυ φαι, μνο απο ηλεκτρονικη συνταγογραφηση και ελεγχο των αναπηρικων συνταξεων θα βγαλεις λαυρακια.Μηχανογραφιση σε νοσοκομεια ,δημους, καταργηση επιδοματων , πλαφον μισθωνστους μεγαλους και διωρθοση στους κακομοιρους. Καταργηση φορεων , περισσοτερο ιντερνετ υπηρεσιες και οι υπολοποποι στον δρομο γιαφοροδιαφυγη,εισφοροδιαφυγη.Οχι ομως με τον τροπο που γινεται σημερα , τα βαζει ο εφοριακος στο παντελονι αλλα με μηχανογραφηση να ξερουμε ποιος ελεγχετια και γιατι.
Λυσεις υπαρχουν , θεληση δεν υπαρχει.Προτιμουν να εξισωσουν το φορο θερμανσης με τον κινησης απο το να κοψουν 2-3 παραπανισιους μισθους που παιρνουν οι υπαλληλοι στην βουλη.
Τα αλλα που λες με τις ξενες χωρες δεν επιτρεπονται απο ευρωπαικους νομους.Αλλα αν αλλαξεις τις περιττες κοτσανες του κβσ και βαλεις εναν φορλογικο πλαισιο που θα το σεβαστεις για καμμια 20 χρονια θα ερθει κοσμος.Τωρα καθε μηνα βγαζεις και νεο φορολογικο νομο, ποιος τρελος θα κατσει εδω?
Για το γιαουρτι παντως απο οσα ξερω υπαρχουν εταιρειες που ειναι ψιλοκαρτελ.Αλλα εχω χασει καποια επεισοδια οποτε επιφυλασσομαι...